Ege Postası
Geri

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda ilk gün hareketliliği

İzmir'deki Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında kontrollü sosyal hayata geçişin ilk gününde, hareketlilik yaşandı.
Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda ilk gün hareketliliği
Haberler / İzmir
11 Mayıs 2020 Pazartesi 16:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kovid-19 salgınıyla mücadele sürecinde en sessiz dönemini yaşayan, İzmir ekonomisinin "kalbi" konumundaki çarşıda hareketlilik, sabah saatlerinde başladı.

Yeme içme sektörü dışındaki iş kollarından esnaf, sabah saatlerinde kepenklerini açarak temizlik çalışmaları yaptı.

Tarihi çarşıda kuyumcular ve kıyafet satan dükkanlar, sosyal mesafe kuralları çerçevesinde müşterilerini kabul ederken çarşıdaki bazı lokantalar ise paket servis yöntemiyle müşterilerine hizmet verdi.

Çarşıya, hijyen ve sosyal mesafe kurallarını hatırlatıcı afişler asıldı.

"YARINDAN İTİBAREN MASKE DAĞITACAĞIZ"

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yetkililerin vatandaşlara yaptığı "Evde kalın" çağrısının ardından çarşı esnafının dükkanlarını kapatma kararı aldığını söyledi.

Esnaf olarak tüm uyarıları harfiyen yerine getirdiklerini belirten Girgin, "Alışveriş merkezlerinin açılması için karar alınınca, esnafımız da bugün dükkanlarını açma kararı aldı. Çarşımızda hijyen kurallarına dikkat ediyoruz. Konak Belediyesinin verdiği maskeleri yarından itibaren dağıtmaya başlayacağız. Belediye görevlileri alışveriş için gelen vatandaşlara ve dükkan sahiplerine maske takmaları konusunda uyarılarda bulunuyor." diye konuştu.

"ZOR GÜNLER GERİDE KALDI"

Esnaf Yiğit Eğriküllah da Kovid-19 salgını sürecinde esnafın ekonomik açıdan zor günler yaşadığını belirterek, "Bugün dükkanımızı yeniden açtık. Vatandaşlarımız alışveriş için gelmeye başladı. Görünen o ki zor günler artık geride kaldı. Herkesi alışveriş için yeniden Tarihi Kemeraltı Çarşısı'na davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Ömer Yiyem de zor dönemde, tüketicilerin alışverişlerini küçük esnaftan yapmalarını istedi. (AA)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası