Ege Postası
Geri

Güzelbahçe'de Bardacık Festivali zamanı

Güzelbahçe Belediyesi tarafından yedincisi düzenlenen Payamlı Bardacık Festivali ziyaretçilerle doldu taştı. Güzelbahçe’nin Payamlı (köyü) Mahallesi’nde yapılan festival kapsamında konserler düzenlendi, zeybek gösterileri sunuldu. En iyi bardacık yarışmasında ödüller dağıtıldı. Payamlıdan birliktelik mesajları
Güzelbahçe'de Bardacık Festivali zamanı
Haberler / Yerel Yönetimler
18 Ağustos 2019 Pazar 09:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Payamlı Bardacık Festivali’ne, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Eşi ve Köy Koop. Birlik Başkanı Neptün Soyer, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


 

‘Birleşirsek 2023 yılında iktidar oluruz’
'Festivalde konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Yüreğinde doğa sevgisi, insan sevgisi, memleket sevgisi, Cumhuriyet sevgisi ve Mustafa Kemal Atatürk sevgisi olan güzel Güzelbahçe’nin, güzel İzmir’in güzel insanları hepinizi yürekten selamlıyorum. Üretmek tüm dünya da büyük bir emektir. Ben DİSK Başkanlığı yaptığımız dönemlerde İstanbul’un ve Ankara’nın köylerini dolaştım ancak çok üzüldüm. Ankara ve İstanbul’un köyleri perişan olmuş, gençleri köyleri terk etmiş sadece yaşlıları kalmış. Üreten kimse kalmamış artık. Üreten kimse kalmayınca da köyler artık terk edilmiş halde. Bu ülkeyi üretemez hale getiren bu iktidara hesap sorulmalıdır. Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz, birleşirsek 2023 yılında iktidar oluruz. Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde Payamlı köyünde bardacık Festivalini düzenleyen Güzelbahçe Belediye Başkanıma, Muhtartıma, meclis üyelerime, Büyükşehir belediye Başkan Vekilime, Neptün Soyer’e ve bugün bizimle birlikte olan sevgili İzmirlilere teşekkür ediyorum” dedi.

 

‘Bir hikaye yazıldı burada’
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Bugün burada yapılan bu festival köylünün yok olmasını, göçe etmesini engellemek için yazılmış bir hikâyedir. Herkesin görebildiği, hissedebildiği bir hikâye. Bu hikâyeyi yazanlar şu an buradalar. Burada yaşıyorlar. Başta Belediye Başkanımız Mustafa İnce bu hikâyenin yazılmasında önemli bir rol üstlenmiş, sevgili muhtarımız tüm Payamlı Köylülerimiz bu hikâyeyi bizlere anlatmışlar. Bardacığı yetiştirmişler, büyütmüşler, tanıtmışlar bu emeğin sahibi olan köylülerimiz bizlere sunmuşlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bizde köylümüze, üreticimize sahip çıkmaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz.  İşte bu duygularla, bu inançla, bu şefikle ve bu aşkla hepinizin önünde saygı ve sevgiyle eğiliyorum” dedi.

‘Payamlı artık Bardacıklan biliniyor’
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’de konuşmasında köylüye destek olmanın önemine vurgu yaptı. Başkan İnce, “ Yedi yıl dile kolay. Ürün sadece bir bardacıktı. Hayaldi. Bardacığın festivali gibi bir hayalimiz vardı. Bu festival sayesinde köyümüz çok şey kazandı. İzmir büyükşehir Belediyemizin büyük katkıları oldu,önceki belediye başkanımıza ve şimdiki belediye başkanımıza binlerce kez teşekkür ediyorum. Bizlere desteklerini hiç esirgemediler. Payamlı Köyü, bugün Bardacık Köyü olarak biliniyor ve tanınıyor. Bizi 7 yıldır yalnız bırakmayan jürimizin değerli başkanı, hasta yatağından çıkıp gelen bizi yalnız bırakmayan Gazeteci, yazar İzmir’in sembolü olmuş Sancar Maruflu ve tüm jüri üyelerine teşekkür ediyorum.

 

Kırsalda kalkınmayı en önemli ayağı köylülerimiz. Amacımız üreticinin ürününün değerlendirilmesi ve pazarlanmasıdır. Yerelde kalkınmayı sağlarken üreticiye destek olmak. Üreticinin ürününü tanıtmak ve satışına yardımcı olmak. Süt, çiçek ve peynir alarak üreticiye destek olan Büyükşehir Belediyemizin yolundan gidiyoruz, onu örnek alıyoruz. Bugün burada hem üretici kazanacak, hem de ziyaretçi misafirlerimiz kazanacak. Biz köylümüzü üretmesi için teşvik ediyoruz, köylümüzde üretip hem kendi hem bölgesine büyük bir katkıda bulunuyorlar. Üretmeden büyüme olmaz. en küçüğünden en büyüğüne kadar üretmemiz gerekmektedir” dedi.

 Hacı Bektaş Veli’nin bu yıl 748. ölüm yıl dönümü olduğunu söyleyen Başkan İnce, “748 Yıl önce Hacı Bektaş Veli bizlere göstermiş olduğu öğretiyi bugün devam ettirmeliyiz. O öğreti şudur; birliği, kardeşliği, hangi milletten, hangi ırktan olursanız olun kucaklaşmayı, sevgiyi ön plana çıkarın diyor. Bizde bu öğretiyi kendimize kılavuz etmeliyiz. Evet değerli İzmirliler Bugün 17 Ağustos, 20 yıl önce memleketimiz çok büyük bir acı yaşadı. Marmara’da yaşanan deprem birçok vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. Böyle büyük bir acıyla bir daha karşılaşmamayı temenni ediyoruz. Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet ailelerine baş sağlığı diliyorum.” dedi.

Payamlı Muhtarı Ersin Ergin de Payamlı bardacığının tanıtılmasında 7 yıldır büyük emek veren Belediye Başkanı Mustafa İnce’ye teşekkür etti.

En iyi bardacığa altın
Bu arada Sancar Maruflu, Neptün Soyer, Canan Tan, Levent Alpat, Şenay Eren, Muharrem Uslucan, Mustafa Alkan ve Ebru Ünlü’den oluşan jüri yarışmaya katılan 32 üreticinin ürününü değerlendirdi. Ercan Demir’in ürünü birinci olurken, tam altın ödülü kazandı. İkinci olan Nuri Topuz ödül olarak yarım altın, üçüncü olan Halit Çetin çeyrek altın, Juri özel ödülü de İsmail Demir’e çeyrek altın olarak verildi. İkinci olan Nuri Topuz aldığı yarım altını LÖSEV Vakfına bağışladı. Yarışmaya katılan diğer üreticilere de çeşitli hediyeler verildi.

Yaş kütüğüne plaketin çakıldığı festival kapsamında Güzelbahçe Belediyesi Halk Oyunları Erkek Zeybek ekibi, Güzelbahçe Belediyesi Çocuk Tiyatro Grubundan şiir, Grup Coktyl Pop Grubu, düzenlendi. Gazeteci yazar Okan Yüksel okuduğu şiirlerle festivale renk kattı.

Payamlı bardacık Festivali Bugün de çeşitli etkinlik ve konserlerle devam edecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası