Ege Postası
Geri

Umutoğulları'ndan Koçer'e ifade tepkisi: 'Sokaktan bunları duyduk' diyor

TV35’te yayınlanan 8. Gün programında Çiğli ve Foça’da yaşanan son gelişmeler konuşuldu. Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer'in kurşunlanması olayı ile ilgili Niyazi Arslan'ı suçlaması hakkında görüşlerini ileten Umutoğulları: “İlk ifadesinde benim haberim yok, husumetim yok kimseyle diyor. Sonra sokaktan bunları duyduk diyor. Sonra bir öğretmen arkadaşım geldi, adam ayarlamışlar, işte şudur budur. E arkadaş Ensari Bulut zamanında kurşunlandın. Bilmem kim zamanında bıçaklandın. Şimdi evinin yolunu kesiyorlar. Niye se? Niye Sürekli Ali Rıza Koçer’e saldırı var. Buradaki hikaye n? Niyazi Arslan’ı bunlar kendilerine rakip görüyorlar"
Umutoğulları'ndan Koçer'e ifade tepkisi: 'Sokaktan bunları duyduk' diyor
Haberler / Yerel Politika
3 Haziran 2020 Çarşamba 09:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in, kurşunlanmasının ardından verdiği ifadede Niyazi Arslan’ı suçlamasının perde arkasında ne olduğu sorusunu sordu.

“Bizimle alakası olmayan bir adam bize böyle böyle dedi, ya da böyle söylediğini düşünüyorum mu diyeceğiz biz çıkıp. Ali Rıza Koçer, bu eylemi kimin yaptığını bilmiyorsa ben bu ekranı bırakır, bir daha da bu ekrana çıkmam demiştim, geçen programlarda. O kurşunlama olayını kimin yaptığını biliyor dedim m? Dedim” diyen Mithat Umutoğulları,

“Adam ilk ifadesinde benim haberim yok, husumetim yok kimseyle diyor. Sonra sokaktan bunları duyduk diyor. Sonra bir öğretmen arkadaşım geldi, adam ayarlamışlar, işte şudur budur. E arkadaş Ensari Bulut zamanında kurşunlandın. Bilmem kim zamanında bıçaklandın. Şimdi evinin yolunu kesiyorlar. Niye se? Niye Sürekli Ali Rıza Koçer’e saldırı var. Buradaki hikaye n? Niyazi Arslan’ı bunlar kendilerine rakip görüyorlar. Bunun için de itibarsızlaştırmak için yapıyorlar. Temel sıkıntı şu, intikam alma duygusuyla, ilçe başkanını, gençlik kollarını işten çıkardılar, il eski başkan yardımcısı Ali Karadayı’yı işten çıkardılar. Niyazi Arslan’ın işten ilişkisi kesildikten sonra diyorlar, ya adam zaten siz gelmeden önce bu adam istifa etmiş. Bu adam sizinle çalışmayacağını biliyor, adam istifa ediyor, belediyeden ayrılıyor. Daha koltuğa oturmadan Utku Gümrükçü, sürekli bir iftira ve yalan üzerine kurulmuş bir sistem. Koca koca adamlar işlerini güçlerini bırakmışlar. Sen Niyazi Arslan’a ya da başka insanlara, bunlar kurşunladı diyeceğine, ya niye seni kurşunladıla? Onun hesabını ver sen” değerlendirmesini yaptı.

Mithat Umutoğulları, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün Ankara’ya vereceği hesabı şimdiden düşünmesi gerektiğini vurgulayarak, açıklamasını, “Türkiye’de siyasetçi yetişmiyor. Gümrükçü iyi bir siyasetçi. Ama iyi bir siyasetçi bu kadar kötü, beceriksiz, sorunlu bir yönetici getirirsen, hayatında karakola gidip ifade vermiş adam değilsin, işte böyle kalkar gidersin ifadeler vermek zorunda kalırsın. Bu işler bittiğinde Çiğli Belediye başkanı ne ile anılacak biliyor musu? Bu işten Niyazi Arslan beraat etti. Davayı kazandı diyelim. Ya da bu işin altından başka bir şeyler çıktı. Bunun hesabını nasıl vereceksin se? Ankara’ya, genel merkeze ne diyeceksin, bana onu anlat” şeklinde sürdürdü.

Gerçek Haberci Genel Yayın Yönetmeni Adem Nakçı da CHP Genel Merkezi’nin son günlerde gündeme gelen Çiğli, Menemen, Foça’da yaşananlar hakkında devreye girmesinin önemine dikkat çekti. Nakçı, konuyla ilgili, “Bence CHP Genel Merkezi’nin bu konuya bir şekilde el atması gerekiyor. Çünkü son dönemde çok fazla dedikodu üretilmeye başlandı. Bu iddialar da çarşaf çarşaf yazılıyor. Silahlar patladı, rant ortaya çıktı vesaire gibi. Son iki üç gündür de İzmir’i birçok yerinde durumlar var. Herkes en rahat olduğun yer İzmir. Bak rant için birbirlerini vurmaya başladılar der. Demeye başladığı vakit bırak İzmir’i Türkiye’de iktidar olamazsın, iflah olamazsın” diye konuştu.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün bir esnafı kurşunlattığı haberlere itibar etmediğini belirten Umutoğulları, “Foça Belediye Başkanını ikimiz de yakinen tanıyoruz. Kibar, nazik biri. İnstagramda da paylaştım. Bu adam kuş incitmez, ben bu adama kefilim dedim. Bir kişinin belediye başkanı seçildikten sonra, bir esnafla ilgili gidip onu kurşunlatması ya da şey yapması. Olay oluyor. Olay olduğunda ilk belediye başkanı gidiyor. Ambulans diye bağırıyor. Adamın ifadesinde de var” yorumunu yaptı.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

'AÇIK BİR TEHDİT YOK' DEMİŞTİ

Mithat Umutoğulları: Peki ne demişti Ali Rıza Koçer bu olaylar olduğund? Kimseyle bir husumetim yok demişti. Açık bir tehdit yok demişti. Daha önceden tehdit ettiler beni diyor. Ama olayın olduğunda yani 12 Ocak Pazar günü yaptığı açıklamada, böyle bir  tehdit yok demişti. Buradaki hikaye daha farklı. Enteresan bir şey yok. Baskılar bizi yıldıramaz diyor. Bir taraftan tehdit yok diyor. Bir taraftan şüphelendiğim kimse yok diyor. Bir taraftan baskı var diyor. Kim baskı yaptı, ne için baskı yaptı'

Adem Nakçı: 3. Saldırı bu Koçer’e yapılan.

Mithat Umutoğulları: Niyazi Arslan, belediye önünde yapılan eylemi, işten çıkarılan işçilerle ilgili yapılan eylemi organize etti diyor Ali Rıza Koçer. Diyelim ki yaptı. Bir siyasi rekabet var. Koçer’in de muhalefette olduğu dönemler, Çiğli’de belediye başkanlarına karşı yaptığı bir milyon tane organizasyon vardı. Utku Gümrükçü de ilçe başkanı iken de, belediye  başkanını yıpratmaya yönelik organizasyonların içinde olduğunu gördük.  Zaman zaman bunlar oldu. Bu çok doğal. Bir belediye başkanı oturuyor, muhalefet ise onun başarısız olması için elinden geleni yapıyor. Galip Öztürk, Metin Solak, Ensari Bulut, Hasan Arslan döneminde yaşadık. Niyazi Arslan bunları organize etti diye adam tutup Koçer’i mi vurdurd? İfadeler çok enteresan arkadaşlar. Olayla alakası olmayan belediye başkanı. Kendisiyle ilgili olmayan, kendisine yönelik bir hakaret yok, eylem yok. Fakat belediye başkanı gidip ifade veriyor. Bir belediye başkanı bir belediye başkan yardımcısının yaşadığı sorunla ilgili neden ifade verir'

SADECE KENDİSİNE SİYASETEN RAKİP OLMUŞ

Bir belediye başkanı düşünün, sadece kendisine siyaseten rakip olmuş bir ismin hem belediye başkanı hem iki belediye başkan yardımcısının bu ismi vererek, biz sokaktan duyduk, galiba, acaba diye ifade vermesinin bir tek açıklaması var. Bu kişiye karşı bir siyasi operasyon yapılmak ve itibarsızlaştırılmak isteniyor. Bunun başka hiçbir açıklaması yok. CHP’d7e yaşanan siyasi rekabetleri, ilçe kongresinde yaşanan rekabeti ya da tartışmaları, her CHP’li eline silah alıp ya da adam tutup rakibini bu şekilde sindirme ve korkutma yoluna girmiş olsaydı zaten bugüne kadar CHP’de bir tane adam kalmazdı. O zaman siyaseti bırakacaksın, beline silah alıp, mafyacılık oynayacaksın.

Bu öğretmen kiminle konuşmuş ya da kimmiş. Nereden duymuş. Çok soru var.

Mithat Umutoğulları: Tesadüf müdü? İsim veriyorsun, bir tanesi ilçe başkanı, bir tanesi gençlik kolları başkanı, bir tanesi il yöneticisi. Ya bu adamlar hangi dönem acaba bellerine silah takıp, ya da gidip jargonu o kadar geniş ki bu adamların, sizin kapınıza adam gönderebiliyorlar. Niye Hasan Arslan döneminde bunlar olmad? Niye o dönem silahlar havada uçuşmadı.

Adem Nakçı: Her beğenmediğine mafya dersen o zaman Çiğli’de herkes mafya olur. Senin muhalifin olan adam.

İLK İFADESİNDE BENİM HABERİM YOK, HUSUMETİM YOK KİMSEYLE DİYOR'

Mithat Umutoğulları: Bizimle alakası olmayan bir adam bize böyle böyle dedi, ya da böyle söylediğini düşünüyorum mu diyeceğiz biz çıkıp. Ali Rıza Koçer, bu eylemi kimin yaptığını bilmiyorsa ben bu ekranı bırakır, bir daha da bu ekranan çıkmam demiştim, geçen programlarda. O kurşunlama olayını kimin yaptığını biliyor dedim m? Dedim. Adam ilk ifadesinde benim haberim yok, husumetim yok kimseyle diyor. Sonra sokaktan bunları duyduk diyor. Sonra bir öğretmen arkadaşım geldi, adam ayarlamışlar, işte şudur budur. E arkadaş Ensari Bulut zamanında kurşunlandın. Bilmem kim zamanında bıçaklandın. Şimdi evinin yolunu kesiyorlar. Niye se? Niye Sürekli Ali Rıza Koçer’e saldırı var.

Adem Nakçı: Koruma talep etme hakkın var. BENCE önlem almaları gerekiyordu.

Mithat Umutoğulları: Olayın şüphelisi, operasyon yapıldı, birçok yerde ismi geçen şahıs yaptığı eylemlerden dolayı aranıyor. Şimdi Niyazi Arslan bütün her tarafı bıraktı, organize mi ediyor.

Adem Nakçı: Aynı isim Foça, Menemen için de geçiyor.

Mithat Umutoğulları: Buradaki hikaye n? Niyazi Arslan’ı bunlar kendilerine rakip görüyorlar. Bunun için de itibarsızlaştırmak için yapıyorlar. Temel sıkıntı şu, intikam alma duygusuyla, ilçe başkanını, gençlik kollarını işten çıkardılar, il eski başkan yardımcısı Ali Karadayı’yı işten çıkardılar. Niyazi Arslan’ın işten ilişkisi kesildikten sonra diyorlar, ya adam zaten siz gelmeden önce bu adam istifa etmiş. Bu adam sizinle çalışmayacağını biliyor, adam istifa ediyor, belediyeden ayrılıyor. Daha koltuğa oturmadan Utku Gümrükçü, sürekli bir iftira ve yalan üzerine kurulmuş bir sistem. Koca koca adamlar işlerini güçlerini bırakmışlar. Sen Niyazi Arslan’a ya da başka insanlara, bunlar kurşunladı diyeceğine, ya niye seni kurşunladıla? Onun hesabını ver sen. Benim yolumu niye kimse kesmiyor arkada? Çünkü biz kimsenin hakkına hukukuna girmiyoruz.

Adem Nakçı: Niyazi Arslan,  Türkiye’de görülmemiş bir örnek teşkil etti. Arslan, onlar gelmeden istifa etti.

ÇİĞLİ SOKAKLARINDA KOÇER VE GÜMRÜKÇÜ İLE İLGİLİ SÖYLENENLER NE OLACAK'

Mithat Umutoğulları: Bu adam 16 yıldır Çiğli Belediyesi’nde çalışıyor. 16 yıldır. Ensari Bulut, Metin Solak, Hasan Arslan ile çalıştı. Dört dönem belediye başkanlarıyla çalışmış. Bugüne kadar bu adam böyle mafyavari işlere girmemiş, bugüne kadar karakol yüzü görmüş bir adam bile değil ya. Siz bu adamı azmettirici, olayı organize eden, bizi kurşunlatan diyorsunuz. Peki Çiğli sokaklarında Ali Rıza Koçer ve Utku Gümrükçü ile ilgili söylenenler ne olaca? Çiğ-Bel şirketinin Gümrükçü belediyeyi devr aldığında ne kadar borcu vardı, şimdi ne kadar borcu va? Çok basit bir şey. Sokakta söylenen şu anda 14-18 trliyon lira borçlandığı yönünde. Biz oturup kalkıp. Sokakta ne hırsızlıkları, ne yolsuzlukları kaldı. Her belediye başkanı için söylenmez mi b? Malı götürüyor demiyorlar m? Sokakta konuşuluyor, işte Utku Gümrükçü şuradan 10 trilyon para götürmüş, gidelim suç duyurusunda mı bulunalı? Bize neye göre şikayette bulunuyorsun diye sormayacaklar m? E valla, biz sokakta öyle duyduk mu diyeceğiz.

Bu Niyazi Arslan’ın karısı, çocukları var. Kardeşi anası babası var. Siz ne olduğu belirsiz insanlarla ilişki kuracaksınız. Sonra bu olaydan başınız belaya girecek. Ulan aradan şunu da çıkaralım diyeceksiniz. Bizimle emniyete gelin arkadaş deyip bizi işlemediğimiz suçtan, emniyet koridorlarına girip, orda sadece ifade vermek veya t utulmak hangi vicdana sığar y? Ne yapmış adam y? Hiçbir şeyini bulamadınız. Buradan sıkıştıralım, temizleyelim diyeceksiniz.

BÜTÜN MESELE RANT

Adem Nakçı: Uğur Yelekli’nin ifadesi ise şu, ne yazık ki bütün belediyelerde bunlar olabilir. Bütün mesele rant. Adres ise rantı yüksek olan ilçeler. Ranta hayır dediğin zaman da evet dediğin zaman da her an herşey olabilir maalesef demiş.

DAVAYI KAZANDI DİYELİM

Mithat Umutoğulları: En masum, haysiyetli bir belediye başkanı için bile, söylerler bu lafları. Malı götürdü, hırsızlık yaptı diye. Türkiye’de siyasetçi yetişmiyor. Gümrükçü iyi bir siyasetçi. Ama iyi bir siyasetçi bu kadar kötü, beceriksiz, sorunlu bir yönetici getirirsen, hayatında karakola gidip ifade vermiş adam değilsin, işte böyle kalkar gidersin ifadeler vermek zorunda kalırsın. Bu işler bittiğinde Çiğli Belediye başkanı ne ile anılacak biliyor musu? Bu işten Niyazi Arslan beraat etti. Davayı kazandı diyelim. Ya da bu işin altından başka bir şeyler çıktı. Bunun hesabını nasıl vereceksin se? Ankara’ya, genel merkeze ne diyeceksin, bana onu anlat. Kendi partilini, zaten üzerinde iktidarın baskısı var, medya baskısı var, bu kadar büyük problemlerle nefes aldırmıyor. Muhalif bütün belediyelerin iktidarla ilgili. AK Partili yöneticilerin CHP’li belediye başkanları üzerinde. Bir taraftan iktidarla uğraşacaksın, öbür tarafta kendi içinde kendini şey yapacaksın. Birlik, beraberlik, dayanışma ruhu diyordun, ne oldu şimd? Kişisel hırsları yüzünden yanındakilerin içine düştüğün duruma bak.

Adem Nakçı: Bence bilgisiz belgesiz konuşmamak lazım. Ben duydum, ettim, sokakta öyle söylüyorlar, şunu söylediler. Ya yani biri kalkıp senin için şunu söylüyorlar dese. Bir sürü iddia olabilir. Velev ki Niyazi Arslan’ı aldı yargı. Yarın Türkiye gündemine gelmez mi. CHP’liler rant için birbirine girdi diye. HAPSE girseydi olay ne kadar büyüyecekti.

Mithat Umutoğulları: Adam sana, adam niye sana sıktı diye soruyor. Sen diyorsun ki ben hayatım boyunca CHP iktidarı için çalıştım. Adam sana politik bir şey sormuyor ki.

Adem Nakçı: Traji komik. Ağlanacak duruma gülmek işte. Olan kime oluyo? CHP’ye.

ONUN BUNUN ADAMI DİYE İNSANLARI BELEDİYE BAŞKANLIĞI KOLTUĞUNA OTURTURSANIZ SONUÇ BÖYLE OLUYOR

Mithat Umutoğulları: CHP Genel Başkanı da o zaman şapkasını önüne koyacak. Onun bunun adamı diye insanları belediye başkanlığı koltuğuna oturtursanız sonuç böyle oluyor işte. Hak etmeyen adamlara hak etmediği koltukları verirsen işte adam istediği gibi oynatıyor. İşten işçileri çıkarıyor, siyaseti de kullanıyor her şeyi de kullanıyor.

Adem Nakçı: Bence CHP Genel Merkezi’nin bu konuya bir şekilde el atması gerekiyor. Çünkü son dönemde çok fazla dedikodu üretilmeye başlandı. Bu iddialar da çarşaf çarşaf yazılıyor. Silahlar patladı, rant ortaya çıktı vesaire gibi. Son iki üç gündür de İzmir’i birçok yerinde durumlar var. Herkes en rahat olduğun yer İzmir. Bak rant için birbirlerini vurmaya başladılar der. Demeye başladığı vakit bırak İzmir’i Türkiye’de iktidar olamazsın, iflah olamazsın. Mansur Yavaş gibi olmak çok mu zo? Devletin malını çalanlarla hesaplaşarak hizmet etmek çok mu zor. Senden önceki adam yine senin partinden. Rakip partiden olsa eleştirirsin. Ankara örneği var. Mansur Yavaş, dilekçeyi veriyor, şu şu gerekçelerle bir önceki yönetimle ilgili suç duyurusunda bulunduk diyor. Yorum da katmıyor. Kamuoyu zaten alacağını alıyor. Siyaset de yapma ya da. Belediye başkanlığı ya da belediye başkan yardımcılığı görevini yap. Siyesat görevimi askıya aldım, CHP’liyim, ama beş sene bütün Çiğli’yi kucaklayacağım diyor.

Mithat Umutoğulları': Şu anda AK Parti ve MHP’liler Çiğli’de çok daha fazla takdir görüyor. AK Parti niye Çiğli’de muhalefet yapmıyor'

Adem Nakçı: Belediye meclislerinde tek konuşulan Menemen ve Çiğli.

BELEDİYE BAŞKANI İLE AK PARTİ ARASINDA GİZLİ BİR İTTİFAK VAR

Mithat Umutoğulları: Çiğli’de niye konuşmuyo? İşçi eylemleri ya da siyaset alanının kim aça? Yaşanan olaylar. Belediye başkanının yaptığı yanlışlar. Hiç duydun mu AK Parti İlçe Başkanlığı’ndan Utku Gümrükçü’yü eleştiren bir tane açıklama yok m? 80 kişiyi işten çıkardılar. Biz burada bangır bangır bağırdık. Bir tane yok m? AK Parti’nin bir tane ilçe başkanı, niye yapmıyor biliyor musu? Hüsnü Boztepe büyükşehir belediye meclisinde bangır bangır bağırdı büyükşehir belediye başkanına değil mi, benim başıma bir şey gelirse bu olur, işte çıktı abuk sabuk şeyler konuştu. Çiğli’de hiç yok m? Çiğli’de herşey muhteşem. Eğer bir belediye başkanı AK Parti’nin grup başkan vekilini, yani Hüsnü Boztepe’yi alıp onunla beraber Paris’e gidiyorsa. Dolayısıyla bir meclis üyesinin ona muhalefet etme şansı yok. Bir belediye başkanı eğer muhalefet partisi tarafından eleştirilmiyorsa burada bir yanlışlık var. CHP açısından ciddi sıkıntı var. Aynı hassasiyeti kendi partilerine hizmet etmiş, il başkan  yardımcılığı, gençlik kolları başkanlığı yapmış bir adamı sen işiyle ekmeğiyle tehdit edip, belediyeden atıp eylem yaptırıyor, ama AK Partili grup başkanvekilini alıp Paris’e götürüyorsan burada bir sıkıntı var kardeşim. Kimse bana bunu anlatmasın. 80 kişi işten çıkarılıyor ve hala en büyük muhalefet partisinin ilçe başkanı çıkıp bunu eleştirmiyorsa burada başka bir sıkıntı var demektir.

Hüsnü Boztepe’nin beş yıl önce Bayraklı meclisinde yaptığı konuşmaları, elinde müfettiş gibi madde madde belediyenin yaptığı hizmetleri söyleyen Boztepe. Boztepe’nin ağzını bağlasan gözleriyle konuşur, kimse bana anlatmasın. Burada belediye başkanı ile AK Parti arasında gizli bir ittifak var kardeşim. Bunun Türkçesi bu. Lamı cimi yok. Ben iddia ediyorum ya, ittifak var.

Yav arkadaş AK Parti Gaziemir’de ne yaşanıyo? Herşeyi konuşuyor değil mi adam. Belediye başkanı arabaya bindi yan niye baktı diye bile eleştiriyor. AK Parti milletvekilleri, il başkanı, grup başkan vekilleri Soyer’in her adımını eleştirmiyorlar m? Bisiklete niye bindin vesaire diye. Peki AK Parti bu kadar yoğun bir eleştiri bombardımanını İzmir’de yaparken, neden Çiğli’de hiçbir eleştiri yo? Aralarında işte gizli bir ittifak var. Sen AK Parti ile ilgili ya da partinin kurumsallaşması açısından bir çalışma yapmayıp, kendi partililerine operasyon yapıp, bunlar bankamatikçi dersen, beni kurşunlatan sensin dersen ilçe başkanına, bunları yaparsan e kusura bakma yani. Gaziemir Belediyesi’nde bu işçi eylemleri olsaydı, AK Parti muhalefeti ne yapard? Utku Gümrükçü zamanında elli defa işçiler belediyenin önüne geldiler, hatta şantiyenin kapısını kapattılar. Muhalefetten tek kelime yok. CHP’li belediye başkanı geldin sen yönetemiyorsun dersin en azından. AK Parti ilçe başkanları bir yılını dolduruyor.

Adem Nakçı: Bence Hüsnü abi, diyorum, hukukum da vardır kendisiyle. Cevap vermek zorunda bunlara. Ben de şaşkınım aslında. Her konuda açıklama gönderip Çiğli’de sessiz kalması. Son şey hariç. Kuş cenneti encümeni.

BOZTEPE ŞAMPİYONLAR LİGİNDE OYNUYORDU, ÇİĞLİ’DE KÜME DÜŞMÜŞ

Mithat Umutoğulları: Hüsnü Boztepe şampiyonlar liginde oynuyordu, Çiğli’de küme düşmüş. Bitti. Sıddık Sosyal vardı, Metin Solak ile hukuku iyiydi. Çiğli meclisinde çıkan bütün tartışmalar büyükşehir üzerinden olurdu. Çöp olurdu, kuşlar olurdu. Bütün tartışmalar büyükşehir üzerinden giderdi. Burada da aynı taktik güdülebilir. Ali Rıza Koçer, Utku Gümrükçü’yü bitirecek demiştim ve itibarsızlaştıracak demiştim. Dediğim yere doğru geliyor. Bugün Çiğli Belediyesi mafyavari ilişkiler, silah hikayeleri, ile yargılanıyorsa, işin içine ifade vererek Utku Gümrükçü kendini sokmuştur. Daha vahimi, bundan sonra Çiğli’de buna benzer olaylar olursa şaşırmayın. Çünkü bu kişi üç defa bu olayları yaşamış. Allahtan bizim de isimlerimizi vermemişler. Bu organizasyonun medya ayağı deyip Allah’tan bizi vermemişler. Yarın da medya ayağını bunlar oluşturuyor derlerse hiç şaşırmayın.

Foça’ya dönelim. Foça Belediye Başkanı dün. Bu tip haberleri hep aynı internet sitesi veriyor. İki haberi de aynı internet sitesi verdi. Ajanslardan bile önce verdi. Dikkat çekici. Ajanslar bugün geçti haberi. Ajansın geçtiği haberlerde kişi isimleri yok. Kaç ilçede bilmem organize şube müdürlüğü operasyon yaptı, vesaire diye geçti. Şu belediye başkanı falan demiyor. Bütün ajanslar iktidara yakın haberler yapıyor ama ajanslar bile merhametli davranıp bu işin içine karışmıyor. İsim vermiyor. Fakat bu internet sitesi isim isim veriyor.

Niyazi Arslan açıklama göndermiş. Uzun bir açıklama. Siteden açıklamayı okursunuz. Olay olduktan sonra bunlar oturmuşlar, Niyazi’yi de bu işin içine koyalım demişler. Bir olayda ismim geçti, ne şantajcılığım ne tehditçiliğim kaldı. Bu da böyle bir şey işte. Helal olsun Niyazi Arslan’a. Adalet yerini bulsun. Bu işi kim yapmışsa gidip cezasını çeksin. Zeynel Mertoğlu ilçe başkanı olduğunda Gümrükçü ile ilgili sahte evrak davası açıldı. Belediye başkanı olunca dava düştü. Hep bunların intikamı.

Adem Nakçı: Niyazi Arslan istifa etti ya. Siyaseten de bir şey yapmıyorum deseydi. Bunlar yaşanır mıydı'

Mithat Umutoğulları: Böyle yaparak kendilerini itibarsızlaştırıyorlar. 100-200 tane yandaş almışlar etraflarına. Adam belediye başkanlığının ne olduğunu bilmiyor. Bir gün önce işçiler eylem yapıyor, adam ertesi gün omuzuna tüp alıp dağıtıyor. Sen onu yapacağına sen önce adamların maaşını öde. Ya da maaşlarınızı ödeyemiyorum deyip kendi yoldaşlarından özür dileyeceğine, tüp alıp sırtına dağıtıyorsun, adamlarla dalga geçiyorsun.

Adem Nakçı: Yoldaş kavramını da bilmiyor demek ki.

'BEN BU ADAMA KEFİLİM'

Mithat Umutoğulları: Foça Belediye Başkanını ikimiz de yakinen tanıyoruz. Kibar, nazik biri. İnstagramda da paylaştım. Bu adam kuş incitmez, ben bu adama kefilim dedim. Bir kişinin belediye başkanı seçildikten sonra, bir esnafla ilgili gidip onu kurşunlatması ya da şey yapması. Olay oluyor. Olay olduğunda ilk belediye başkanı gidiyor. Ambulans diye bağırıyor. Adamın ifadesinde de var. Foça Belediyesi burada, olayın olduğu yer yüz metre ötesinde.

Adem Nakçı: Erken seçimin bu kadar konuşulduğu bir süreç. Parti (CHP) o kadar kendi içinde birbiriyle kavga ediyor ki. İki tanesini dışa doğru muhalefet yapsa. En az on kişiden şunu duydum, Banu Özdemir alındığında, a o kesin bir sonraki dönem için milletvekilidir. Böyle bir mantık yok ya. Dışa doğru yaptığın bir şey yok. Kendi kendine niye bu kadar düşman olur insa? Partiler yaşayan varlıklardır. Bir yapı nasıl bu kadar kendi kendine düşman olur y? Biri servis ediyor. Bu konuya vakıf olanlar ya da konunun içinde olanlar. Bize de geliyor bu servisler. Fatih Gürbüz. Adam yetişmiş ya sana.

Mithat Umutoğulları: Düşünsenize belediye başkanı yardıma koşmuş. Şu olayı duyan kimse bir daha yerde yatan bir adama yardım etmez. Yolunu değiştirmez. Allah insanları iftiradan korusun. Kim sebepse, sorumlular gözaltına alınır umarım. Enteresan bir şey var yalnız. Herkes emniyeti yanlış yönlendiriyor.

BAYRAKLI'DA YAPRAK DÖKÜMÜ

Bayraklı’ya geçelim. Bayraklı’da yaprak dökümü devam ediyor. Belediye başkanı Serdar Sandal’ın gelişiyle birlikte ciddi bir kan değişimi olmuştu. Müdürlerin birçoğu değişti. Hatta ikişer defa değişti. Çok enteresan şeyler var. Kendisinin atadığı isimler de gitmeye başladı. İşte Bayraklı A.Ş Genel Müdürü, genel müdür yardımcısı gitti. Belediye başkanı burada, göreve getirdiği kişileri alan kişi yok gibi. Fakat Bayraklı’da sürekli bir şey var.

Adem Nakçı: Hemen hemen bütün başkanlar değişti. Bir iki isim dışında eleştiri almaya meraklılardı. Şimdikiler hepsi çok iyi. Şirket yöneticisi gibi. Bir alın orijinali yoktur ama. Herkes burnundan kıl aldırmaz derlerdi ama Hasan Karabağ birden tanımadığın bir numaradan arardı. Ne haber der, ardından geçen bir iş yaptık, sence iyi mi oldu kötü mü oldu derdi. Herkesin egosu yüksek dediği adam bunu sorardı. Gökhan başkan da böyleydi. Üç dönem başkanlık yapmasının nedeni buydu.

Mithat Umutoğulları: Gökhan Başkan 15 yıllık belediye başkanlığı yaptı. Şimdi gencecik bir başkan geldi. Biraz zamana ihtiyaç var. Biz hiçbir belediye başkanının belediyecilik dışında yaptığı şeyleri eleştirmedik. Belediye başkanına tabi ki zaman vermek lazım. Şirket yöneticiliği yapmış olanlar başarılı. Mesela Mustafa İduğ, yüksek tempoda çalışmasının tek nedeni, adam şirket yöneticiliği yapmış, adam işi biliyor. Oradan gelmiş. Sistemi biliyor, mantığı biliyor. Serdar Aksoy işin mantığını biliyor. Hasan Arslan’ı en çok eleştirenlerden biriydik. Bu adam koltuğa oturdu beş yıl boyunca hiçbir müdürü değiştirmedi. Ensari Bulut dönemi müdürleriyle devam etti. Arslan’a sorarsan ben tasarruf yaptım diyor. Utku Gümrükçü’ye sorarsan belediyeyi batırdılar diyor. Serdar Sandal’a sor, ben 40 trilyon tasarruf  yaptım diyor.

Adem Nakçı: Bayraklı bir sonraki dönem ağır borç bunalımı, idari bunalım, kadrosal bunalım olur. Sıkıntının büyüğünü Bayraklı yaşayacak bundan sonraki dönemde. Ki CHP kazanırsa. Karşıyaka’da kaybetme lüksü zor. Ama Bayraklı’da altından kalkamazsın. Bürokrasiyi kendime göre dizayn ederim dersen… Kocaoğlu yıllarca değiştirdi mi kadroy? Her mahkemede Pervin Şenel’in kapısında beklemedi m? Alt kadronuz böyle bir şey tavsiye ediyor, siz uzmanısınız, siz de onaylıyor musunuz diye sormaya gitti cezaevine. Çok mu zo? Aziz Kocaoğlu Amerika’yı yeniden keşfetmedi. Yalçın Erdoğan’ı  kim getird? Sen getirdin. İyi bir yönetici. Niye Karşıyaka’dan birini getirdin'

Mithat Umutoğulları: Serdar Sandal geldiğinde Hasan Karabağ’a ne kadar yakın adam varsa hepsini gönderdi. Şimdi hepsini geri geri alıyor.

Adem Nakçı: Bu adamlar nasıl çalışacak peki. Almışsın tekrar geri getirmişsin. Ben nasıl huzurlu çalışacağı? Adamın kendine güveni yok bir kere. Karşıyaka nasıl gömüldüyse Bayraklı da gömülür.

Mithat Umutoğulları: Belediye başkanları yanlarında akıllı adam istemiyor demek ki.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası