Ege Postası
Geri

'Çanakkale Mektupları' sergilenecek

Çankırı Karatekin Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü ve Türkiye Dil Edebiyat Derneği Çankırı Şubesi işbirliği ile ilk olarak geçen yıl mart ayında TBMM'de açılan 'Çanakkale Mektupları' sergisi, Çankırı'da açıldı.    Kent...
'Çanakkale Mektupları' sergilenecek
Haberler / Genel
16 Nisan 2013 Salı 17:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çankırı Karatekin Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü ve Türkiye Dil Edebiyat Derneği Çankırı Şubesi işbirliği ile ilk olarak geçen yıl mart ayında TBMM'de açılan 'Çanakkale Mektupları' sergisi, Çankırı'da açıldı.

    Kent merkezindeki bir alışveriş merkezinde düzenlenen serginin açılışında konuşan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, ''Çanakkale Türk milletinin mezarlığıdır, Çanakkale annelerimizin ne kadar cesur ve cefakar olduğunun bir göstergesidir.'' dedi.

    Çankırı Karatekin Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ömer Çakır da geçen yıl açılan sergiye 70 bin Ankaralının geldiğini ve bu mektupların savaş sırasında cephedeki askerler ile, evlatlarını cepheye gönderen anne ve babaların duygularını aktardığını söyledi.

    Türkiye Dil Edebiyat Derneği Çankırı Şubesi Başkanı Zeynep Dinç ise amaçlarının Çanakkale'de destan yazanların sadece belli tarihlerde değil, yıl içerisinde farklı dönemlerde de anılması olduğunu belirtti.

    Serginin 2 gün boyunca açık olacağı öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası