Ege Postası
Geri

'ÇED raporunun reddedilmesi söz konusu değil'

Mersin'in Gülnar ilçesine yapılacak Akkuyu Nükleer Santrali için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından reddedilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığı bildirildi.Akkuyu NGS A.Ş. tarafından...
'ÇED raporunun reddedilmesi söz konusu değil'
Haberler / Güncel
30 Temmuz 2013 Salı 16:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mersin'in Gülnar ilçesine yapılacak Akkuyu Nükleer Santrali için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından reddedilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığı bildirildi.

Akkuyu NGS A.Ş. tarafından yapılan açıklamada; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan ÇED raporuna ilişkin sürecin mevzuat çerçevesinde devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada, 5 Temmuz tarihinde sunulan raporun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, 21 Mayıs 2012 tarihinde ÇED Komisyonu tarafından verilen "ÇED Raporu Özel Formatı" kapsamında şirketten bazı düzenlemeler yapmasını istediği ifade edildi. 15 Ağustosa kadar tamamlanacak bu düzenlemelerin ardından ÇED raporu inceleme ve değerlendirme sürecinin devam edeceği belirtildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan ÇED raporunun onaylanmadığı ve yeniden başvuru yapılması gerektiği şeklindeki haberler üzerine açıklama yapan Akkuyu NGS firması, bakanlık uzmanları tarafından ön inceleme çalışmasının yapıldığını, yorum ve önerilerin ÇED raporunu hazırlayan ‘yetkili şirkete’ bildirildiğini aktardı. Firmanın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Projeye ilişkin ÇED raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetki belgesi verilmiş Türk şirketince, Avrupa ve Asya’nın muhtelif ülkelerinde Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaatına ilişkin olarak çevre, proje tasarımı ve lisanslama alanlarında tecrübeli, yüksek vasıflı uzmanların katılımıyla hazırlanmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bildirilen yorum ve öneriler doğrultusunda rapor üzerinde gerekli düzenlemeler yapılmaktadır. Söz konusu düzenlemeler ile ilgili olarak yapılan çalışmalar, 15 Ağustos tarihine kadar tamamlanacaktır. Sonuç olarak ÇED raporu ile ilgili süreç, mevzuata uygun olarak yürütülmektedir. Bu sürecin dışında raporun reddedilmesi ya da yeniden başvuruda bulunulması gibi bir durum söz konusu değildir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası