Ege Postası
Geri

AFAD’dan Valiliğin ‘deprem’yasağına ilişkin açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir Valiliği tarafından belediye başkanlarının, muhtarların ve diğer kamu görevlilerinin deprem ile ilgili basın açıklaması yapmasını yasaklayan karara ilişkin açıklama yaptı. AFAD tarafından yapılan açıklamada söz konusu kararın İzmir depreminden bir hafta önce yayımlandığı bildirildi. 
AFAD’dan Valiliğin ‘deprem’yasağına ilişkin açıklama
Haberler / İzmir
16 Kasım 2020 Pazartesi 15:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Bugün İzmir Valiliği tarafından ilgili birimlere gönderilen ve belediye başkanlarının, muhtarların ve diğer kamu görevlilerinin deprem ile ilgili basın açıklaması yapmasının yasaklandığını bildiren yazı gündeme oturmuştu.

İzmir Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda yasağa gerekçe olarak, “Yaşanan hadiselerin ilk anında verilen ve teyitli olmayan bilgiler kamuoyunda yanlış anlaşılmalara, vatandaşlarımızda paniğe ve spekülasyona neden olduğunu, afetin yönetimini güçleştirdiğini, bu sebeplere afet bölgesinde kriz iletişiminin daha sağlıklı yürütülebilmesi açısından açıklamaların valiliklerimiz tarafından yapılmasını, belediye başkanlarımız, muhtarlar ve diğer kamu görevlilerimiz tarafından basın yayın organlarına açıklama yapılmaması hususu bildirilmiştir”ifadeleri yer almıştı.

Karar, CHP İzmir örgütü başta olmaküzere birçok kişide tepki görmüştü. 

Tepkilerin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)tarafından konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, söz konusu kararın İzmir’de meydana gelen depremden yedi gün önce yayımlandığı belirtildi. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bazı medya kuruluşlarında ve sosyal medyada paylaşılan 'Afet ve Acil Durumlarda Kamuoyunun Bilgilendirilmesi' konulu yazı, iddia edildiği gibi İzmir’e özel olarak yazılmamıştır.

Bahse konu yazı, 23Ekim 2020 tarihinde, İzmir - Seferihisar depreminden 7 gün önce, geçmiş afetlerde oluştuğu görülen bilgi kirliliğini önlemek amacıyla yazılmıştır. Afetlerin ilk anlarında teyitli olmayan bilgilerin toplumda panik, dezenformasyon ve spekülasyonlara neden olmaması için Türkiye'deki tüm belediyelere ve muhtarlıklara hitaben yazılmıştır.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası