Ege Postası
Geri

'Çocuğunuzu ‘oyun zamanı bitti, artık okullar açılıyor’ diye korkutmayın'

Psikolog Ayşe Kuzucu, okulların açılması öncesinde anneler ve babaların, 'Oyun zamanı bitti, artık okullar açılıyor' ve 'artık tembellik zamanı bitti ders çalışmalısın' gibi sözlerle çocukların üzerinde baskı kurmaması gerektiğini...
'Çocuğunuzu ‘oyun zamanı bitti, artık okullar açılıyor’ diye korkutmayın'
Haberler / Güncel
27 Ağustos 2013 Salı 13:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Psikolog Ayşe Kuzucu, okulların açılması öncesinde anneler ve babaların, 'Oyun zamanı bitti, artık okullar açılıyor' ve 'artık tembellik zamanı bitti ders çalışmalısın' gibi sözlerle çocukların üzerinde baskı kurmaması gerektiğini söyledi.

Okula çocukların yeniden adapte olmaları ile ilgili açıklama yapan Acıbadem Kayseri Hastanesi Psikologu Ayşe Kuzucu, ebeveynlerin çocukların üzerinde okulla ilgili baskı kurmaması tavsiyesinde bulundu. Baskı sonucu çocuğun elinden alınan her şeyin çocuk için daha çekici hale geldiğini aktaran Kuzucu, “Ebeveynler bu sözlerle çocuklarını daha da okula yaklaştırdığını düşünürler; ama bu çocuğun psikolojisi açısından tam tersi etki oluşturup, çocuğu okulun korkulu bir durum olduğu kanısına iter. Bu tarz yaklaşım çocuğun okulla ilgili olumsuz koşullanmasına neden olur. Bu da okuldaki başarıyı olumsuz yönde etkiler. Halbuki çocuklarımıza oyun zamanlarının yine belirli saatlerde olacağını, bunun yanında sadece günde bir saat eve gelince ders tekrarının başarıya ulaşmasında olumlu etkiyle yansıyacağı tatlı bir dille anlatılmalıdır. Çocuğunuza derslerle ilgili baskı kurmaktansa ondan isteyeceğiniz tek şey günlük program olmalı.” dedi.

Ayşe Kuzucu, çocuk günün hangi saatinde oyun oynamak istiyorsa, hangi saatinde ders çalışmak istiyorsa buna kendisinin karar vermesi uyarısında bulunarak, “Programını kendi hazırlamalıdır. Bunun sonucunda çocuk kendisinin oyun ile dersi bir arada yapabildiğini görür ve çocuğun kendine olan güveni gelir. Baskı olmadan kendi idaresi altında yürüttüğü programa uyar ve karşılığında gelen başarı, çocuğun derslere karşı daha motive olmuş şekilde yaklaşmasını sağlar. Unutmayalım ki, bu sadece dersler açısından değil, ilerde ulaşılacak başarılar içinde atılmış bir adım olur.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası