Ege Postası
Geri

Adana’daki aile mahkemelerinde 6 ayda 7 binden fazla dava açıldı

Adana Adliyesi’ndeki 86 mahkemede bu yıl 10 Temmuz tarihi itibariyle toplam 43 bin 902 yeni dava açıldı. Bunlardan 7 bin 89 dosya ile Aile Mahkemeleri öne çıktı. Söz konusu dönemde ağır ceza mahkemelerinde bin 242, asliye cezalarda 7 bin 902,...
Adana’daki aile mahkemelerinde 6 ayda 7 binden fazla dava açıldı
Haberler / Güncel
30 Temmuz 2013 Salı 15:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adana Adliyesi’ndeki 86 mahkemede bu yıl 10 Temmuz tarihi itibariyle toplam 43 bin 902 yeni dava açıldı. Bunlardan 7 bin 89 dosya ile Aile Mahkemeleri öne çıktı. Söz konusu dönemde ağır ceza mahkemelerinde bin 242, asliye cezalarda 7 bin 902, sulh cezalarda 5 bin 656, çocuk mahkemelerinde bin 280, asliye ticarette 3 bin 13, asliye hukukta 3 bin 234, kadastroda 16, sulh hukukta 6 bin, iş mahkemelerinde 3 bin 71, icra mahkemelerinde 2 bin 334, aile mahkemelerinde 7 bin 89, tüketici mahkemelerinde 3 bin 64 olmak üzere toplam 43 bin 902 dava açıldı. 2 bin 289 dava için yetkisizlik, 732 birleştirme, 19 bin 497 takipsizlik, 96 fezleke, 116 görevsizlik karara verildi.

Yuva Kurma ve Aileyi Koruma Derneği (Yuva-Kur) Başkanı Eğitimci Necip Gazel, Adana Adliyesi’ndeki verilerde Aile Mahkemeleri’ne intikal eden dava sayısı üzerinde durulması gerektiğini söyledi. Boşanma ve buna bağlı konularla ilgili tablonun toplumda aile kurumunun sarsıldığını dair ipuçları taşıdığını hatırlatan Gazel, çiftler arasında ‘vefakarlık, iyi ve kötü günde birlikte olma, dayanışma’ gibi bağların zayıfladığını; en küçük bir sorunun boşanmaya dönüştüğünü ifade etti. Aile değerlerinin güçlendirilmesi için manevi değerlerin öneminin vurgulanmasını isteyen Gazel, “Çekilen sıkıntıların birer sadaka ve ibadet olduğu unutulmamalı. Eşlerin birbirlerine ve çocuklarına şefkatle yaklaşmaları hususu üzerinde durulmalı. Medyanın eşler arasındaki ilişkiyi zayıflatıcı, cinsel ve şiddet içerikli, kötü alışkanlıklara yönlendirici yayınlardan arınması lazım.” dedi.

Evlilik eğitiminin zorunlu hale getirilmesini öneren Gazel, ayrılıklarda en fazla çocukların zarar gördüğünü bildirdi. Gazel, şöyle devam etti: “Belediyeler yasal zemin hazırlandıktan sonra nikah şartları arasında evlilik eğitimini almayı şart koşmalı veya bu eğitimi özendirici teşvikler yapılmalı. Örneğin eğitim sonunda sertifika alan çiftlere nikah salonları ücretsiz verilmeli. Belediyelerde aileden sorumlu daire başkanlığı oluşturulmalıdır. Belediyelerde nikah kıydıracak çiftlere evlilik eğitimini ücretsiz olarak vermeli."

Parçalanmış ailelerin çocuklarının sosyal hayatta birçok sorunla karşılaştığını anlatan Gazel, istatistiklerin bu bireylerin yuva kurmaktan uzaklaştığını veya evliliklerinde ciddi problemler yaşadıklarını gösterdiğini kaydetti. Medya aracılığıyla evlilik bilincinin aşılanması için çalışma başlatılmasını gündeme getiren Gazel, "Kamu spotu ve kısa filmler hazırlanarak ‘evlilik eğitimi’ bilinci oluşturulmalı. Bu filmlerde yöneticiler ile tanınmış sanatçıların rol alması sağlanmalı Aile bilincini özendiren filmler maddeten desteklenmeli.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası