Ege Postası
Geri

​Yağmur çocuğun müthiş başarısı

Yağmur Adam filminde ünlü aktör Dustin Hoffman’ın canlandırdığı otistik dahi Raymond karakteri İzmir’de gerçek oldu. Otistik Doruk Güngör, üstün zekası sayesinde zorlukları yenerek üniversiteyi kazandı.
​Yağmur çocuğun müthiş başarısı
Haberler / İzmir
24 Eylül 2014 Çarşamba 13:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Otistik Doruk Güngör üstün zekasıyla üniversiteyi kazandı .İzmirli Semra ve Ergin Güngör çiftinin oğulları Doruk, 1,5 yaşına kadar normal bir yaşam sürdü. Ancak o günden sonra zamanla içine kapandı, hareketleri değişti. Doruk Güngör’e 2,5 yaşındayken otizm teşhisi kondu. Henüz 3 yaşındayken okuma yazmayı öğrendi. 4 yaşına geldiğinde 4 işlemi söktü.


MÜZİK DAHİSİ
5 yaşına geldiğinde de notaları anında deşifre ederek çalıp söyleyebildiği fark edildi. Türkiye’de henüz kaynaştırmalı eğitim yokken akranlarıyla beraber ilkokula başladı. Herhangi bir tarihin hangi güne denk geldiğini birkaç saniyede biliyor ve telefon numaralarını hafızasında tutabiliyordu. Ortaokul ve liseyi başarıyla bitirdi.


İŞADAMI OLMAK İSTİYOR
Bu yıl Yaşar Üniversitesi Grafik ve Tasarım Bölümü’nü yüzde 50 bursla kazandı. Otistiklere örnek olan Doruk, mezun olduktan sonra işadamı olmak istediğini söyledi. Anne Semra Güngör oğluyla gurur duyduğunu belirtti.


YÜZDE BİRİ BİLE EĞİTİM ALAMIYOR
Türkiye Otizm Platformu Dönem Koordinatörü ve İzmir Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği (ODER) Yönetim Kurulu Başkanı baba Ergin Güngör Türkiye’de otizmli çocukların yüzde 1’inin bile eğitim alamadığını anlattı. “Doruk ilkokula başladığında belki bir daha almazlar diye ilk gün koltuğa oturtup önlükle fotoğrafını çektik” diyen baba Güngör, “Ancak kısa sürede zekasıyla okulda kendini göstermeyi başardı. Diğer otizmli çocuklarımıza da aynı fırsatların verilmesini istiyorum” diye konuştu. (Bugün)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası