Ege Postası
Geri

​CHP Konak'ta istifa depremi!

CHP Konak’ta 11 ilçe yöneticisi istifa etti. İstifalar il sekreteri Sevda Kılıç’a teslim edildi. İstifalar nedeniyle başkan ve yönetim düştü.
​CHP Konak'ta istifa depremi!
Haberler / Yerel Politika
16 Haziran 2014 Pazartesi 12:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidilen süreçte örgütler kendi içinde düğmeye bastı. Çiğli'de geçtiğimiz günlerde ilçe yönetiminde yaşanan istifalar nedeniyle başkan ve yönetim düşmüş, Ödemiş'te ise olağanüstü kongre için yeterli imza toplanmıştı. Çiğli'de yaşanan sürecin aynısı Konak'ta yaşandı. CHP Konak ilçe yönetiminde yer alan Memet Kayan Günal, Yılmaz Sunan, Selçuk Ermin, Duygu Afacan, Ozan Ali İlgazi, Ayşe Tülay Algen, Ali Ananç, Rezzan Özay, EyübhanTursak, İsmail Karaca ve Yalçın İrgi istifa etti.İstifa dilekçeleri  il sekreteri Sevda Kılıç’a teslim edildi. Tüzük gereği ilçe yönetiminin yarısından bir fazlası aynı anda istifa etmesi nedeniyle  ilçe başkanı Nilüfer Akyüz  ve yönetim düştü.


SİYASETİN ÖNÜNÜ AÇMAK İÇİN
İstfia eden ilçe yöneticileri  adına açıklama yapan İlçe Sekreteri Memet Günal, “ İlçe yönetiminde bütünlük arz edemediğimiz ve siyaset üretemediğimiz algısının yaygınlaştığını gözlemlemiş bulunmaktayız. Bu algı ve gözlemlerimizin sonucu olarak ilçemizdeki siyasi tıkanıklığın en azından payımıza düştüğü kadarına karşı sorumluluk duyarak siyasetin önünü açmak için istifa ettik. Partimize sade üye olarakta hizmet etme onurumuzu devam ettireceğiz”dedi.

AKYÜZ: ATAMAYLA GELDİĞİM İÇİN
İlçe Başkanı Akyüz ise, “ Hiçbir ilçe de olmayan etkinliklere imza attık ama bir uyumsuzluk vardı yönetim içinde … Konak’ta ben atamayla geldiğim için bir sancı içindeydiler  neden kongre yapılmadı diye hep soruldu sanırım bu yüzden böyle bir süreç yaşandı’’ dedi.

ENGİN: CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDEN SONRA
İl Başkanı Ali Engin, “Tüzük açık.  Kayyum atanır. Muhtemelen Cumhurbaşkanlığı sonrası kongre yaparız”dedi.

ÇİĞLİ'DE DE DÜŞTÜ!
Geçtiğimiz günlerde de Çiğli ilçe yönetiminde yaşanan istifalar nedeniyle başkan ve yönetim düşmüştü. Ödemiş'te ise başlatılan imza hareketi başarı olmuş ve toplanan imzalar il başkanlığına ulaştırılmıştı. Ödemiş'te il başkanlığı 5 Temmuz'da kongre kararı aldı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası