Ege Postası
Geri

Onun dikkati sayesinde bir yolcu kurtuldu

İzmir metrosunda kalp krizi geçiren yolcuyu fark eden makinist Bülent Yılmaz hayat kurtardı. 12 yıllık deneyimli makinist Yılmaz, hemen kontrol merkeziyle irtibat kurdu.
Onun dikkati sayesinde bir yolcu kurtuldu
Haberler / İzmir
17 Kasım 2014 Pazartesi 18:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bir sonraki durakta sağlık görevlilerinin karşıladığı vagonda ilk müdahale olarak kalp masajı yapıldı. Kontrol merkezinin haber verdiği 112 Acil ekipleri de gelerek yolcuya müdahalede bulunup kalp masajını dakikalarca sürdürdü.  Metro personelinin kalp masajıyla hayata döndürdüğü yaşlı yolcu, olay yerine yetişen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi ‘nin raylı sistem toplu ulaşımı sağlayan Metro A.Ş'ye bağlı trende kalp krizi geçiren yaşlı bir vatandaşın hayatı, makinistin dikkati sayesinde kurtulurken seferlerde 20 dakikalık aksama yaşandı.

TRENDE MÜDAHALE EDİLDİ
Hareketli saatlerin yaşanmasına neden olan olay şöyle meydana geldi: 
07.30'da Evka-3 - Fahrettin Altay seferini yapan metro trenine binen 75 yaşındaki Abdullah Bağcı, Konak istasyonunu geçince rahatsızlandı. Dikkatli makinist Bülent Yılmaz içeriden gelen hırıltı seslerini duyunca içerideki kapalı devre sistemde bir yolcunun yığıldığını gördü. Hemen merkeze haber verdi. Durumu trafik kontrol merkezine bildiren makinist, acil yardım istedi. Üçyol istasyonuna geldiğinde duruş yaptırılan trene giren eğitimli metro personeli Bağcı'ya kalp masajı yaparak hayata döndürdü. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri de, önce trende müdahale edip ambulansa aldıkları Bağcı'yı Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Abdullah Bağcı'nın yoğun bakıma alındığı öğrenildi.

"BİR SES DUYDUM"
Soğukkanlılığı ile yolcunun hayıtının kurtulmasını sağlayan Makinist Bülent Yılmaz ise hurriyet.com.tr’ye şunları söyledi: 
Konak İstasyonuna geldiğim sırada yolcu iniş binişini sağladıktan sonra içeriden olağan dışı bir ses algıladım. Hırıltı öksürük tarzında. Hemen kameralardan bakınca arkamdaki bölümde bir kalabalık fark ettim. İstasyondan çıktıktan sonra merkezle irtibata geçtim. Trende olağan dışı bir durum olduğunu rahatsızlanan yolcu olduğunu söyledim. Daha sonra Üçyol İstasyonu’na vardığımızda önceden haber verdiğim için sağlık personelimiz bekliyordu. Peronda yerlerini almışlardı. Acil biçimde müdahale edildi. Kalp masajı uygulandı. Ambulans geldi. Onlar da şok tedavisiyle yolcuyu kurtardı. Böyle bir şey yaşandığı için üzgünüm ama bir hayat kurtardığımız için tabii ki mutluyuz. En kısada müdahale ettik. Üç beş saniye hayat kurtarmakta önemli. 12 yılıdır bu işi yapıyorum birçok olay meydana geldi ama en ciddisi bu oldu.” (HÜRRİYET)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası