Ege Postası
Geri

"Barzani'ye gösterilen şefkat, Irak'taki Türkmenlere de gösterilmeli"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, hükûmetin, Barzani’ye gösterdiği şefkati, Irak’ta yaşayan Türkmenlere de göstermesi gerektiğini söyledi.Irak'ın Selahaddin kentine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde teröre karşı...
Haberler / Politika
25 Haziran 2013 Salı 16:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, hükûmetin, Barzani’ye gösterdiği şefkati, Irak’ta yaşayan Türkmenlere de göstermesi gerektiğini söyledi.

Irak'ın Selahaddin kentine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde teröre karşı düzenlenen eylem sırasında, göstericilerin arasına karışan 2 intihar eylemcisinin üstlerindeki bombaları patlatması sonucu, aralarında Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu'nun da bulunduğu 13 kişi öldü, 71 kişi yaralandı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Destici, "Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu’nun hayatını kaybettiğini büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Türkmen kardeşlerimize karşı yapılan bu saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun, diyorum. Başta Irak Türkmen Cephesi olmak üzere Türkmen kardeşlerimizin, Türk dünyasının ve ailelerinin başı sağ olsun." dedi.

Hükümete de seslenen Destici, Irak’taki saldırılarda her gün neredeyse onlarca Türkmenin hayatını kaybettiğini hatırlattı. Türk hükümeti ve kamuoyunun bu hadiselere bu kadar duyarsız kalmamasını isteyen Destici, "Barzani’ye gösterdiğiniz duyarlılığın, şefkatin, hoşgörünün, yardımın onda birini Irak’taki Türkmen kardeşlerimize göstermekten niye imtina ediyorsunuz, bu konuda sizin elinizi kolunuzu bağlayan nedi? Bunu da öğrenmek istiyoruz. Hükümet, Irak’ta Türkmenlere karşı yapılan bu saldırıların aydınlatılması için bir an evvel gerekli girişimlerde bulunmalıdır. Bu konuda karalı bir duruş sergilemelidir." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası