Ege Postası
Geri

'8. Uluslararası Dadaş Film Festivali'nde onur ödülleri verildi

Bu yıl 8.’si düzenlenen Uluslararası Dadaş Film Festivali, ünlü Yeşilçam oyuncuları ve konukların katılımı ile başladı. 20 Mayıs’a kadar devam edecek olan festival Yakutiye Medresesi’nde açılan afiş sergisi ile başladı. Ardından...
'8. Uluslararası Dadaş Film Festivali'nde onur ödülleri verildi
Haberler / Kültür - Sanat
17 Mayıs 2013 Cuma 12:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bu yıl 8.’si düzenlenen Uluslararası Dadaş Film Festivali, ünlü Yeşilçam oyuncuları ve konukların katılımı ile başladı. 20 Mayıs’a kadar devam edecek olan festival Yakutiye Medresesi’nde açılan afiş sergisi ile başladı. Ardından havuz başına kadar kortej yürüyüşü yapıldı. Kortej yürüyüşü esnasında devasa büyüklükte Türk bayrağı açıldı.

Nil Gürpınar’ın düzenlediği Dadaş Film Festivali’nin açılış töreni Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde yapıldı. Komite sorumlusu ve festival düzenleyicisi Nil Gürpınar, “Bu yıl festival çerçevesinde yerli ve yabancı olarak bir sürü değerli film gösterilecek ve hiç bir filmden ücret alınmayacak. Bütün Erzurumluları ve öğrencileri film gösterimlerimize bekliyoruz.” dedi.

Açılış töreninde, festivalde yarışacak filmlerin fragmanları da gösterildi. Festivalin onur konukları olan Türk sinemasının ünlü oyuncularından Şefik Döğen, Nebahat Çehre, Engin Çağlar ve Eşref Kolçak’a ödül verildi. Ödül törenine Vali Sebahattin Öztürk, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Festival Komitesi Başkanı Nil Gürpınar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yazıcı, Fransa Ankara Büyükelçisi Laurent Bili, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, yönetmenler, oyuncular ve öğrenciler katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası