Ege Postası
Geri

'4. devrimi gerçekleştireceğiz'

Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu 'gençler senin TOMA'larına karşı çıktı' dedi.
'4. devrimi gerçekleştireceğiz'
Haberler / Güncel
28 Temmuz 2013 Pazar 09:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

MERSİN  â€“ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye’de şimdiye kadar 3 devrim gerçekleştirdiğini söyledi. Şimdi 4. devrime imza atacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Demokrasi ve özgürlük devrimi olacak. Nerede baskı varsa, buna tepki veren insanlar var. Türkiye'deki eylemcilerin tepkisi dünyanın her tarafından ses getirdi. Bu hükümet ülkeyi yönetemiyor halkı bölmeyi marifet sanıyorlar” dedi.

 CHP lideri Kılıçdaroğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan tesislerin açılışına ve bazı tesislerin temel atma törenine katıldı.

 Burada yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı yaptığı hizmetlerden dolayı tebrik etmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, teşekkür etmemesinin Başbakan'ın ne kadar “küçüldüğünün” göstergesi olduğunu savundu.

 -“OSCARLI SANATÇILAR SAHİP ÇIKTI”-

 Gençlerin, Türkiye’yi dünyaya tanıttığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Türkiye'nin onurunu o gençler kurtardılar, o gençler 'özgürlük' dedi. Bütün dünya o gençlere sahip çıktı. Oscarlı sanatçılar sahip çıktı. Bir kişi vardı sahip çıkmayan onu sizi daha iyi biliyorsunuz. O gençler için şimdi ‘cadı avı’ başlattılar. Sandılar ki 'tutuklayıp korkuturuz' dediler. O gençler senin TOMA'larına, sopalarına karşı çıktı. Onları korkutamazsın onlar bizimdir, gençler baş tacımızdır. Biz sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi.

 Gençlerin dünyayı ve toplumu bildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, gençlerin kendilerine güzel bir ders verdiğini kaydetti. Gençlerin, “Farklılıklarımız zenginliğimizdir” dediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Başörtülülere namaz kılanlara sahip çıktılar, bir arada yaşamanın ne kadar güzel olduğunu dünyaya anlattılar. Onların alınlarından öpüyorum. Türkiye'de özgürlük ve demokrasi açısından sorunlarımız var. İnsanlar düşüncelerini rahat dile getiremiyor, gazeteciler özgürce yazamıyor, yazanlar kapının önüne konuyor ya da hapse atılıyor. Türkiye'de özgürlük ve demokrasi istediğimiz ölçüde gelişmedi" değerlendirmesinde bulundu.

 

-“DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK DEVRİMİ OLACAK”-

 

İslam dünyası dışında kan akan başka yer olmadığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin de Ortadoğu'da bataklığa sürüklendiğini belirtti. Hükümetin Ortadoğu politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin güven veren, örnek gösterilen ve herkesin saygı duyduğu, herkesin özlemle baktığı bir ülke olabileceğini söyledi.

Türkiye'nin içindeki bulunduğu koşullardan çıkartılması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “İnsanları ayrıştırdılar, birleştirilmesi lazım. Esnaf perişan, yüzünün gülmesi lazım. Tüketen değil üreten bir Türkiye'yi ayağa kaldırmamız gerekiyor. Bunun için yeni bir anlayışa, yeni bir yönetime yeni bir iktidara yani CHP'ye ihtiyaç var. Ayrılık gayrılık yapmadan herkesi kucaklayalım. Halkın iktidarının adresi CHP'dir" diye konuştu.

 CHP’nin tarihi boyunca 3 büyük devrimi gerçekleştirdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, 1. devrimin, cumhuriyeti kurmak 2. devrimin, çok partili hayata geçiş, 3. devrimin ise Türkiye’ye sosyal demokrasinin getirilmesi olduğunu söyledi. Şimdi 4. devrime imza atacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Demokrasi ve özgürlük devrimi olacak. Nerede baskı varsa, buna tepki veren insanlar var. Türkiye'deki eylemcilerin tepkisi dünyanın her tarafından ses getirdi. Bu hükümet ülkeyi yönetemiyor halkı bölmeyi marifet sanıyorlar. 'Türk, Çerkez, Laz, Alevi, Sünni' dedi.

 Biz bölünmeyeceğiz birlikte olacağız” dedi. Bu sırada “Direne, direne kazanacağız” sloganı atılması üzerine Kılıçdaroğlu, “Birleşe birleşe kazanacağız. Beraber yola çıkacağız herkesin inancına kimliğine saygı göstereceğiz. Ne kadar baskı gelirse bizi yıldıramayacak daha çok özgürlük daha fazla demokrasi olacak” ifadesini kullandı.

 -“BASKILAR BİZİ YILDIRAMAYACAK”-

 Türkiye nüfusun yüzde 50'sinin genç olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, “Gençler, daha yüksek sesle haykırın, taleplerinizi yüksek sesle dillendirin. Bağımsız ve özgür Türkiye'yi yeniden inşa edelim" ifadelerini kullandı.

 CHP’li belediye başkanlarına karşı baskı yapıldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Ne yaparlarsa yapsınlar halka hizmetten asla ve asla vazgeçmeyecekler. O yolda yollarına kararlılıkla devam edeceklerdir. Baskılar bizi yıldıramayacak” şeklinde konuştu.(Gerçekgündem)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası