Ege Postası
Geri

​TİB’i MİT’leştirme operasyonu başladı!

Aksünger : "Borsa ve ihalelere bu dinlemelerle müdahale ediliyor"
​TİB’i MİT’leştirme operasyonu başladı!
Haberler / Politika
21 Şubat 2014 Cuma 18:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA- Kısa adı (TİB) olan Telekominikasyon İletişim Başkanlığında çalışan 74 kişi 24 ocak itibarı ile hiç bir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı. İşine son verilen TİB çalışanları, TBMM’de grubu bulunan partileri ziyaret ederek mağduriyetlerinin giderilmesini istediler. TİB’den atılan çalışanlar, mecliste CHP, MHP ve AKP gruplarını ziyaret ettiklerini, ancak AKP grubundan destek göremediklerini bildirdiler.

Görevine son verilen çalışanlar, 24 Aralık 2013 tarihinde TİB’in başına eski MİT Müsteşar Yardımcısı Ahmet Cemalettin Çelik atandıktan sonra görevlerine son verildiğini, ocak ayı maaşlarının da kendilerine ödenmediğini ifade ettiler.

Türkiye’de yasal olarak yapılan dinlemelerin tamamını elinde tutan tek kurum olan TİB’in yönetim kardosunda ki değişikli ile kurumda çalışan 74 personelin görevine son verildiğini, kaydeden TİB maduru çalışanlar, işlerine son verilen personelin üniversite mezunu ve konusunda uzman olan kişilerden oluştuğunu ancak yerlerine getirel kişilerin ise ilkokul mezunu ve eğitim düzeylerinin ne olduğuna bakılmaksızın alındığını kaydettiler. Halen görev yapan 100 kadar arkadaşlarının da görevlerine son verileceği bilgisini de paylaştılar.
Konu ile ilgili olarak SÖZCÜ’ye değerlendirmelerde bulunan CHP İstanbul Milletvekili ve Bilişim Uzmanı Erdal Aksünger, TİB’in teknik bir kurum olduğunu ancak stratejik ve siyasal bir kurum haline getirildiğini kaydetti.

TİB DE MİT’İN YAVRUSU HALİNE GETİRİLİYOR
Erdal Aksünger şöyle konuştu : ” Bugün paralel dedikleri yapıyla kol kola işleri yürütürken birden ayrışınca kendine göre TİB’in MİT’leştirme operasyonu başlamış oldu. TİB’in başına MİT’den bir müsteşar yardımcısı getirilerek elemanların kalifiye durumuna bakılmadan kendi adamlarını yerleştiriyorlar. Ben daha önce” MİT başbakanın şirketine dönüşüyor” demiştim. Şimdi TİB de MİT’in yavrusu haline getiriliyor. TİB yeni bir istihbarat teşkilatı gibi çalışacak. Kendileri ile ilgili tapelerin buradan kaynaklandığını düşünüyorlar. Taşeron firmalar tarafından bilginin depolanmasını sağlayan firma çalışanlarını işten çıkartarak bir yere varamazlar.

BORSALAR VE İHALELERE BU DİNLEMELERLE MÜDAHALE EDİLİYOR
Bu işten çıkartmaların ardında şunu itiraf ediyorsunuz, üniversite mezunu ve konusunda uzman kişileri çıkartıp, yerlerine kalifiye olmayan içlerinde ilkokul mezunları da dahil kişileri alıyorsanız bilginin güvenliğinden ziyade kendi adamımdır deme hikayesidir. Şu an adam gibi bir denetim yapılsa geçmişteki suistimallerin TİB gibi yerlerden kaynaklandığını görürler. Burada ciddi bir şekilde ahmakça, bilgiden yoksun kişilerin müdahale harekatı vardır. Vahim olan bir yönü de her şeyin bize yontulacak diye bir durula karşı karşıyayız demektir. Borsalar ve ihaleler ile ilgili de bu dinlemeler üzerinden müdahale edildiği de emniyet istihbarat daire başkanlığı yapmış insanlar tarafından bize anlatıldı. Bizzat dinledik kulaklarımızla bunları ve bu çok vahim bir durumdur. Çok soru işaretinin aslında araştırmaya ihtiyacı vardır. Adam gibi bir soruşturma yapılırsa zaten bunları kimlerin yaptığı ortaya çıkacaktır. Niye kimlerin yaptığı ile ilgili bir soruşturma yapmıyorlar da, operasyon yapıp yerleri değiştiriyorlar. Demek ki kimlerin yaptığını bunlar biliyor, fişlemişler herkes bir birini tanıyor.

HALK TEHDİT EDİLİYOR
Neden soruşturma yapılmıyo? Bir de kimse şu tapelerin aksini iddia etmiyor, bunlar doğru değil demiyor! Yeni yasaları çıkartıp bundan dolayı başa gelecek olan sıkıntıları bertaraf etmektir. Türkiye’de bir zümre kendine göre yasa çıkartıyor. Burada en büyük zararı halk görüyor ve eziliyor. Halkın Özgürlükleri kısıtlanıyor, korkutuluyor, ürkütülüyor, tehdit ediliyor. Benim hakkımda kötü şeyler söyleme, paylaşma gibi. Haber alma hakları kanunlarla çiğneniyor, özgürlük tanımları daraltılıyor ve bunun yanı sıra farkında olmadıkları başka şeyler daha oluyor ki geleceğe dijital açılım dediğimiz durumun önü kapatılır duruma getiriliyor. Türkiye’ye bundan dolayı yatırım yapmaya gelmek isteyenlerin sayısı git gide azalacaktır, ciddi şekilde darbe yiyecektir. Bunlar önümüzdeki on yıl gibi bir süreçte görülecektir ve bu bir dalga etkisidir.

BÖYLE BİR CUMHURBAŞKANI OLDUĞU SÜRECE DEĞİŞMEYECEK
Böyle bir Mevlana modeli bir dönüş olur mu ya, felsefi olarak sıfır, fiziki olarak var. Bunlar yaptık yanlış oldu düzelt yani ne yaptıklarını bilmiyorlar. Böyle bir Cumhurbaşkanı olduğu sürece bunların değişmeyeceğini ama sandıklarda yaşanan değişimlerle değişeceğini herkes biliyor artık.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası