Ege Postası
Geri

Orhaneli'nde tekstil kursuna rekor başvuru

Orhaneli Belediyesi, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından 4 yıldır belirli aralıklarla devam eden tekstil kursunun 10’uncu dönemi için yoğun başvuru gerçekleşti. 40 bayanın alınacağı kursa 132 kişi başvurdu.Belediye Toplantı...
Orhaneli'nde tekstil kursuna rekor başvuru
Haberler / Genel
16 Nisan 2013 Salı 17:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Orhaneli Belediyesi, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından 4 yıldır belirli aralıklarla devam eden tekstil kursunun 10’uncu dönemi için yoğun başvuru gerçekleşti. 40 bayanın alınacağı kursa 132 kişi başvurdu.

Belediye Toplantı Salonu'nda yapılan kura çekimi öncesi konuşan Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, “Tekstil eğitim kursunu ilk olarak 2009 yılında AB kaynaklarıyla, 90 bayana yönelik başlattık, ancak halktan gelen yoğun talepler doğrultusunda atölyenin korunarak kursları devam ettirdik. 4 yıl içinde toplam 540 bayan nitelikli iş gücü sahibi oldu. Bu süre içinde bir meslek lisesinin tekstil bölümünden daha fazla kişiye el becerisi kazandırdık. 10’ncu dönemin tamamlanmasını müteakip yeni dönem kursları açılacağını” dedi.

İŞKUR ve HEM yetkililerinin de katıldığı kura çekiminde 40 bayana 3 ay süre ile tekstil eğitimi verilecek. Kursiyerlere günlük 20 TL ücret ödenecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası