Ege Postası
Geri

"Aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece kardeşiz"

Aktif Sivaslı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASSİAD) Başkanı Zeki Bulut, aynı vatanı ve kaderi paylaşan bir millet olarak yıllardır kardeşliğe hasret yaşadıklarına vurgu yaptı. Bulut, “Sivas-Tunceli kardeşliğine destek olarak bizler...
Haberler / Güncel
1 Ekim 2013 Salı 15:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aktif Sivaslı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASSİAD) Başkanı Zeki Bulut, aynı vatanı ve kaderi paylaşan bir millet olarak yıllardır kardeşliğe hasret yaşadıklarına vurgu yaptı. Bulut, “Sivas-Tunceli kardeşliğine destek olarak bizler de çorbada tuzumuz olması adına buradayız. Çünkü aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece kardeşiz.” dedi.

Sivas ve Tunceli arasında kardeşliği pekiştirmek adına yeni bir köprü kuruldu. Bu amaçla Sivas’ta bir program düzenlendi. ASSİAD’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız, Munzur Eğitim Kurumları Genel Müdürü Rahmi Kostuk, Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Akyıldız, Samanyolu TV program yapımcısı Nuriye Toraman ile çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan ASSİAD Başkanı Zeki Bulut, kardeşliğin önemine dikkat çekti. “Allah’ı Peygamberi, kitabı, vatanı, tarihi ve kaderi bir olan bizler bu kadar birliği az bularak ikiliğe, üçlüğe yıllar yılı at koşturduk.” diyen Bulut, şunları söyledi: “Gözlerimiz yollarda bir ümit ışığı arayıp durduk. Ne zaman kardeş olduğumuzu hatırlayacağı? Ama artık eskisinden çok daha ümitliyiz. Ankara’da temeli atılan cami-cemevi projesi bu ümidinde temeli olacak inşallah. Sivas-Tunceli kardeşliğine destek olarak burada bulunan bizler de çorbada tuzumuz olması adına buradayız. Çünkü aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece kardeşiz.”

Cem Vakfı Şube Başkanı Ali Akyıldız ise 900 yıldır birlikte kardeşçe yaşadıklarına işaret ederek, bu kardeşliğe ve birlikteliği kimsenin bozamadığını ve bozamayacağının altını çizdi.

Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız da kardeşliğe vurgu yaptığı konuşmasında, yıllardır anlata geldikleri kardeşlik destanını bugün yaşattıklarını ifade ederek, Sivaslılara yapmış oldukları fedakarlıktan dolayı teşekkür etti.

Samanyolu TV program yapımcısı Nuriye Toraman da sunumlarıyla toplantıya renk kattı. Toraman, Sivas’ın Tunceli ile kurmaya çalıştığı kardeşlik köprüsüne şahit olduklarına değinerek, özellikle gönümüzde buna çok ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası