Ege Postası
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Büyük Başkan kuzeyli mi olacak'
Hüseyin Günlü
YAZARLAR
17 Mayıs 2016 Salı

'Büyük Başkan kuzeyli mi olacak'

2019 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak isteyenlerin bugünden örgüt turlarına başlamasını doğru bulmayan CHP Genel Sekreteri, İzmir Milletvekili Kamil Oktay Sındır, “Bu çalışmalar partimize ve görev başındaki belediye başkanlarımıza zarar verir.” Diyerek parti örgütünü uyarmıştı. Sayın Genel Sekreterin bu uyarısı CHP geleneğine aykırıdır. 2019 seçimleri için şimdiden adaylık çalışması yapanların, CHP’ye nasıl bir zarar vereceğini anlamak güçtür. Ülkemizde çok partili demokrasiyi getiren CHP’nin amblemiyle yerel seçimlerde herhangi bir koltuğa ve makama aday olma özgürlüğü bu partinin tartışılmaz bir geleneğidir.

 

Büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, 2019’da aday olmayacağını söylemesinden sonra sayın genel sekreterin bu uyarısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlı- ğı için kaynamaya başlayan kazan’ın ateşini söndürmemiş; aksine daha çok alevlenmesine neden olmuştur.

 

Gönlümüzden geçenlerin tutkusuna kapılmadan, CHP kulislerinde giderek yükselen ve sıkça dillendirilen eğilimlerinden söz etmek gerekirse:

İzmir eski Büyükşehir Belediye Başkanların Yüksel Çakmur, Bayraklı Belediye Baş- kanı Hasan Karabağ ve Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak, 2019 yerel seçimlerinde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP’nin en güçlü potansiyel aday adaylarıdır. İster önseçim olsun ister olmasın, büyük bir sürpriz yaşanmazsa, CHP'nin 2019'daki İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, İzmir’in kuzeylisi bu siyasetçilerden birinin olacağını söylemek için müneccim olmaya gerek yok.

Neden Yüksel Çakmu?

İki dönem üst üste Gençlik ve Spor Bakanlığı yaptı. 1989’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildi. 70 yıl boyunca, İzmir Körfezini lağım çukuruna çeviren Salhane’deki mezbaha’yı kaldırarak, yerine Buca Kaynaklarda Balkanların ve orta-doğunun en büyük et entegre tesislerini kurdu. Yetmiş-seksen yıllık köhnemiş, çürümüş İzmir’in su şebekesini, çelik dukdil borularıyla değiştirerek hijyenik hale getirdi. İzmir Metrosu Projesi ihalesinin ilk imzasını atarak İzmirlilere armağan etti. On binlerce emekçiye iş kapısı olan İZULAŞ’ ve İZELMANI kurarak, toplu ulaşımda İzmir’e çağ atlattı.

Neden Hasan Karaba?

Bayraklı Belediye Başkanlığına iki dönem üst üste seçilmeyi başardı. Bayraklı Halkının mutluluğu için neler yapabileceğinin en güzel örneklerini verdi. Sıfırdan teslim aldığı Bayraklı Belediyesini kısa zamanda hizmet binalarını, hizmet araçları, bine yakın personel ordusunu bayraklı halkının hizmetine sunması bir başarı öyküsüdür. Halkın örf ve adetlerine ve inançlarına saygı gösterdi. Vatandaşlar arasında hiçbir ayrımcılık yapmadı. Belediye ile Bayraklı halkı arasında güvene bağlı hizmet köprüsü kurarak halkçı belediyeciliğe anlam kazandırdı.

Neden Cevat Dura?

“Önce İnsan” sloganıyla Karşıyaka’yı kısa zamanda kültür ve turizm kenti yaptı. Katılımcı sosyal belediyecilik anlayışını ilke edindi. Vatandaşının belediye hizmetlerine olan memnuniyetini en ön plana çıkardı. Göreve gelir gelmez yaptığı modern şantiye binasıyla, işçiye, emeğe ve alın terine olan saygısını gösterdi. On yıl süren başkanlık döneminde, Karşıyaka Belediye Hizmet Binasını, Latife Hanım Anı Evini, Opera Binasını, Çarşı Kültür ve Tiyatro Merkezini, çok amaçlı Ahmet Priştina Kültür Merkezini, Bostanlı Gondol Tesislerini ve Yamanlar Gençlik Merkezi Kompleksi gibi birçok tesisi Karşıyakalıların hizmetine sundu.

Not: Bir sonraki yazımızda, Kuzeyin iki genç siyasetçisi, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila Başkanlarımızdan söz edeceğiz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası