Ege Postası
Geri

Abide-i Hürriyet Anıtı'nın bulunduğu alan adliyeye tahsis edildi

İstanbul Adalet Sarayı’nın yanındaki Abide-i Hürriyet Anıtı’nın bulunduğu alan, adliyenin kullanımına tahsis edildi. Yeşillendirme yapılan alandaki anıtlarda tadilat çalışmaları ise devam ediyor. Anıt alanının dışında kalan bölüm...
Abide-i Hürriyet Anıtı'nın bulunduğu alan adliyeye tahsis edildi
Haberler / Güncel
30 Temmuz 2013 Salı 15:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İstanbul Adalet Sarayı’nın yanındaki Abide-i Hürriyet Anıtı’nın bulunduğu alan, adliyenin kullanımına tahsis edildi. Yeşillendirme yapılan alandaki anıtlarda tadilat çalışmaları ise devam ediyor. Anıt alanının dışında kalan bölüm ise park olarak vatandaşın kullanımında.

Çağlayan’daki Abide-i Hürriyet Anıtı’nın bulunduğu alanda yeşillendirme çalışmaları yapıldı. Anıt ile birlikte Enver Paşa ve Talat Paşa gibi ittihatçıların kabirlerinin de bulunduğu alan demir parmaklıklarla çevrilmiş durumda. Daha önce vatandaşın kullanımına açık olan ancak atıl durumu nedeniyle vatandaşların rağbet göstermediği bu alana çiçek dikildi ve çim ekildi. Gezi Parkı’ndan getirilen bazı ağaçlar da buraya dikildi.

Korunması gereken kültür varlıklarının bulunduğu alanda halen anıtlarda tadilat çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Çalışmalar nedeniyle bu alan şu an halkın kullanımına açık değil. Çalışmaların tamamlanmasının ardından alanın Eylül ayında açılışının yapılması planlanıyor. Ancak, alanın hem adliyeye yakın olması hem de anıtların bulunmasından dolayı vatandaşların kullanımına açık olup olmayacağı konusunda henüz bir karar verilmediği kaydedildi. Anıtlar Kurulu’nun da bu yönde inceleme yapacağı ifade edildi. Alanı şu an öğle saatlerinde adliye personeli ise kullanabiliyor. Anıtların bulunduğu alanın bitişiğindeki park ise vatandaşların kullanımına açık durumda.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası