Ege Postası
Geri

CHP'li Kılıç Fas’ta İzmir’i anlattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hakan Kılıç Akdeniz Kentler Birliği’nin (Medcities) Fas’ta düzenlenen toplantısına katıldı. Kılıç, farklı ülkelerden gelen temsilcilerin katıldığı toplantıda İzmir’i anlattı.
CHP'li Kılıç Fas’ta İzmir’i anlattı
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Aralık 2016 Salı 15:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Akdeniz’e kıyısı olan kentler arasında ağ oluşturmak, kentsel ve çevre problemlerine dikkat çekmek ve çözüm bulmak için kurulan Akdeniz Kentler Birliği’nin (Medcities) yıllık konferansı Fas’ta gerçekleştirildi.  Fas’ın Tetouan şehrinde düzenlenen toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Büyükşehir Belediyesi ve Narlıdere Belediyesi CHP Meclis Üyesi Hakan Kılıç katıldı.

Barselona, Marsilya, Roma Dubrovnik gibi yerlerin olduğu 43 şehrin yer aldığı birliğe toplantıda yeni 8 şehir üye daha eklenerek sayı 51’e çıkartıldı. İzmir’in hem yönetim hem de yürütme kurulu üyesi olduğu birlikte şehirlerarasındaki işbirliği, ülkelerin ortak çalışma konuları ve Akdeniz’e kentlerinin durumu konuşuldu. Büyükşehir Meclis Üyesi Kılıç da toplantıda İzmir’i anlatan bir sunum yaptı.

Akdeniz Kentler Birliği’nin İzmir için büyük avantaj olduğunu belirten Kılıç, “İzmir, Türkiye’nin batıya açılan aydınlık ve çağdaş bir kenti. Çok büyük avantajları var. Üye şehirlerin ortak yönleri sosyal-ekonomik ve ticari alanlarda birlikte projelere dönüşebilir. Herkesin birlik çatısı altında birbirinden öğreneceği çok şeyler var. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin Akdenizli kimliğine her zaman vurgu yapıyor. Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’nun bu konudaki hassasiyetlerini hepimiz biliyoruz. Belediye bünyesinde tamamen bu konuda yapılacak çalışmaları koordine etmek amacıyla Akdeniz Akademisi isimli bir müdürlük de kuruldu. İzmir olarak daha önce Akdeniz Kentler Birliği 2014 Genel Kurul Toplantısı’na ev sahipliği yapmıştık. Yine aynı dönemlerde, Fransız Kalkınma Ajansı’nın öncülüğünde finanse edilen Akdeniz Marsilya Entegrasyon Merkezi (CMI) ve belediyemiz işbirliğinde “Akdeniz Şehirlerinde Kent İçi Hareketlilik” konulu program düzenlendi. Burada da ulaşımda İzmir modeli masaya yatırıldı.  İzmir, Akdeniz kentlerine model olacak çok önemli faktörleri bünyesinde barındırıyor. Ayrıca ortak yapacağımız birçok proje ve çalışma var. Hep birlikte İzmir’in daha iyi noktaya gelmesi için çaba göstermeliyiz. Bu şehir hepimize emanet” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası