Ege Postası
Geri

​Medyaya darbe operasyonu Avrupa'yı şoke etti

Demokrasiye darbe operasyonuna Avrupalı parlamenterler ve medya kuruluşlarından büyük tepki geldi. AP Başkanı Martin Schulz, Twitter’dan #Özgürbasınsusturulamaz sözleriyle tepki gösterdi. Dünya basını ‘Özgür basın susturulamaz’ dedi. AB Türkiye'den bunu beklemiyordu
​Medyaya darbe operasyonu Avrupa'yı şoke etti
Haberler / Güncel
15 Aralık 2014 Pazartesi 01:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Av­ru­pa Par­la­men­to­su (AP) Baş­ka­nı Mar­tin Schulz, gazetecilerin gö­zal­tı­na alın­ma­sı­na Twit­te­r’­da #Öz­gür­ba­sın­sus­tu­ru­la­maz eti­ke­ti­ni kullanarak tep­ki gös­ter­di.

Za­ma­n’­a ya­pı­lan bas­kı­nın ‘çok kay­gı ve­ri­ci­’ ol­du­ğu­nu vur­gu­la­yan Schulz, Tür­ki­ye ve ba­sın hür­ri­ye­ti­nin fark­lı yön­le­re git­ti­ği­ni ifa­de et­ti.

AB KOMİSYONU: EN­Dİ­ŞE­Lİ­YİZ

Av­ru­pa Bir­li­ği Ko­mis­yo­nu Söz­cü­sü Ma­ja Ko­ci­jan­cic, “Tür­ki­ye­’de ga­ze­te­cilerin gö­zal­tı­na alın­dı­ğı­na da­ir ha­ber­ler­den çok en­di­şe­li­yiz” de­di.

LİBERALLER: HÜRRİYETE TEHDİT

Av­ru­pa­lı li­be­ral­le­rin li­de­ri Sir Gra­ham Wat­son, gö­zal­tı­lar­dan son de­re­ce ra­hat­sız ol­duk­la­rı­nı vur­gu­ladı. "Tür­ki­ye şu an oto­ri­ter re­jim­ler­le anı­lan sis­tem­le­rin özel­lik­le­ri­ni gös­ter­mek­te­dir. İfa­de hür­ri­ye­ti cid­di teh­dit al­tın­da" de­di.

RAPORTÖR PİRİ: BASINA DARBE

Av­ru­pa Par­la­men­to­su Tür­ki­ye Ra­por­tö­rü Ka­ti Pi­ri, ‘şo­ke’ ol­duğunu söyledi. “Hü­kü­me­ti eleş­ti­ren med­ya­nın pe­şi­ne dü­şül­me­si, ba­sın öz­gür­lü­ğü­ne sal­dı­rı­dır" ifa­desi­ni kul­lan­dı.

AP KONSEYİ: ENDİŞE DUYUYORUZ

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland adına yapılan açıklamada, operasyonların çok yakından takip edildiği vurgulandı. Daniel Holtgen’in yaptığı açıklamada, “Avrupa Konseyi ve Genel Sekreter Jagland Türkiye’deki durumu çok yakından izliyor.

HÜKÜMETLE TARTIŞACAĞIZ

Jagland basın özgürlüğü tehlike altında olduğunda, gazeteciler gözaltına alındığında ve işlerini yapmaları engellendiğinde her zaman endişe duyduğunu vurgulamaktadır” dedi.

Holtgen, “AP Konseyi Genel Sekreteri Ankara’ya ocak başında yapacağı resmi ziyarette Türk hükümeti yetkilileriyle bu gelişmeleri tartışacak” ifadelerini kullandı.

MED­YA­YA BAS­KI GiRi­Şi­Mi

İn­san Hak­la­rı İz­le­me Ör­gü­tü Tür­ki­ye araş­tır­ma­cı­sı Em­ma Sinc­la­ir-Webb, ga­ze­te­ci­lerin gö­zal­tı­na alın­ma­sı­nı, "Tür­ki­ye'de mu­ha­lif med­ya­ya ye­ni bir bas­kı gi­ri­şi­mi­ne ben­zi­yor" söz­le­riy­le de­ğer­len­dir­di. Sinc­la­ir Webb, Za­man yö­ne­ti­ci­le­ri­ne yö­ne­lik, ik­ti­da­rı ele ge­çir­mek is­te­yen bir ör­gü­tün par­ça­sı ol­ma id­di­ası­nın de­lil­le­ri­ni gös­ter­me­nin ise hü­kü­me­te düş­tü­ğü­nü vur­gu­la­dı.

HÜKÜMET ZULMÜ TERCİH ETTİ

Av­ru­pa Par­la­men­to­su Baş­kan Yar­dım­cı­sı Ale­xan­der Graf Lamb­sdorff, gazetecilerin gö­zal­tı­na alın­ma­sı­na sert tep­ki gös­ter­di.

İKİ DİLLİLİĞİ BIRAKIN

AP Baş­kan Yar­dım­cı­sı Al­man Li­be­ral Lamb­sdorff, hü­kü­me­tin zul­mü ter­cih et­ti­ği­ni söy­le­di. Lamb­sdorff, "Bu­gün­kü olay­lar hü­kü­me­tin zul­mü tercih et­ti­ği­ni gös­ter­mek­te­dir. Bu olay­lar hem Av­ru­pa­’da­ki hem de dün­ya­da­ki Tür­ki­ye dost­la­rı için son de­re­ce üzü­cü ha­ber­ler­dir. Fa­kat en mühi­mi, Türk hal­kı için üzü­cü bir ha­ber­dir" de­di.

Lamb­sdorff, "Bu dü­rüst ol­ma­yan tav­rı ve iki dil­li­li­ği bı­rak­ma­nın za­ma­nı gel­di" di­ye konuştu.

DEMOKRASİDE GERİYE GİDİŞ

Av­ru­pa Par­la­men­to­su­’nun (AP) en bü­yük ikin­ci gru­bu Sos­ya­list­le­rin es­ki li­de­ri Han­nes Swo­bo­da, "Tür­ki­ye'de ga­ze­te­ci­le­re kar­şı son ya­şa­nan­lar de­mok­ra­si adı­na ye­ni bir ge­ri­ye git­me­dir" de­di.

BUGÜN GAZETESİ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası