Ege Postası
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan mı, Siyasetçi mi?
Yalı Çapkını
YAZARLAR
20 Temmuz 2024 Cumartesi

Başkan mı, Siyasetçi mi?

Sevgili okurlar, bugün sizlere Balçova’nın yeni belediye başkanı Onur Yiğit’i tanıtmak istiyorum. Ama öyle sıradan bir tanıtım değil, zira karşımızda sıradan bir başkan yok. Babası CHP’den milletvekilliği yapmış olan Ali Yiğit’in oğlu.

Demek ki siyaset bu ailenin damarlarında akıyor.

Ama gelin görün ki, Onur Yiğit bu genetik mirası bir hayli yanlış anlamış.

Yerel seçimlerde CHP’nin Balçova Belediye Başkan adayı olarak atandı ve belediye başkanı seçildi. Seçildi seçilmesine ama kendisinin belediye hizmetleriyle ilgili hiçbir başarısını duyan var mı?

Yok, çünkü Başkan Yiğit’in asıl derdi Balçova değil, siyaset arenasında kendine yer edinmek. Daha koltuğa oturmadan, sanki yılların kurt siyasetçisi gibi her yerde boy göstermeye başladı.

Balçova’nın yolları mı kötü durumda?

Su kesintileri mi can sıkıyor?

Belediye hizmetleri mi aksıyor?

Onur Yiğit’in umurunda değil!

 Kendisini en son nerede gördük?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın ilçesi Karşıyaka’da, kadın kolları seçiminde kendi desteklediği adayı seçtirmek için var gücüyle çalışırken. "Küçük balık, büyük balığın mekanında racon kesiyor anlayacağınız."

Başkanlığı bırakmış, kadın kollarında siyaset yapıyor.

Balçova’nın çocuk parkları bakımsız, pazar yerleri düzensiz, yollar delik deşik.

Ama Başkan Yiğit’in aklı fikri başka yerlerde...

 Kendisi, soyadı gibi yiğit bir tavırla, ortalıkta cirit atıyor. “Cin olmadan adam çarpmaya” çalışıyor desek yeridir. Bu hırsın sonu ne olacak, Allah bilir ama görünen o ki, Başkan Yiğit Balçova’nın sorunlarını çözmeyi pek önemsemiyor.

Sevgili Onur Yiğit, belediye başkanlığı sadece siyasi arenada var olma çabası değildir. Balçova halkının senin hizmetlerine ihtiyacı var.

Ama sen ne yapıyorsun?

Halkın sorunlarına çözüm bulmak yerine, siyasi oyunların peşinde koşuyorsun. Bu halk seni o koltuğa hizmet etmen için oturttu, siyaset yapman için değil. Balçova’nın yollarını, altyapısını, sosyal projelerini ihmal edersen, halk seni bir sonraki seçimde sandığa gömer.

Siyaset mi yapmak istiyorsun?

 Belediye başkanlığını bırak, git siyasetin göbeğinde yerini al. Ama şu anki görevin Balçova halkının yaşam kalitesini artırmak... Bunu yapamıyorsan, o koltukta oturmanın bir anlamı yok. Kendi ilçenin sorunlarını çözmeden, başka yerlerde siyaset yapmaya kalkmak, halkın gözünde pek hoş durmaz. Balçova’nın sorunlarına çözüm bul, siyaseti sonra düşün.

Yoksa bu hırsınla daha çok kırmızı kart görürsün.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası