Ege Postası
Geri

Emniyet Müdürü'nden Kestanepazarı öğrencilerine '15 Temmuz' uyarısı

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, hafız yetiştiren ve Kuran eğitimi veren Kestanepazarı eğitim kurumlarındaki kursiyerlere, 15 Temmuz darbe girişimi ve Terörle Mücadele semineri verdi. Emniyet Müdürü Uzunkaya'dan öğrencilere '15 Temmuz' uyarısı
Emniyet Müdürü'nden Kestanepazarı öğrencilerine '15 Temmuz' uyarısı
Haberler / İzmir
1 Ekim 2016 Cumartesi 15:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kestanepazarı Kuran Kursları ve Öğrenci Yurtlarında kalan hafız adayı İmam Hatip Ortaokulu ve İzmir İmam Hatip Lisesi öğrencileri, İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ile bir araya geldi. Eğitim gören yaklaşık 500 gence Celal Uzunkaya, '15 Temmuz darbe girişimi ve terörle mücadele' konusunda seminer verdi. Seminerdeki konuşmasında, Türkiye'nin jeopolitik ve jeostratejik önemini anlatan Celal Uzunkaya, öğrencileri düşmana karşı her zaman uyanık olmaları hususunda uyardı. Öğrencilere, bundan yüz yıl önce yaşıtlarının Çanakkale'de vatan için şehit olduklarını da hatırlatan Celal Uzunkaya, "Sizler bizim geleceğimizsiniz. Düşman artık eskisi gibi cephede karşınıza kıyafetiyle çıkmıyor. Düşman içimize sızıp zehri bal gibi sunuyor. Bakın terör örgütü FETÖ/PDY'nin lideri Fethullah Gülen de 40 yıldır 'Altın nesil yetiştiriyorum' yalanları ile milletimizi kandırdı. Yetiştirdiklerinin hain olduğunu 15 Temmuz'da en açık hali ile gördük. Bir daha bu gibi durumları yaşamamamız için sizlerin her daim uyanık olması gerekli" dedi. 

"MERHAMETSİZ MÜSLÜMAN OLUNMAZ, HAİNE MERHAMET EDİLMEZ"

İslam dininin temelinde merhamet duygusunun olduğunu da vurgulayan Celal Uzunkaya, "Bir Müslüman olarak tabii ki merhametli olacaksınız. Fakat vatan hainine anneniz ya da babanız veya evladınız dahi olsa merhamet edilmez. Haine merhamet de ihanettir. Ola ki FETÖ/PDY'ye mensup bir yakınınız olduğunu öğrenip bir gün ona merhamet edecek olursanız, 15 Temmuz gecesi kafası gövdesinden top mermisi ile kopartılan, tankların altında vatan için bedenleri ikiye ayrılan şehitlerimizi gözlerinizde tekrar canlandırın" diye konuştu. 

HEDEFİNİZDEN ŞAŞMAYIN

Emniyet müdürü olmasından dolayı sokakta yaşananları da çok iyi bildiğini aktaran Celal Uzunkaya, "Dışarda ailelerinin sahip çıkmadığı, iyi yetiştirilememiş birçok çocuğun suça sürüklendiğine maalesef tanık oluyoruz. Sizler burada nezih bir ortamda iyi bir eğitim alıyorsunuz. Kendinize bir hedef bir amaç belirlemişsiniz. Sakın bu hedefinizden şaşmayın. Ülkenize, vatanınıza ve milletinize hizmet etmek için mücadelenize devam edin" dedi. Terör örgütü FETÖ/PDY'nin, 15 Temmuz'daki hain darbe girişimiyle ülkeyi işgale açık bir hale getirmeyi ve iç savaş çıkarmayı amaçladığının artık herkes tarafından net bir şekilde görüldüğünün de altını çizen Celal Uzunkaya, örgüte bağlı olan ancak dışarıda sivil toplum kuruluşu gibi görünen birçok dernek ile mücadelelerinin devam ettiğini de anlattı. Celal Uzunkaya konuşmasını, "Üniversiteye kayıt için adımınızı attığınızda bunlar mutlaka gelip sizlere ulaşmaya çalışacaklar. Düşman sizi kandırabilmek ve sizi kendi saflarına çekmek için mutlaka tatlı dilli olacaktır. Bunlara karşı her zaman uyanık olun" sözleriyle bitirdi. 

Seminer sonrası Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Hasan Dayhan, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'ya çiçek takdim etti. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası