Ege Postası
Geri

​STK’lardan Yelekli’ye açık destek

Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Uğur Yelekli’ye İzmir’de faaliyet yürüten çeşitli sivil toplum kuruluşlarından destek geldi. Karabağlar Kent Konseyi binasına gelerek Yelekli’yi ziyaret eden dernek başkanları ve üyeleri, “Yanındayız” mesajı verdi.
​STK’lardan Yelekli’ye açık destek
Haberler / Yerel Politika
19 Haziran 2014 Perşembe 16:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Uğur Yeleki’yi görevde istemediği ile ilgili bazı basın kuruluşlarına yansıyan haberlerin ardından STK’lar harekete geçti. Karabağlar Kent Konseyi’ne gelerek Yeleki’yi desteklediklerini açıklayan dernek başkanları, Yelekli’nin İzmir’deki ne başarılı konsey başkanlarından biri olduğunu vurguladı.

''BAŞKAN KONSEYE EL ATTI''HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Kendisine destek vermeye gelenlere çok teşekkür eden Yelekli, “25 yıllık bir CHP’li olarak yaşamımda ve siyasi faaliyetlerimde hep dezavantajlı grupların sesi olmaya çalıştım. Engelliler, gençler, kadınlar, yoksullar sosyal demokrat bir siyasetçi olarak benim her zaman birinci gündemim oldu. Özellikle engelliler ile ilgili çalışmalarımızla bu kentte bir farkındalık yarattık. Bu çabaların sonucu olarak bugün sizin gibi dostların desteğini görüyorum. Bu benim en büyük zenginliğim” dedi.

ORTAK AKIL VE UZLAŞI
Kent Konseyleri yönetmeliğine dikkat çeken Yelekli, “Kent konseyleri ortak akıl ve uzlaşı ile yönetişim anlayışı ile yürütülür. Kentlerin yerel demokrasi okuldur. Kentlere vizyon katarak ilerlemelerini sağlar. Başarılı bir kent konseyini de ben yine belediye başkanlarının demokratik tutumlarına bağlıyorum. Başarısız bir kent konseyi vardır ki, bir belediye başkanı gelir ve o konsey başarılı olur. Tam tersi de olabilir, başarılı bir kent konseyi bir belediye başkanının gelmesi ile başarısız olabilir” diye konuştu.

KRİZ OLARAK GÖRMÜYORUM
Yelekli, basın kuruluşlarına yansıyan ifadelere de değinerek, “Ben bu süreci açıkçası bir kriz olarak görmüyorum. Sayın başkanın bir dost ortamında söylediği sözler basına ulaşmıştır. Muhittin bey, bizim başkanımızdır ve kendisine desteğimizi her zaman ifade ettik. Hep beraber Karabağlar’a büyük hizmetler vereceğimize inanıyorum” ifadesini kullandı.

DEMOKRATLI VURGUSU
İzmir Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Süleyman Er de, Uğur Yelekli’nin her zaman yanında olduklarını kaydederek, “Uğur Yelekli, özellikle engelliler alanında başarılı çalışmalar sergilemiş bir arkadaşımız. Karabağlar Kent Konseyi de, İzmir’in en başarılı kent konseylerinden biridir. Tahammül edilemeyen nedir, onu anlamakta güçlük çekiyoruz” sözlerine yer verdi.

Er, kendisine demokrat diyenlerin yönettikleri kentte demokrat bir tutum sergilemesi gerektiğini söyleyerek, “Söze geldi mi Başbakan’ın despot tavrından, iktidarın antidemokratik tutumundan söz edenler, gerçekten demokratlığın hakkını vermeliler” görüşünü aktardı.
Toplantıya katılan Roman Derneği Başkanı Abdullah Cıstır, Buca Engelli Meclisi Başkanı Gündüz Koçak, Tüm engelliler Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Gültekin ve diğer dernek başkanları da Yelekli’ye destek dileklerini iletti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası