Ege Postası
Geri

"Aklını molotof için değil, akıllı telefon üretmeye kullanan gençlik istiyoruz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Aklını molotof kullanmaya değil, akıllı telefon üretmeye kullanan gençlik için yatırım yapıyoruz." dedi.    Şanlıurfa’ya cumhuriyet döneminin en büyük eğitim yatırımının...
Haberler / Güncel
30 Haziran 2013 Pazar 14:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Aklını molotof kullanmaya değil, akıllı telefon üretmeye kullanan gençlik için yatırım yapıyoruz." dedi.

    Şanlıurfa’ya cumhuriyet döneminin en büyük eğitim yatırımının temelleri atıldı. 3 yılda 342 okulun yapılacağı Şanlıurfa’da 640 milyon liralık yatırım yapılıyor. Bu 3 yıllık yatırım programı kapsamında bugün de 320 milyon 873 bin liralık 130 okul, 2 bin 78 derslik, 154 lojman, 4 bin 200 kapasiteli 21 pansiyon, 9 atölye ve 5 spor salonunun temeli atıldı. Temel atma törenine Bakan Faruk Çelik ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı katıldı. Şanlıurfa’ya yapılan eğitim yatırımı cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı olarak değerlendiriliyor. Bu yatırımlar sonucunda derslik başına düşen öğrenci sayısının Türkiye ortalaması olan 32’ye inmesi bekleniyor.

    Bu dev yatırımın temelleri bugün Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve birçok bürokratın katılımı ile atıldı. Temel atma töreni Profilli İlköğrenim Okulu'nun yanında yapılan okulun inşaatında yapıldı. Halkoyunlarının gösterisi ile başlayan tören, Bakan Nabi Avcı, Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’nin konuşmaları ile devam etti. Konuşmalarda eğitimin önemine vurgu yapıldı. Eğitime yapılan yatırımların tüm yatırımlardan daha önemli olduğunun altı çizildi.

    Bakanlık olarak ellerinden geleni yaptıklarını ve yapacaklarını belirten Milli Eğitim Bakanı Avcı, bu yatırımların başlangıç olduğunu söyledi. Nabi Avcı bu yatırımların önümüzdeki dönemlerde bereketleneceğini kaydetti. Eğitime yapılan yatırımın önemine değinen Bakan Avcı, bu yatırımların yatırım olarak adlandırmayı hak ettiğini dile getirdi. Avcı, bu yatırımlarla Şanlıurfa’nın makus talihinin yenileceğini aktardı.

    “AKLINI MOLOTOF YAPMAYA DEĞİL, AKILLI TELEFON ÜRETMEYE KULLANAN GENÇLİK İSTİYORUZ"

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise gelecek nesle dikkat çekti. Eğitim yatırımları ile kaliteli bir nesil hedeflediklerini aktaran Çelik, “Aklını molotof bombası yapmaya kullanan gençlik değil, akıllı telefon üretmeye harcayan gençlik olsun diye bu yatırımları yapıyor, bu mücadeleleri veriyoruz.” dedi.

    Bu yatırımın bizatihi insana yapılan yatırım olduğunu ifade eden Çelik, bu nedenle bu yatırımların diğer tüm yatırımlardan daha önem arz ettiğini söyledi. İyi bir eğitimin tüm sorunları çözeceğini vurgulayan Bakan Çelik, “Eğitim sorunu yaşıyorsanız sorunları yaşarsınız işte bu okullar işin temelinde sorunları çözmeye yönelik temellerdir.” şeklinde konuştu.

    Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç de 2 ay sonra eğitim alanında yeni yatırımlara hazırlandığını açıkladı. Bu yatırımlarla Şanlıurfa’nın makus talihinin son bulacağını belirten Güvenç, “Ağustos ayında 564 dersliği daha ihale ederek temelini atacağız. Bu yarışın sonunda inşallah Şanlıurfa’da derslik sayılarımız Türkiye ortalamasına ulaşacaktır. Yılların açığı yılların makus talihi sona erecektir.” diye konuştu.

    TARİHTE İLK DEFA DERSLİK BAŞINA DÜŞEN ÖĞRENCİ SAYISI TÜRKİYE ORTALAMASINA ULAŞACAK

    Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise yatırımlar hakkında genel bilgi verdi. Şehir nüfusunun hızla arttığına dikkat çeken İlci, bu sirkülasyonu da göz önüne alarak yatırım adımları attığını anlattı. 3 yılda 650 milyon liralık yatırımın yapıldığını aktaran İlci, Şanlıurfa’nın eğitim durumu ve eğitim alanında yapılan yatırımlarla ilgili şu ifadeleri kullandı: “554 bin öğrenci olup 11 bin 294 derslikte eğitim öğretim sürdürülmekte. Derslik başına düşen öğrenci sayısı Türkiye ortalaması 32 iken ilimizde 49 öğrencidir. Bu amaçla ilimizdeki yoğun nüfus artışı da dikkate alınarak 2011, 2012 ve 2013 yılı yatırım programı kapsamında ilimizde 342 okul, 5 bin 222 derslik, 495 lojman 30 pansiyon 17 spor salonu 26 atölye ve iki çok amaçlı salon yatırım programı kapsamına alınmış bu yatırımların toplam bedeli 647 milyon 918 bin TL’dir. Şanlıurfamızda bugün itibari ile 130 okul 2bin 178 derslik 154 lojman,21 pansiyon 9 atölye 5 spor salonu temel atmak üzere hazır hale getirilmiştir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası