Ege Postası
Geri

Öğretmenlerden 'mülakat' tepkisi

Sözleşmeli öğretmenlik için ataması yapılmayan öğretmen adayları, mülakat sonuçlarına tepki gösterdi. 
Öğretmenlerden 'mülakat' tepkisi
Haberler / İzmir
30 Eylül 2016 Cuma 18:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR - Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla beraber, bazı adaylar mutlu olurken, bazı adaylar ise sonuçlara tepki gösterdi. İzmir'de atanamayan öğretmen adayları mülakat uygulamasına tepkilerini Konak'taki Saat Kulesi önünde yaptıkları basın açıklamasıyla gösterdi. 

40 adayın katıdığı açıklamada mülakat kavramının anlam ve öneminin tamamen değiştiğini öne süren Güldane Taş, "Biz öğretmen adayları daha önce KPSS süzgecinden geçirildikten sonra puanlarımıza ve sıramalarımıza göre tercih yaparken bugün son Kanun Hükmünde Kararname'yle getirilip adına 'mülakat' denen bu bozuk teraziyle bir kez daha sınanmakta ve malesef adil olmayan sonuçlarla karşı karşıya bırakılmaktayız. Yıllarını heba eden, yemeyen, içmeyen, yüksek puanlar almamıza rağmen komisyon jürilerinin sadece bir kaç dakika süren ve öğretmenlik mesleği kelimesi ile örtüşmeyen suallere maruz kaldık. Adaletten uzak, hak, hukuk çerçevesi dışında ayrımcılığın kol gezdiği bu uygulamanın en kısa sürede kaldırılmasını ve atamalarımızın KPSS puanlarımızla yapılmasını istiyoruz. Bu sınava giren 310 bin öğretmenin ortak kararıdır" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası