Ege Postası
Geri

"Evliliklerde çocuk sahibi olmak için ilişkinin olgunlaşması gerekir"

Moral FM’de yayınlanan Annelik Okulu programına katılan çocuk gelişim uzmanı Serap Buharalı, "Evliliklerde çocuk sahibi olmak için ilişkinin olgunlaşması gerekir. Eşler arasındaki ilişkinin oturmasını beklenmek faydalı olacaktır." dedi....
Haberler / Güncel
14 Ağustos 2013 Çarşamba 10:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Moral FM’de yayınlanan Annelik Okulu programına katılan çocuk gelişim uzmanı Serap Buharalı, "Evliliklerde çocuk sahibi olmak için ilişkinin olgunlaşması gerekir. Eşler arasındaki ilişkinin oturmasını beklenmek faydalı olacaktır." dedi.

Çocuk sahibi olunduğunda eşlerin psikolojik bir olgunluk içinde olması gerektiğini kaydeden Buharalı, "Aksi halde sürekli bir anne ve baba olarak eksiklik duygusu yaşanabiliyor." diye konuştu. Eşler arasında sağlıklı bir ilişki kurulamadığında çocukla da kurulacak ilişkinin sorunlu olabileceğini söyleyen Buharalı, bağlı değil bağımlı çocukların yetişeceğine dikkat çekti. Ruhen yalnız kaldıklarında annelerin yaptığı yanlışlardan birinin çocuklarına aşırı düşkün olması şeklinde görüldüğünü söyleyen Buharalı, "Herkesin bir arada olduğu bir bütünlük kazanılmalı evin içinde. Bütünlük sağlanarak bir paylaşım oluşturulmalı." tavsiyesinde bulundu.

Evlilik öncesinde sorun yaşayan insanların evlenip iyi olacağı düşüncesi içinde evlendirilmesinin ya da aile içinde sorun yaşayan insanların farklı bir evde mutlu olacağı düşüncesi ile evlenmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Buharalı, "Hasarlı ve yaralı bir şekilde yeni bir başlangıç yapmak uygun değildir." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası