Ege Postası
Geri

At pisliğinden çıkan olaylara karışanlar 12 yıl hapis istemiyle yargılanacak

Bursa'da geçtiğimiz 22 Temmuz günü gündüz saatlerinde iki aile arasında 'at pisliği' meselesinden çıkan ve gece saatlerinde büyüyen olaylara karıştıkları iddia edilen şüphelilere yönelik Cumhuriyet savcılığı tarafından yürütülen...
At pisliğinden çıkan olaylara karışanlar 12 yıl hapis istemiyle yargılanacak
Haberler / Güncel
14 Ağustos 2013 Çarşamba 10:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa'da geçtiğimiz 22 Temmuz günü gündüz saatlerinde iki aile arasında 'at pisliği' meselesinden çıkan ve gece saatlerinde büyüyen olaylara karıştıkları iddia edilen şüphelilere yönelik Cumhuriyet savcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Olayların ardından gözaltına alınan 35 kişiden tutuklu 7 şüpheli hakkında 12'şer yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Osmangazi ilçesi Güneştepe Mahallesi'nde 22 Temmuz Pazar günü akşam saatlerinde at pisliği yüzünden 2 aile arasında tartışma çıktı. İddiaya göre, Nejdet C.'nin ateşlediği av tüfeğinden çıkan saçma 16 yaşındaki Beyza K.'ya isabet etti. Hastaneye kaldırılan kız, tedavisinin ardından taburcu edildi. Aynı günün ilerleyen saatlerinde Beyza K.'nın ailesi ve yakınları toplandı. Roman vatandaşlara yönelik tepki, toplumsal olaya dönüştü. Bölgede ikamet eden Roman vatandaşların araçlarına zarar veren öfkeli kalabalık, yol boyunca at arabalarını ateşe verdi.

Park halindeki bir otomobilin de yandığı olaylara ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında Bursa Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, Roman vatandaşlara ait 10 at arabası, 3 otomobil, 2 ev ve bir barakayı ateşe verdikleri öne süren kişilere yönelik operasyon başlattı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 35 kişiden 7'si tutuklanarak cezaevine konuldu.

YARALI KIZIN BABASININ DA HAPSİ İSTENİLDİ

Cumhuriyet savcılığının olaylara ilişkin soruşturması tamamlandı. Tutuklu Murat A. (28), Mehmet K. (30), Burhan K. (45), Salih A. (41), Murat A. (29), Lokman D. (28) ve Satılmış S. (23) hakkında 'Yakarak mala zarar vermek' suçundan 12'şer yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Tutuksuz sanıklardan Sinan T.'nin ise (28) 'Silahla tehdit' suçundan 5 yıla kadar hapsi istendi. 'Mala zarar verme ve görevi yaptırmamak için direnme' iddiasıyla haklarında tahkikat yürütülen 18 kişiye ise ek takipsizlik kararı verildi.

Sanıklar, önümüzdeki günlerde Bursa 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. Hakkında 12 yıla kadar hapis cezası istenen sanıklar arasında olayların çıkış sebebi olarak gösterilen silahlı yaralanma olayında hastaneye kaldırılan Beyza K. isimli genç kızın babası Burhan K. da bulunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası