Ege Postası
Geri

" Esed sahil bölgelerini Sünnilerden temizlemek istiyor"

Suriye eski Devlet Başkanı Hafız Esed'in Yardımcısı Abdulhalim Haddam, ülkedeki savaşa duyarsız kaldıkları gerekçesiyle uluslar arası kamuoyu ve Arap dünyasını eleştirdi. Ülkenin gittikçe kötüye gittiğini ifade eden Haddam, ABD yönetimine...
Haberler / Dünya
4 Mayıs 2013 Cumartesi 10:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Suriye eski Devlet Başkanı Hafız Esed'in Yardımcısı Abdulhalim Haddam, ülkedeki savaşa duyarsız kaldıkları gerekçesiyle uluslar arası kamuoyu ve Arap dünyasını eleştirdi. Ülkenin gittikçe kötüye gittiğini ifade eden Haddam, ABD yönetimine muhaliflere askeri destek verme çağrısında bulundu. Haddam ayrıca Esed'i etnik temizlik yapmakla suçladı.

El Arabiya televizyonuna konuşan Abdulhalim Haddam, Suriye'de her gün ölen kişi sayısının kimyasal silahtan çok daha büyük tehlike oluşturduğunu söyledi. Haddam, "Son olarak yönetimin Tartus'un el Beyda köyünde dün gerçekleştirdiği katliamda, 700’ün üzerinde kişi hayatını kaybetti. Esed yönetimi, oluşturduğu Şebbiha milisleri ile sahil bölgesini Sünnilerden temizlemek istiyor." ifadelerini kullandı.

Muhalifler, önceki gün Esed ordusuna bağlı askerlerin Beyda'da gerçekleştirdiği operasyonda yüzlerce kişinin öldürüldüğünü duyurmuştu. Aralarında kadın ve çocukların da olduğu ölenlerin çoğunun kurşunlanarak ve boğazları kesilerek infaz edildiği kaydediliyor. Cesetlerin büyük bir kısmının yakıldığı belirtiliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası