Ege Postası
Geri

CHP Konak 'vertigo' oldu!

CHP Konak’ta Pazar günü yapılacak olan olağanüstü kongre öncesi dengeler alt üst oldu. Çok fazla adayın olması nedeniyle delegenin adeta başı dönerken,örgütü tansiyonu yüksek bir kongre bekliyor… *Vertigo: vücudun denge sisteminde yaşanan bir sorun nedeniyle ortaya çıkan baş dönmesidir.
CHP Konak 'vertigo' oldu!
Haberler / Yerel Politika
9 Temmuz 2014 Çarşamba 13:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Konak’ta gözler Pazar günü yapılacak olağanüstü ilçe kongresinde. Konak’ta ilçe yönetiminde yaşanan istifalar nedeniyle başkan Nilüfer Akyüz ve yönetimi düşmüştü. MYK’ın kayyum atadığı Konak’ta 13 Temmuz’da delege, örgütü Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere taşıyacak olan ilçe başkanı ile yönetimini seçecek.
 
Kongre öncesi ilçede işler arapsaçına dönmüş durumda. Kayyum Başkanı Mahmet Esat Arslan’ın tek adaylı bir kongre girişimi ‘hayal’ olmaktan öteye gidemedi.Yapılar kongreye dört kala uzlaşamayınca çok adaylı bir tablo ortaya çıktı.
 
ENGİN VE VEKİLLER ÖNCEL DİYOR

 
Eski ilçe başkanı Aytekin Tunus’un desteğini alarak yola çıkan il eski eğitim sekreteri Mehmet Öncel, adaylığını resmi olarak açıklarken, alanda harıl harıl çalışıyor. Öncel’e CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’de sıcak bakarken, milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel, PM Üyesi Hüseyin Saygılı, İl eski başkanı Rıfat Nalbantoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da Öncel için devrede.Kayyum başkanı Arslan’da uzlaşı aday noktasında Öncel ismini dillendiriyor.
 
ERGİNCİ DENGELERİ ALT ÜST ETTİ!
 
İlçede sürpriz bir şekilde adaylığını resmiyete döken bir başka isim de meclis üyesi Murat Erginci oldu. Eski ilçe başkanı Sinan Karamustafaoğlu’nun meclis üyesi listesine yazdığı Erginci, Karamustafaoğlu’nun beraber hareket ettiği Yalı grubundan ayrıldı. Erginci’ye il başkan yardımcısı Altan İnanç ve Büyükşehir Belediyesi CHP eski Grup Sözcüsü Murat Bakan destek veriyor. Her iki isminde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yakın olması dikkat çekiyor.
 
HUZURSUZLUK YARATTI
 
Erginci’nin Öncel’e destek veren eski ilçe başkanı Tunus’a da yakın bir isim olması nedeniyle Öncel’e destek verebilecek yapılardan oy alacağı ifade edildi. Erginci’nin Mardinli olması nedeniyle uzun süredir adaylık çalışması yapan Mardinli Şakir Başak’a destek verenlerden de oy alabileceği dile getiriliyor.Yalı’dan da Erginci’ye destek verenlerin olacağı bildirildi.
 
KALE’NİN ADAYI BAŞAK
 
Kale grubunun tam desteğini alan Şakir Başak,  sahada çalışmalarını sürdürüyor. Başak’a destek veren eski milletvekili Sedat Uzunbay’da topa girmiş durumda. Uzunbay delegelerle toplantılar yapıyor.
 
İKİ İSİM BİREYSEL
 
Dilek Yıldız ve Turan Çatal gibi isimlerde adaylıklarını açıklayıp bireysel hareket ediyorlar.
 
YALI VE KARAMUSTAFAOĞLU BEKLEMEDE!
 
Şuana kadar adaylık noktasında net bir adım atmayan Yalı grubu ise eski ilçe başkanı Sinan Karamustafaoğlu’nun aday olmasını istiyor. Karamustafaoğlu son kararı henüz vermezken, Yalı grubu Karamustafaoğlu’nun aday çıkmaması halinde B planı için görüşmelerini sürdürüyor. Yalı’nın adaylığını açıklayan hiçbir isme destek vermeyeceği ve kendi adayını çıkartacağı öğrenildi.
 
ADAYLARIN KEMİKLEŞMİŞ 50 OYU VAR

380 delegenin oy kullanma hakkı olduğu Konak’ta her adayın etrafında kemikleşmiş 50 delegenin olması nedeniyle kongre öncesi büyük bir belirsizlik var. Adaylar ve onlara destek veren yapılan şuana kadar hiçbir adayın yanında yer alamayan delegelerin desteğini alabilmek için çalışmalarını sürdürüyor

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası