Ege Postası
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Anneler Günü'
Hüseyin Günlü
YAZARLAR
9 Mayıs 2016 Pazartesi

'Anneler Günü'

Dün, koşulsuz sevginin mabedi annelerimizin, "Anneler Günü"nü kutlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadık. 
Karnında dokuz ay taşıdığı, sütüyle beslediği, başucunda uykusuz geceler geçirdiği yavrusu, her annenin en değerli varlılığıdır. Anne sevgisi, sevginin en güzeli ve en anlamlısıdır. 
Hiç bir duygu anne sevgisi kadar güçlü ve içten değildir. Bir anne, bir başkası için yapmayacağı birçok şeyi çocuğu için hiç düşünmeden yapar.
Bizleri dünyaya getiren, büyütüp yetiştiren, sevgiyi, saygıyı, doğruluğu öğreten annelerimizi sadece belirli günlerde değil, her an hatırlayarak hep yanlarında olmalıyız.
Her türlü sıkıntıya göğüs gererek ve çeşitli zorluklara katlanarak bize harcadığı emeğinin boşa gitmediğini göstererek onu mutlu etmeliyiz. 
Annelik duygusu, tanrının anneye verdiği en kutsal sevgidir. Her çocuğun koruyucu meleği annesidir. Annemizden daha vefakâr, daha merhametli bir kimse var mıdı? Üzüntülü, sıkıntılı günlerimizde ilk aklımıza gelen hep olur.  
Bir kuş gibi yuvasından uçup gidinceye kadar bizim için saçını süpürge eden annelerimizi hiç unutmamalıyız. Her an onları arayıp sormalıyız hep yanlarında olmalıyız. Mutluluğumuzu, sevincimizi onunla paylaşmalıyız. 
“Anneler gününde” kendisine karşı duyduğumuz sevgiyi onun yüreğinde hissettirebilirsek, parayla pulla satın alınamayacak kadar en güzel bir hediyeyi ona vermiş oluruz. 
Anne sevginin adıdır. Henüz daha bir bebekken, bize ninniler söyleyen, iyiliği, güzelliği, sevgiyi, mutlu olmayı öğreten bir masal perimizdir. Kimi zaman karşı karşıya kaldığımız sıkıntılarımızın, dertlerimizin ortağıdır.
Annemizin yüreğindeki sevgiden yoksun olmak, bir kentin puslu ve ıssız sokaklarında üşüyen yalnızlıklarımızın güneşe olan hasreti gibi hüzün verir.
Sevgisini ve yanınızda olmayışını umursamamak, onsuzluğun hüznüyle fırtınalı bir yolda ömür boyu sürüklenip gitmeyi göze almaktır. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası