Ege Postası
Geri

'Bazı kesimler 28 Şubat'taki fabrika ayarlarına döndü'

Eğitim Bir-Sen Balıkesir İl Başkanı İbrahim Ethem Yılmaz, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bulunan Macit Ataklı İlkokul ve Ortaokulu'nda Türkçe öğretmeni olarak görev yapan Elif Kısa ile ilgili bazı kesimlerin 28 Şubat'taki fabrika ayarlarına...
'Bazı kesimler 28 Şubat'taki fabrika ayarlarına döndü'
Haberler / Güncel
20 Eylül 2013 Cuma 18:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eğitim Bir-Sen Balıkesir İl Başkanı İbrahim Ethem Yılmaz, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bulunan Macit Ataklı İlkokul ve Ortaokulu'nda Türkçe öğretmeni olarak görev yapan Elif Kısa ile ilgili bazı kesimlerin 28 Şubat'taki fabrika ayarlarına dönerek mühendislik yapmaya yeltendiğini söyledi. Yılmaz, "Öğretmenimizin kılık-kıyafetine ve inancına saygı duymayanların kendi giyim kuşam ve düşüncesine saygı bekleme hakları yoktur." dedi.

Kendi giyim kuşamına ve düşüncesine müdahaleye tahammülü olmayanların, Elif öğretmene karşı takındıkları tavrın son derece çirkin olduğuna ifade eden Yılmaz, "Türkiye'de küçük bir grubun kendi düşünce ve yargılarını, silah olarak kullandıkları bazı gazeteler aracılığıyla, toplumun genelinin düşüncesiymiş gibi dayatmaları dönemi artık son bulmalıdır. Kendileri siyah giyince 'Modacı Neslihan Yargıcı ekolünü takip ediyor' olanların, başörtülü bir öğretmen siyah elbise giyince hafakanlar basmış gibi çıldırıp ne yapacaklarını şaşırmaları anlaşılır gibi değildir. 28 Şubat'ta yemlendikleri odakların talimatlarıyla attıkları manşetlerin hesabını vermekte zorlananların yaşananlardan hiç ders çıkarmadıkları ve ülkeyi kendi çiftlikleri sandıkları görülüyor." dedi.

Millet artık dayatmalardan da, dayatanlardan da bıktığına dikkat çeken İbrahim Ethem Yılmaz, öğrencilerin dahi serbest kıyafet hakkının olduğu bir ülkede kimsenin öğretmenlerin ne giyeceğine karar vermemesi gerektiğini bildirdi.

Kamuda kılık-kıyafet konusunda anayasa ve yasada olmayan yasağın, 12 Eylül Milli Güvenlik Konseyi ürünü ucube bir yönetmelik marifetiyle sürdürülmeye çalışıldığını aktaran Yılmaz, "Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen ailesi olarak, 'kamusal alan yalanına hayır!' diyerek başlattığımız 'Özgürlük için 10 milyon imza' kampanyası, bir ay gibi kısa bir süre içerisinde 12 milyon 300 bin imza ile sonuçlanmış, toplanan imzalar hükümete teslim edilmiş ve gereğinin yapması istenmiştir." diye konuştu.

Kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü noktasındaki kararlılıklarının sonucu olarak alınan karar gereği başlatılan "sivil itaatsizlik" eyleminin ise devam ettiğini hatırlattı. Danıştay 12.Dairesi'nin kamuda kılık-kıyafet ile ilgili kararı ve Kamu Denetçiliği kurumunun açıklamalarının ortada olduğuna işaret eden Eğitim Bir-Sen Balıkesir İl Başkanı İbrahim Ethem Yılmaz, şöyle devam etti: "Hükümetin de yargı kararları ile Kamu Denetçiliğinin görüşü doğrultusunda bir an önce gerekli düzenlemeyi yapmasını ve ucube yönetmeliğe tutunmaya çalışan art niyetlilerin elini boşa çıkartmasını bekliyoruz.

Linç kampanyasına tabi tutulmaya çalışılan Elif öğretmene Türkiye'nin en büyük sendikası ve örgütlü gücü olarak destek veriyor, sonuna kadar yanında olduğumuzu ifade ediyor ve istediği takdirde hukuk desteği sunacağımızı belirtiyoruz."




YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası