Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de kulisler hareketlendi! İlçe başkanlarından Soyer'e ziyaret

CHP İzmir’de 8 Şubat’ta yapılacak il kongresi öncesi kulisler hareketlendi. İl Başkanı Deniz Yücel ilçe turlarına devam ederken, bazı ilçe başkanları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. Soyer ve başkanların kongre öncesinde fikir alışverişinde bulunduğu öğrenildi.  CHP İzmir'de kulisler hareketlendi
CHP İzmir'de kulisler hareketlendi! İlçe başkanlarından Soyer'e ziyaret
Haberler / Yerel Politika
25 Ocak 2020 Cumartesi 14:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP İzmir’de ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından gözler 8 Şubat’ta gerçekleştirilecek il kongresine çevrildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteği üzerine İl kongresinin “uzlaşı aday” ile mi yapılacağı yoksa iki adaylı mı gidileceği sorusu henüz netlik kazanmadı.

Öte yandan il kongresi öncesi aday olmasına kesin gözüyle bakılan İl Başkanı Deniz Yücel iki gün önce flaş bir kararla ilçe ziyaretlerine başladı. İlçe turuna çıkan Yücel, Bakırçay ve Yarımada’daki ilçeleri ziyaret ederken, Yücel’e ziyaretlerde metropoldeki ilçe başkanlarının eşlik etmesi dikkat çekmişti.

Dün de Büyükşehir’de sürpriz bir toplantı gerçekleştirildi. Beydağ, Kiraz, Ödemiş, Tire, Kemalpaşa, Bayındır ve Dikili ilçe başkanları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. Soyer ve başkanların ilçelerdeki sorunlarla ilgili toplantı yaptığı, il kongresiyle ilgili görüş alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

BİRKAÇ GÜN İÇİNDE BELLİ OLUR

Soyer’in “İl başkanının Büyükşehir’e sahip çıkması gerekiyor, bizim etkinliklerimize katılması gerekiyor, partinin buna ihtiyacı var. Birkaç gün içinde il başkanlığının durumu belli olur” dediği aktarıldı. 

TÜRKBAY NABIZ YOKLUYOR

Öte yandan Başkan Soyer, Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay ile de bir araya geldi. Davetin Tunç Soyer tarafından gittiği öğrenilirken, görüşmede Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu da yer aldı.

Uzun süredir kulislerde Türkbay’ın il başkanlığına ‘aday olmak’ istediği konuşuluyordu. Bu görüşmeyle Türkbay’ın adaylık için nabız yokladığı öğrenildi.

Bu arada Türkbay’ın yakın çevresine “Partide tek adaylı kongre olması örgütte ciddi rahatsızlık yaratır. Bu nedenle bizim il kongresinde iki adaylı bir yarışın olması gerekiyor” dediği öne sürüldü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası