Ege Postası
Geri

'Dinsiz CHP' sözüyle gündeme oturdu, bakın şimdi ne yaptı

AK Parti’nin meclisteki çoğunluğu kaybettiği Haziran 2015 seçimlerinin ardından TBMM Başkanlığı için "Deniz Baykal'ı desteklemiş olsaydık, dinsiz, inançsız bir partinin adamını seçtirdiniz diyeceklerdi" sözleriyle şimşekleri üzerine çeken dönemin MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, İzmir’in Urla İlçesi’ne yerleşti. Halaçoğlu, 10 bin kitaplık kütüphanesini ise CHP’li Başkan Sibel Uyar’ın yönettiği Urla Belediyesi’ne bağışladı. ‘Dinsiz CHP’ tartışmaları ile gündeme oturdu
'Dinsiz CHP' sözüyle gündeme oturdu, bakın şimdi ne yaptı
Haberler / Politika
11 Ekim 2018 Perşembe 13:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

MUSTAFA AKBAŞ/EGEPOSTASI- MHP’lilerin meclise girmemesi ile AK Parti adayı İsmet Yılmaz’ın TBMM Başkanı seçildiği o günlerde Yusuf Halaçoğlu’nun sözleri çok tartışılmıştı. CHP başta olmak üzere birçok kesimin tepkisini çeken ve sonrasında MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından görevden alınan Halaçoğlu, İyi Parti kurucuları arasında yer almıştı. Ancak, Halaçoğlu, 24 Haziran 2018 seçimlerinde İzmir yerine Kayseri’den aday gösterilince İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e sitem ederek partiden istifasını açıklamıştı.

Siyasi kimliğinin yanı sıra uzun yıllar Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’nı da yürüten Halaçoğlu, aktif siyaseti bıraktıktan sonra yaşamak için İzmir’in gözde tatil ve yaşam merkezlerinden Urla’yı tercih etti. Halaçoğlu, Kapan Camii karşısında eski bir binayı satın alıp tadilat işine girişti. Tadilat bitene kadar Urla Zeytinalanı’nda kiraladığı evde oturmaya başlayan Halaçoğlu, ilçe protokolünü ziyaret etti.

Sayılı tarih araştırmacılarından olan Yusuf Halaçoğlu, aralarında kendi kitaplarının da olduğu 10 bin kitaplık kütüphanesini ise Urla Belediyesi’ne bağışladı. Kitapların, Urla Belediyesi’nin yapacağı kütüphane binası tamamlanana kadar Necati Cumalı Kültür Evi’nde muhafaza edileceği öğrenildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası