Ege Postası
Geri

CHP Konak'ın 'Voltran'ı

CHP Konak’ta gözler Pazar günü gerçekleşecek olağanüstü ilçe kongresinde.Aday bolluğunun yaşandığı Konak’ta adaylar içinde en dikkat çeken isim il eski eğitim sekreteri Mehmet Öncel…Bir araya gelmeleri zor olan isimlerin adaylığı noktasında destek verdiği Öncel, CHP Konak’ta adeta “Voltran” pozisyonunda… Öncel, Ege Postası’na adaylık süreci ve ilçe başkanı olması halinde yapacaklarına yönelik açıklamalarda bulundu.VOLTRAN: “5 farklı aslan robotun birleşerek oluşturduğu unutulmaz çizgi film kahramanı”
CHP Konak'ın 'Voltran'ı
Haberler / Yerel Politika
10 Temmuz 2014 Perşembe 13:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - Yeni yönetimini belirlemek için 13 Temmuz’da sandık başına gidecek CHP Konak İlçe Örgütü’nde aday bolluğu dikkat çekerken, adaylar içinde en dikkat çeken isim il eski eğitim sekreteri Mehmet Öncel…Eski ilçe başkanları Mustafa Kaynarca, Metin Karaahmetoğlu, Tayfun Emre, Feridun Gökkan, Aytekin Tunus, Nilüfer Akyüz ile eski il başkanları  Tacetin Bayır, Rıfat Nalbantoğlu, Kemal Karataş, Selçuk Ayhan ve  İzmir Milletvekillerinin başkanlık noktasında destek verdiği  Öncel, farklı yapıların yoğun olduğu Konak’ta uzlaşı adayı olarak ön plana çıkıyor.Öncel Ege Postası’na adaylık süreci ve ilçe başkanı olması halinde yapacaklarına yönelik açıklamalarda bulundu.

UYUM SORUNU YAŞANDI
2 yıldır Konak ilçe örgütünün  iyi yönetilmediğinin altını çizen Öncel, “ Yönetim kurulunun oluşumunda handikap vardı. Başkan farklı yönetim farklıydı.  Uyum sağlanmadı. Eski başkan Sinan Karamustafaoğlu uyumlu hale getiremedi. Bu zafiyet seçim öncesi had safhaya çıktı. Meclis listelerinin hazırlanmasın da eş dost ilişkileri devreye girince tabandan tepkiler yükseldi.2 yılda yaşananlar partiyi yıprattı. Konak örgütüne zarar verdi. Kongreye gitme koşullarının oluşması bu işin tuzu biberi oldu. Bardağı taşırdı. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ‘sen kalk ben oturayım’ mantığıyla yönetim düşürüldü. Partinin enerjisi içe döndü. Böyle bir ortamda partiye sahip çıkma gereği duyanlarla birlikte hareket edip aday oldum” dedi.

KİŞİLERİN DEĞİL ÖRGÜTÜN ADAYIYIM
 Kendi başına adaylı kararı almadığının altını çizen Öncel, “ Çok isimin önerisi oldu.Delege arkadaşların, parti üyesi arkadaşların önerisi oldu. Sayıları bir hayli fazlaydı.Eski ilçe başkanlarından öneri geldi.Hep beraber yaptığımız değerlendirmeler sonucunda ilçe başkanlığı konusunda çalışma yapmaya karar verdim.Örgütün adayıyım. Partinin diğer organlarıyla da iletişime geçtik. İl başkanlığı, milletvekilleri ve genel merkezle görüştüm ”dedi.

YÖNETİCİLİK TECRÜBEN FAZLA
35 yıldır siyasetin içinde yer adlığını ve 21 yıldır CHP üyesi olduğunu ifade eden Öncel, “Bu süre içinde dört dönem yöneticilik yaptım. İkisi il de ikisi ilçede…Beni aday olarak önermelerinde bu sürecin etkisi var. Partiyi tanıyan biriyim. Yöneticilik tecrübem fazla. Konak ilçenin kırılmışlığı noktasında bir birleştirici ve bütünleştiriciye ihtiyaç vardı.Sadece belli kanadın temsilcisi değilim. Partinin çıkarları doğrultusunda davranacak biri olarak görüldüm. Bunun sonucunda da aday olmaya karar verdim. Hep örgütün bütünlüğü noktasında davrandım. ‘Konak’ta sözüm birlikte çözüm’ sloganıyla yola çıktım. Ne söylüyorsanız onu yapacaksınız…Halkı kandırmayacaksınız. Biz birlikte çözüme inanıyoruz. Kongreye kadar bu şekilde davrandık sonrada seçimi kazandığımız andan itibaren partiyi birlikte yönetmeye devam edeceğiz. Siyasi anlayış olarak kişiler noktasında davranmadım. Parti yapıları çerçevesinde genel merkez politikaları çerçevesinde davrandım. Destekleyen kesimlere baktığınızda normal koşullarda birlikte olmayan isimler adaylığım noktasında uzlaşmış durumda” diye konuştu.


ÖZGÜR İRADEYE SAHİP DELEGEYLE YOLA ÇIKTIM
Aday bolluğu yaşandığı ancak kongreye kadar sayısının azalacağını öne süren Öncel, “ Partinin sağ duyusuna inanıyorum. Aday çok ama kongreye kadar azalacaktır. Tek adaylı seçim olmayacak. Delegasyon blok yapılardan oluşuyor. Kale ve Yalı grubu var. Bu iki kesimin arasına sıkıştırılmaya çalışılan büyük bir taban söz konusu…Bu iki yapı mevcudiyetlerini sürdürmek için adaylık yoluna çıktılar. 300’e yakın delege özgür iradelerini kullanabiliyor. Benim yola çıktığım arkadaşlar özgür iradeleriyle davranan delegasyon. Onlarla birlikteyiz”dedi.

MAKSİMUM FAYDA SAĞLAYACAK İSİMLER YÖNETİMDE OLACAK
Gültepe’den Güzelyalı’ya kadar her mahalleden başkan seçilmesine yönelik büyük bir teveccüh olduğunu ifade eden Öncel, yönetim kurulunun şifrelerini vererek şunları söyledi; “ Konak’ın tamamından yönetim kurulunda isimler yer alacak. Kriterimiz öncelikte Konak’ın tamamının bölgesel olarak temsil edilmesi. Temsiliyet noktasında mahallelerin desteğini önemsiyoruz. Seçim kazanmak istiyoruz ama nitelikli bir yapıyla kazanmak istiyoruz. Çok öneri var. Maksimum fayda sağlayacak isimleri değerlendireceğiz. Yönetim dinamik olacak. Hem tecrübeli hem de genç isimlerden oluşacak. Üretken olacak. Ortak aklı ön plana çıkaracak. Eş dost akraba ilişkilerini değil partinin başarısı için çaba harcayacak bir yönetim oluşacak.Kadınlar ve gençler siyasi hayatta daha aktif olmalarını sağlayacağız. Yönetimde de bunu hissettireceğiz.”


ERGİNCİ VE KARAMUSTAFAOĞLU’NA GÖNDERME
Geçtiğimiz günlerde adaylığını açıklayan CHP Konak Meclis üyesi Murat Erginci ve ismi adaylık için geçen eski ilçe başkanı Sinan Karamustafaoğlu’na göndermelerde bulunan Öncel, “ Bir göreve talip olmak önemli iştir. Onurlu bir iştir.Talip olduğunuz yerin hakkını verebilecek o göreve geldiğinizde ne kendi yüzünüzü ne partilinin yüzünü öne eğdirecek bir davranışta olmamanız gerek Birikim tecrübe önemli…Bu görevleri atlama taşı olarak kullanmamalıyız. İlçe başkanı seçildiğim takdirde görev sürem boyunca başka bir yere aday olmak için istifa etmeyeceğim. Olağan kongreye kadar herhangi bir yarışın içine girmeyeceğim. Ben aynı anda bir iki yere gözünü dikmeyi doğru bulmuyorum. Parti ya da halk bizi bir yere seçtiyse o görevi sonuna kadar yapmak için çabalamalıyız. Meclis üyesi seçildiysek meclis üyesi olarak görevimizi tamamlamalıyız” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI SÜRECİ TARAFSIZ GÖTÜRÜYOR
İlçe başkanı olması halinde belediye başkanı ile uyum içinde çalışacağını ifade eden Öncel, “ Partinin genel bir politikası var. Belediye ve örgütlerin kendi yetki ve sorumluluklarında davranması gerek. Geçmişte bunun örneklerini gördük. Belediye başkanımız CHP’nin tercihi sonunda seçildi ancak aynı zamanda bir kamu görevlisi. İlçe başkanı ve yönetimi partisini iktidara taşımak için mücadele eder. Belediye ile kol kola yan yana olmalıyız. Belediyemizin yaptığı bütün işleri örgüt aracılığıyla Konak’a duyurmak zorundayız. İlçe başkanı ilçe başkanlığını belediye başkanı belediye başkanlığını yapacak. Belediye başkanı süreci tarafsız bir şekilde götürmekte.Bu yüzden kendisine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası