Ege Postası
Geri

​Çiğli'de krizin faturası işçiye çıktı

Geçtiğimiz aylarda art arda gelen maaş krizleri ve taşeron tehlikesi ile boğuşan Çiğli Belediyesi personelinin yaşadıkları hak kayıplarını belediye önüne taşıması kriz yarattı. Haziran ayındaki hizmet alım ihalesi sonrasında maaşlarında 200 TL'lik düşüş yaşayan ÇİĞ-BEL işçisi bugün eyleme çıkarken, idare tarafından 13 personelin işine son verildi.Atılan işçiler haberi SGK’nin sitesinden öğrendi. Belediye Başkanı Hasan Arslan’a öfkeli olan işçiler belediye önünde slogan atarak oturma eylemi yaptı.
​Çiğli'de krizin faturası işçiye çıktı
Haberler / Yerel Politika
25 Ağustos 2014 Pazartesi 22:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Temmuz ayı maaşlarını eksik alan ÇİĞ-BEL işçisi bir günlük iş bırakma eylemi düzenleyince belediyede kriz yaşandı. Öğlen saatlerinde belediyenin şantiyesinden hizmet binası önüne yürüyen ve burada yönetimi protesto eden işçiler yaşadıkları mağduriyet nedeni ile yönetimi protesto ederken, eyleme katılan 13 çalışan işten çıkartıldı.  

PERSONEL ÖĞLEN SAATLERİNDE EYLEME GİTMİŞTİ
Haziran ayında gerçekleşen hizmet alım ihalesi sonrasında belediye şirketi KAFE-SAN’dan ÇİĞ-BEL’e geçen 715 belediye personelinin yaşadığı sıkıntı dinmek bilmiyor. Belediyenin Park ve Bahçeler, Fen İşleri ve Temizlik İşleri birimlerinde çalışan işçiler, 1 Temmuz 2014 tarihinde iş başı yaptıkları ÇİĞ-BEL şirketinde maaş ve sosyal haklarda yaklaşık 200 TL’lik kayba uğrarken, ilk maaşlarında yaşadıkları mağduriyeti duyurmak adına bugün yine belediye önünde eylemdeydi. Başkan Hasan Arslan’a “Kazanılmış haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz” diyerek seslenen ve bir günlük iş bırakan personele belediyenin yanıtı ise sert oldu. Başkan Arslan’ın talimatı ile 6 sendikacı ve 7 işçi işten atıldı. 


13 PERSONEL İŞTEN ATILDI
Gündüz saatlerinde eylem düzenleyen belediye personeli ile belediye yönetimi arasında gün boyu süren karşılıklı açıklamalar ve tırmanan gerginlik işçinin aleyhine sonuçlandı. İş bırakma eyleminin ardından Genel-İş Sendikası'na üye 7 iş yeri temsilcisi olmak üzere, toplam 13 işçi mesai bitiminde işlerine son verildiğini öğrendi.
 
PERSONELE İŞTEN ÇIKARTILDIĞI TEBLİĞ EDİLMEDİ
Sendika yöneticilerinden Ayhan Tural, Barış Okur,  İşçi temsilcileri Ertuğrul Yılmaz, Müslüm Taş, Ayhan Doğan ve Mehmet Orat'ın yanı sıra işten atılan 7 işçinin atılmasının asıl sebebinin ise sabah saatlerinde şantiyede yaşanan gerginlik olduğu öğrenildi.

ŞANTİYE KOORDİNATÖRÜNDEN HAKARET
Maaşlarda yaşanan kesinti sonrasında şantiyeye giderek iş bırakan işçilerle görüşmek isteyen Başkan Hasan Arslan ile çalışanlar arasında gergin dakikalar yaşandığı öğrenildi. Şantiyede yaşanan sözlü atışma sonrasında, işçilerle tartıştığı öğrenilen Şantiye Koordinatörü Murat Hançer ve Başkan Hasan Arslan tepkilerin ortak adresi olurken, işçiler tarafından protesto edildi. Belediyeye döndükten sonra konuyla ilgili rapor hazırlanmasını ve işçilerin isimlerinin tespit edilmesini isteyen Hasan Arslan, 13 ismin işlerine son verilmesi talimatını verirken, personel ise işten atıldığını akşam saatlerinde SGK'nın resmi internet  sitesi üzerinden öğrendi.  

 BAŞKAN ARSLAN İLE GÖRÜŞTÜLER
Diğer yandan, akşam saatlerinde belediyeye giderek geç saatlere kadar Belediye Başkanı Hasan Arslan ile görüşen meclis üyesi Yusuf Çoban ve CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Şirin Arslan arabuluculuk yaparak, işçilerin geri alınması için bir toplantı yaptı.

 SENDİKA KRİZ ZİRVESİ YAPACAK
İşçilerin şirket değiştirmesi nedeniyle sendikal olarak henüz yetkiyi alamayan Genel-İş Sendikası 5 No'lu Şube yönetimi ise, yaşanan gelişmeler sonrasında acil zirve kararı aldı. Sabah mesai başlangıcında Harmandalı'nda işçilerle bir toplantı yapması beklenen sendika yönetimi, yapacağı durum değerlendirmesinin ardından bir basın açıklaması düzenleyecek.
 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası