Ege Postası
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Her yer CHP’li belediye her yer 'DİSK'O
Halil Solak
YAZARLAR
4 Haziran 2025 Çarşamba

Her yer CHP’li belediye her yer 'DİSK'O

Malumunuz İzmir bir haftadır grev çıkmazında…

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DİSK arasında 6 aydır süren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşı sağlanamaması üzerine Genel-İş Sendikası’na bağlı 1,2,3 ve 9 No’lu Şubelerine bağlı Büyükşehir işçileri 29 Mayıs’ta greve çıktı.

Grev nedeniyle kentin birçok noktası çöp yığınlarına dönerken, ulaşıma da ulaşılamıyor!

Anlayacağınız taraflar anlaşamayınca çileyi İzmirliler çekiyor.

En düşük 59 bin teklif eden işveren ile 82 binde direten sendika arasında sert tartışmalar yaşandı. İpler gerildi. İşveren teklifini 65 bin TL’ye çıkardı. Bu teklif de kabul görmedi.

Dün gece uzun görüşmeler sonucunda yine anlaşma sağlanamaması üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ‘Benim için görüşme yolu kapanmıştır' diyerek masadan kalktı.

Başkan Tugay ile çöp toplama krizinde karşı karşıya gelen ve yaptığı açıklamalarla tepki çeken Genel İş 2 No’lu Şube Başkanı Ercan Gül ise “Bize ‘sandık kurun bakın’ dediler. Biz bu ücretlerle sandık kurulmasına taraf değiliz.” dedi.

Peki neden kurmuyorsunuz? Kurun bakalım işçi ne diyor. Kamuoyu bir görsün!

Gelelim grevin bir başka kaybeden ismine DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’ya…

Kamuoyunda ‘Sarı sendikacı’ olarak bilinen Memiş Sarı ise öyle bir açıklama yaptı ki; dillere destan işçiler bile tepki göstermiştir.

‘Ne diyor bu?’ diye…

Sahi ne diyordu;

‘Devrimci’ Memiş Sarı yaptığı bir açıklamada, sendikanın isteklerine direnen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ı “AK Parti'ye oy toplamakla” tehdit etti.

Sarı, "İzmir'de Cemil Tugay 1 milyon 282 bin oy almış. Hamza Dağ 977 bin oy almış. İşçilerin aileleri ile birlikte 500 bin oyu var. Hesabı siz yapın." derken hesabı şaşırdı.

Kamuoyundaki bütün okların hedefi haline geldi.

O kadar uzun süredir DİSK Ege Bölge Temsilciliği yapıyor ki ne zamandır o koltukta oturuyor hatırlamıyorum.

Sarı’ya ait geçmişte hatırladığım görüntülerde aklıma Gezi süreci, 1 Mayıs veya herhangi bir toplumsal olay karşısında posbıyıklı bir adamın muhalefet ettiği ve Basmane’de toplanan sendika üyeleriyle birlikte en önde Gündoğdu’ya yürüdüğü zamanlar geliyor.

Kortejdekiler, “Her yer Taksim her yer direniş”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek”, “Ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları atarken, elinde megafon ile en önde yürüyen Memiş Sarı da kitleleri coşkuya sürüklerdi.

Gün geldi, devran döndü ama Sarı da döndü, hatta AK Parti’ye oy toplama kıvamına geldi.

Ne diyelim; Yıllarca CHP’yi arka bahçeleri gibi kullanan DİSK’e yeni sloganlar lazım.

Gün gelecek grev bitecek, CHP’li belediye daha çok para verecek”,

Her yer CHP’li belediye her yer DİSK-O”,  

Ya para ya grev” vs vs vs…

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası