Ege Postası
Geri

Kurs öğrencilerine internetin zararları anlatıldı

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Kur’an kurslarında öğrenim gören öğrencilere internetin zararlarını anlatan sinevizyon gösterisi yaptı. Müftülük ile koordineli olarak yapılan çalışmada,...
Kurs öğrencilerine internetin zararları anlatıldı
Haberler / Güncel
30 Temmuz 2013 Salı 16:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Kur’an kurslarında öğrenim gören öğrencilere internetin zararlarını anlatan sinevizyon gösterisi yaptı.

Müftülük ile koordineli olarak yapılan çalışmada, internetin çocuklara olumsuz etkileri, güvenli internet ve emniyet kemeri kullanımının önemi anlatıldı. Sunumlar, ilk etapta Yuva, Bahçelievler, Bağlarbaşı, Çalılıöz ve Sanayi mahallelerinde gerçekleştirildi.

Güvenli internet kullanımı konusunda toplum bilincini artırmayı hedeflediklerini söyleyen Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal, verilecek eğitimle özellikle küçük yaştaki internet kullanıcılarının suç ve suçludan korunabileceğini söyledi. İnternet kullanımının günümüzde ilkokul yaşındaki çocuklara kadar düştüğünü belirten Kartal, “İnternet ortamındaki her bilgi doğru değildir. Çocuklar özellikle öğrenme ve ödevleri için güvenilir kurumların sitelerini kaynak olarak kullanmalılar. İnternet ortamında görüşülen kişilere güvenilmemesi gerekir. Çünkü bu şekilde birçok çocuk çeşitli yöntemlerle mağdur edilebilir.” dedi. Kartal, şöyle devam etti: “Arkadaşlarınızın şifrelerini kırarak, sitesinden arkadaşınızmış gibi sizinle konuşan kişi, özel bilgilerinize ulaşarak bunları farklı amaçlı kullanabilir. Bu nedenle özel bilgilerinizi internet ortamında kesinlikle paylaşmayın. Buna benzer durumlarda, mağdur edilen çok sayıda kişi var.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası