Ege Postası
Geri

​Konak’ta yardım tepkisi

Eylül ayı 1’inci meclis oturumunu düzenleyen Konak Belediyesi’nde isim çatlağı yaşandı. Gültepe Rekreasyon Alanı’na, geçtiğimiz haftalarda törenle anılan merhum başkan Aydın Erten’in adının verilmesini isteyen CHP’li meclis üyelerine AK Parti grubundan ret yanıtı geldi.
​Konak’ta yardım tepkisi
Haberler / Yerel Politika
1 Eylül 2014 Pazartesi 20:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Eylül ayının ilk meclis oturumunu gerçekleştirilen Konak Belediyesi’nde asker ailelerine ödenen aylık yardımların kaldırılması tartışma yarattı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yönetiminde gerçekleşen meclis toplantısında, maddi yardımlara ayrılan bütçede tasarrufa gidilmesine tepki gösteren AK Parti üyeleri belediyenin kararını eleştirirken, bir diğer tartışma konusu da Aydın Erten’in adının Gültepe Rekreasyon Alanı’na isminin verilmesi oldu.
 
 
“SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINA UYMUYOR”
AK Parti’li meclis üyesi Metin Özçeri, belediye tarafından asker ailelerine verilen yardımların sürdürülmesinden yana olduklarını belirterek, karara tepki gösteri ve şunları kaydetti: “Biz bu kararın yeniden gözden geçirilmesini diliyoruz. Kadın futbolculara ve sporculara geçen yıl 130 bin TL yardım ayırdık. Toplam yardım miktarı 1 milyon TL’yi aştı. Geçen dönem asker ailelerine toplamda 1 milyar 800 TL para ödedik. Yardım ödenenler fakir aileler zengin çocukları değil. Cüzi bir yardım söz konusu ve aileler bu paralarla ancak temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Konak Belediyesi maddi durumu iyi bir belediye ve bu yardımları karşılayabilecek durumdadır. Sosyal belediyecilik anlayışına sahip Konak Belediyesi’nin bu yardımları kaldırılmasını doğru bulmuyoruz.”
 

PEKDAŞ: YARDIMLARI SÜRDÜRECEĞİZ
Özçeri’nin eleştirilerine yanıt veren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, yardımlar konusunda en iyi çalışan belediyelerden bir tanesi olduklarını vurgulayarak, “Bütçemizin bir sınırı var. Diğer belediyeler bizim yaptığımız yardımların onda birini dahi yapmıyor. Bütçemiz el verdiğince bu yardımları yapmaya hazırız. Dönem sonuna girildiğinden bütçe sıkışıklığı yaşıyoruz. Kaymakamlık tarafından bu yardımlar zaten yapılıyor. Biz başka yardımlarla bunu telafi edeceğiz ve yeni bütçe döneminde bu yardımları sürdüreceğiz” dedi.
 
AYDIN ERTEN İSMİNE AK PARTİ’DEN RET
Oturum sırasında bir diğer önemli gündem maddesi olan Gültepe Rekreasyon Alanı da AK Parti ve CHP grupları arasında çatlak yarattı. CHP’li meclis üyelerinin talebi doğrultusunda gündeme alınan maddeye göre, Gültepe’deki rekreasyon alanına İzmir’in efsane belediye başkanı Ayrın Erten’in adının verilmesi istenirken, ilgili karar AK Parti tarafından kabul görmedi. Değişikliğin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin görevi olduğunu belirterek karşı çıkan AK Parti grubu maddeye ret oyu verirken, karar CHP’li meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.
 
BRÜKSEL GEZİSİNE AK PARTİ’DEN “ORTAK AKIL” TEPKİSİ
Öte yandan, 6-9 Ekim tarihleri arasında AB tarafından Brüksel’de düzenlenecek olan 12’inci Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası’na katılacak heyetin seçimi de meclis oturumunda çatlağa yol açtı. “Open Days” olarak da adlandırılan ve AB ülkelerinin katıldığı gezi programına Başkan Sema Pekdaş, Başkan Yardımcıları Eser Atak ve CHP’li meclis üyeleri Hamit Mumcu ile Kemal Özdönmez’den oluşan heyetin seçilmesine AK Parti’den “ortak akıl” tepkisi geldi. Karara ret veren AK Parti grubu “İlçeyi ortak akıl ile yönetmekten bahsediyoruz ancak heyette AK Parti’li meclis üyeleri yok” diyerek tepki gösterirken, “Proje eksikliği nedeniyle bu organizasyonlarda sunulan AB yardım fonlarından yararlanamıyoruz. Bu tarz organizasyonlara giderken iyi bir ön hazırlık yapılmalı ve sonucunda da bir rapor hazırlanmalı” çıkışı geldi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, AK Parti’li meclis üyelerine sonraki yurt dışı gezilerinde yer verileceğini söyleyerek, “Dile getirdiğiniz eleştirilere katılıyorum. Sadece yurt dışına gidip gelmekle olmuyor. Ön hazırlık konusunda özen gösterilmesi gerekiyor” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası