Ege Postası
Geri

Savcı: Bazı sanıklar zorlandıkları halde Kürtçe savunma yapıyor

Terör örgütü KCK davasında Cumhuriyet Savcısı İsmail Işık, Bazı sanıkların Kürtçe konuşmada zorlanmalarına rağmen Kürtçe savunma yapmaya çalıştıklarını ve bu nedenle de kendilerini iyi ifade edemediklerini söyledi. Işık, savcılık...
Savcı: Bazı sanıklar zorlandıkları halde Kürtçe savunma yapıyor
Haberler / Güncel
20 Eylül 2013 Cuma 18:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Terör örgütü KCK davasında Cumhuriyet Savcısı İsmail Işık, Bazı sanıkların Kürtçe konuşmada zorlanmalarına rağmen Kürtçe savunma yapmaya çalıştıklarını ve bu nedenle de kendilerini iyi ifade edemediklerini söyledi. Işık, savcılık makamına ulaşan bazı bilgi ve belgelerde sanıkların Kürtçe savunma yapmaya zorlandığı iddialarının yer aldığını ifade etti.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen terör örgütü KCK davasında tutuklu sanık savunmalarının alınmasına devam edildi. Sanık Emrah Ergin'in ardından BDP Bahçelievler Eski İlçe Eş Başkanı Faruk Tur savunmasını Kürtçe tercüman aracılığıyla yaptı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirten Tur, iddianamenin tamamında BDP eylem ve etkinliklerinin suç sayıldığını iddia etti.

Mahkeme Başkanı Ali Alçık, sanık Tur'a BDP il ve ilçe binalarına girerken çekilen fotoğrafları göstererdi. Bu tarihlerde KCK yöneticilerinin de katıldığı toplantılar düzenlendiğini belirten Mahkeme Başkanı Ali Alçık, Tur'dan bu toplantılara katılıp katılmadığını sordu.

Bu soruya Tur'un avukatı Ercan Kanar cevap verdi. Sanık Faruk Tur'un konumunun KCK davalarının esas hedefini net şekilde ortaya koyduğunu belirten Kanar, "Bir siyasi partinin ilçe başkanı, partisinin il ya da ilçe örgütüne gitmeyecek mi'" diye konuştu.

SAVCI, TAHLİYE TALEPLERİNİN REDDİNİ İSTEDİ

Bu arada Savcı İsmail Işık, açıklamasının ardından bugün yapılan taleplere ilişkin görüşünü açıkladı. Hukuka aykırı olduğu iddia edilen delillerin dava dosyasından çıkarılmasına yönelik taleplerinin reddine karar verilmesini isteyen savcı Işık, firari sanıklar hakkında verilmiş olan yakalama kararlarının akibetinin beklenmesine karar verilmesini talep etti. Tutuklu sanıklar hakkında iddia edilen suçları işlediklerine dair kuvvetli suç şüphelerinin devam ettiğini, tahliye edilmeleri halinde kaçma ihtimalleri bulunduğunu ve en hafif adli koruma tedbirinin dahi yetersiz kalacağını da belirten Savcı Işık, tahliye taleplerinin de reddine karar verilmesini istedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası