Ege Postası
Geri

Kimyasal iddiası kaçışları hızlandırdı

Suriye’de rejim güçlerinin çeşitli bölgelerde kimyasal silah kullandığı iddiası Türkiye’ye kaçışları hızlandırdı. Suriye’nin başta Şam, Hama, Halep, İdlib illeri ve çevre kasaba ve köylerinde yaşayan çoğunluğu çocuk kadın...
Kimyasal iddiası kaçışları hızlandırdı
Haberler / Güncel
27 Ağustos 2013 Salı 13:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Suriye’de rejim güçlerinin çeşitli bölgelerde kimyasal silah kullandığı iddiası Türkiye’ye kaçışları hızlandırdı.

Suriye’nin başta Şam, Hama, Halep, İdlib illeri ve çevre kasaba ve köylerinde yaşayan çoğunluğu çocuk kadın ve yaşlı olan insanlardan oluşan Suriyeliler, gruplar halinde Türkiye’ye gelmeye devam ediyor. Pasaportları olanlar Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan gelirken, pasaportu olmayanlar ise Hatay’daki sınırın çeşitli noktalarından tel örgüleri aşıp güvenli gördükleri Türkiye’ye ulaşmaya çalışıyor.

Hama kırsalından gelen ve adının açıklanmasını istemeyen yaşlı bir Suriyeli, ailesi ve yakınlarını da alarak geldiği sınırdan geçmeye çalışırken “Esed rejimi son günlerde çeşitli noktalara kimyasal silah ve fosfor bombaları ve füze kullanmaya başladı. Biz de bu korku ile çocuklarımızı, ailelerimizi alarak Türkiye sınırına geldik. Kardeş ülke Türkiye’ye girmek istiyoruz.” dedi.

Öte yandan pasaportları olanlar Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan, pasaportları olmayanlar ise kendi imkanları ile yanlarına alabildikleri eşyaları ile sınırı aşarak Türkiye’ye girmeye çalışıyor. Gelenler arasında çoğu kadın, çocuk ve yaşlı sivil insanlar oldukları dikkat çekti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası