Ege Postası
Geri

Kestane Pazarı tesadüfü

Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in ‘’Ehil bir müftü atadık’’ dediği isim, Fethullah Gülen’in hayatında önemli rolü bulunan Kestane Pazarı mezunu çıktı.
Kestane Pazarı tesadüfü
Haberler / Güncel
27 Mart 2013 Çarşamba 09:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ANKARA - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in, ‘’İzmir dindarlığının, irfana ihtiyacı var’’sözü tartışma yaratırken,‘’İzmir’in dini ve manevi hayatını yeniden ayağa kaldıracak, ehil bir  müftü  atadık’’ dediği Prof. Ramazan Muslu da, ‘’Kestane Pazarı mezunu’’ çıktı.

Muğla Fethiyeli olan yeni İzmir müftüsü Muslu, 1978-1980 yılları arasında İzmir, Kestane Pazarında Arapça ve Temel İslami İlimler okudu. Kestane Pazarı, Fethullah Gülen’in hayatında da önemli bir yer tutuyor. Gülen 1966’da, İzmir merkez vaizliği görevinde bulunmuş, Kestane Pazarı Camiinde verdiği vaazların yanı sıra, Kestane Pazarı Kur'an Kursunda idarecilik yapmıştı.

  ‘’İZMİRİ GAVUR ZANNEDENLER’’

Görmez’in  ‘’İzmir dindarlığının irfana ihtiyacı var’’sözü de eleştirilere neden oldu. CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "İzmirlilerin dindarlığı, saf bir dindarlıktır. Diyanet İşleri Başkanı’nın elinde imanometre mi va? Kentin manevi hayatı düştümü ki, atadığı müftü onu ayağa kaldıracak. Bu sözler İzmir’i gavur zanneden çağdışı bir anlayışın uzantısı olabilir. Görmez, İzmirlilerden özür dilemeli’’ dedi. Diyanet de bu tartışmalar üzerine ‘’ Sayın Görmez, İslam kültür geleneğinin önemli kavramları arasında yer alan irfan kavramına atıfta bulunarak, İzmir gibi çok kültürlü, çok boyutlu ilgi, bilgi ve duyarlılık eksenlerine sahip müstesna bir şehirde bu çeşitliliği kuşatacak yegane dilin, irfani bir perspektif olacağını vurguladı. Her ilimiz tıpkı İzmir gibi, yüce dinimiz İslam’ın farklı mecralarda hayata dahil olan zenginleştirici özelliklerini yansıtmaktadır’’ açıklamasını yaptı. (Gazeteport)

TARTIŞILAN MÜFTÜDEN İLK AÇIKLAMA
Milliyet Ege’den Bora Şengören’e görüş veren Muslu, Başkan Görmez’le farklı düşünse de Diyanet İşleri Başkanı’nın yanlış anlaşıldığını düşünüyor.

 DOĞRU DEĞİL AMA ORTADAN LAF ÇEKİLDİ!

Sözlerin din görevlilerine yönelik bir mesaj olduğunu ifade eden Muslu, İzmir’in insanlarını hedef almadığını söyledi. Muslu kentte bir irfan eksikliği olup olmadığını yönündeki tartışma için ise, “Din hizmetleri alanında o şekilde bir ayrım doğru da değil… İzmir’in ihtiyacı var diğerlerinin yok… Böyle bir genelleme yapmak doğru değil… Her yerin kendine göre şartları var. O algılar çerçevesinde elbette ki bizim din görevlilerimiz hizmet veriyor. Hizmet verirken içinde bulunduğu şehrin kültürünün farkında olmalı, kendini ona göre yetiştirmeli. Yani diyelim cemaati içinde irfani geleneğe sahip ya da o düşünceyi yaşayan yaşatan insanlar varsa görevlilerimiz bunun farkında olsun. Vaazlarında hutbelerinde o kesime de hitap etsin. Kast edilen benin algılayabildiğim kadarıyla bu şekilde… Yoksa İzmir’de yaşayan insanları incitecek bir işaret asla başkanımız tarafından kast edilmedi. Baştan sona dinledik. Böyle bir şeye asla işaret etmedi. Ama ortadan bir cümle çekildi” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası