Ege Postası
Geri

Hizmette sıkışıklıklığa geçiçi formül

Yeni hizmet binası yapmak üzere hazırlıklarını sürdüren Konak Belediyesi’nde yaşanan yer çıkmazına geçici çare bulundu. Belediyede hizmet veren birimlere ek bina kiralanması yönünde karar alan Konak Belediyesi, önümüzdeki aylar içerisinde taşınma için resmi işlemleri tamamlayacak ve ilk etapta zabıta birimi yeni yerinde hizmet vermeye başlayacak.
Hizmette sıkışıklıklığa geçiçi formül
Haberler / Yerel Politika
10 Temmuz 2014 Perşembe 13:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yaşanan hizmet binası çıkmazını aşmak üzere farklı formüller üzerinde duran Konak Belediyesi, yeni hizmet binası kiralanması kararı aldı. Basmane Meydanı’nda yer alan iki ayrı bina ve ilçe genelindeki farklı yerlerdeki birimleri ile vatandaşlara hizmet sunan belediye, tüm birimleri tek çatı altında toplayacak bina yeni belediye sarayı projesini hayata geçirene kadar yeni yer kiralama yoluna gidecek.
 
 
İLK ETAPTA ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINIYOR
Basmane Meydanı’nda yer alan ikinci hizmet binasını yıkıp daha geniş bir belediye sarayı yapmak için hazırlıklarını sürdüren Konak Belediyesi, yaşanan sıkışıklık üzerine yeni bir ek hizmet binası kiralayacak. Taşınma kapsamında ilk olarak zabıta birimi için yeni bir yer kiralama kararı alan idare, ilgili kararı için önümüzdeki aylarda İçişleri Bakanlığı’ndan onay isteyecek. Hazırlanacak bütçe doğrultusunda, Zabıta Müdürlüğü ilçe merkezinde uygun görülen bir noktaya bürokratik işlemler tamamlanır tamamlanmaz taşınacak.
 
İŞÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN ONAY İSTENECEK
Daha önceden yine Konak’ta SGK’ya ait binaya taşınma için hazırlıkları başlatan, ancak daha sonra bu kararından vazgeçerek zabıta birimini için yeni yer arayışına giren Konak Belediyesi, müdürlüğün kiralanacak yeni binaya taşınması ile birlikte mevcut belediye hizmet binasında da köklü değişikliğe gidecek. Buna göre, Zabıta Müdürlüğü’nden boşalan mevcut ek hizmet binasının ikinci katına, ana hizmet binasında yer alan Basın Yayın ve Halka İlişkiler Müdürlüğü konuşlanacak. Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün faaliyetlerini sürdürdüğü kata ise belediyenin İmar Birimi ve diğer teknik birimlerin bir kısmı yerleşecek. Yeni hizmet binası projesini hayata geçene kadar ek hizmet binası hazırlıklarını sürdüren idare, vatandaşlara daha rahat ve sağlıklı hizmet sunabilmek amacıyla sıkışıklık yaşayan birimleri de kiralanacak yeni binanın kapasitesine göre buraya aktarabilecek.
 
PEKDAŞ: PERSONEL KUCAK KUACAĞA ÇALIŞIYOR
Öte yandan, belediye meclisinin aldığı yeni hizmet binası kiralanması yönündeki karar doğrultusunda dün gerçekleşen meclis toplantısında açıklamada bulunan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yaşanan sıkışıklığın halka verilen hizmet kalitesini de etkilediğini belirterek, “Bütün birimlerimiz kucak kucağa çalışıyor. Verimli bir hizmet sunulabilmesi için çalışma mekanlarının verimli olması lazım. bizim müdürlüklerimizde çalışan arkadaşlarımızın çalışabilmesi için masa koyabileceğimiz yerler bile yok. İmar müdürlüğümüz dosyalarını açabilecek bir yer bile bulamıyor. Daha verimli ve daha rahat bir çalışma ortamı yaratmak istiyoruz. İlk etapta Zabıta Müdürlüğü’nü taşımak istiyorduk, ancak daha sonra ek hizmet binası kiralanması yönünde karar aldık. Yeni bir hizmet binası yapmak zorundayız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Neticeleninceye kadar da sağlıklı bir çalışma ortamı yaratmak zorundayız” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası