Ege Postası
Geri

'Fa’­tu’­ra CHP’’­ye ke’­si’­le’­cek'

CHP lideri Kılıçdaroğlu: "Çözümün ve barışın değil hukuksuzluğun karşısındayız."
'Fa’­tu’­ra CHP’’­ye ke’­si’­le’­cek'
Haberler / Politika
25 Nisan 2013 Perşembe 09:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Trakya gezisinde gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi. AKP sürece destek vermediğimizi söylüyor. Çünkü tutmazsa fatura bize kesilecek CHP Lide’­ri Ke’­mal Kı’­lıç’­da’­roğ’­lu sa’­na’­yi’­ci’­nin, iş ada’­mı’­nın ve es’­na’­fın nab’­zı’­nı tut’­ma’­ya de’­vam edi’­yor. Da’­ha ön’­ce Bur’­sa, Ada’­na, Ma’­lat’­ya, Kay’­se’­ri ve Ga’­zi’­ate’­p’’­e gi’­de’­rek bu il’­le’­rin sa’­na’­yi ve ti’­ca’­ret oda’­la’­rıy’­la gö’­rü’­şen Kı’­lıç’­da’­roğ’­lu dün de Trak’­ya’­’nın en bü’­yük sa’­na’­yi mer’­kez’­le’­ri’­nin bu’­lun’­du’­ğu Te’­kir’­da’­ğ’’­ı zi’­ya’­ret et’­ti. Te’­kir’­dağ Sa’­na’­yi ve Ti’­ca’­ret Oda’­sı’­’n’­da böl’­ge’­nin so’­run’­la’­rı’­nı din’­le’­yen CHP Li’­de’­ri ar’­dın’­dan da Çer’­kez’­köy ve Çor’­lu’­’ya uğ’­ra’­dı. SÖZ’­CÜ’­’ye de ko’­nu’­şan Kı’­lıç’­da’­roğ’­lu’­’nun de’­ğer’­len’­dir’­me’­- le’­ri’­nin sa’­tır baş’­la’­rı şöy’­le:
Fa’­tu’­ra CHP’’­ye ke’­si’­le’­cek
CHP’’­nin çö’­zü’­mün kar’­şı’­sın’­da ol’­du’­ğu’­nu söy’­le’­mek en bü’­yük hak’­sız’­lık’­tır. Baş’­ba’­kan Er’­do’­ğan ma’­lum med’­ya’­sı’­nı da kul’­la’­na’­rak san’­ki “CHP ba’­rı’­şın kar’­şı’­sın’­day’­mı’­ş” gi’­bi bir al’­gı oluş’­tu’­ru’­yor. Bu’­nu yap’­ma’­da’­ki ama’­cı sü’­reç ba’­şa’­rı’­sız’­lık’­la so’­nuç’­la’­nır’­sa fa’­tu’­ra’­yı CHP’’­ye kes’­mek’­tir. TBMM’’­de ku’­ru’­lan Çö’­züm Sü’­re’­ci’­ni De’­ğer’­len’­dir’­me Ko’­mis’­yo’­nu’­’na üye ver’­me’­dik. Çün’­kü bu ko’­mis’­yon’­ AK’­P’’­nin da’­yat’­ma’­sı ve em’­ri’­va’­ki’­le’­riy’­le oluş’­tu’­rul’­du. Biz ba’­rı’­şın, çö’­zü’­mün kar’­şı’­sın’­da ol’­sak baş’­ka ül’­ke’­ler’­de çö’­züm sü’­re’­ci’­ni araş’­tı’­rır mı’­yı? CHP ola’­rak, IRA’’­nın çö’­züm sü’­re’­ci’­ni in’­ce’­le’­dik. Şim’­di de Gü’­ney Af’­ri’­ka’­’da’­ki çö’­züm sü’­re’­ci’­ni in’­ce’­le’­mek için dü’­zen’­le’­nen prog’­ra’­ma iki mil’­let’­ve’­ki’­li’­miz’­le ka’­tı’­la’­ca’­ğız.
Bu işi va’­li’­le’­re yı’­ka’­cak’­lar
BDP ön’­ce’­ki gün, “Çe’­kil’­me 25 Ni’­sa’­n’’­da baş’­la’­ya’­ca’­k” di’­ye açık’­la’­ma yap’­tı. Bu açık’­la’­ma’­dan ön’­ce de kü’­çük grup’­la’­rın çe’­kil’­me’­ye baş’­la’­dı’­ğı yö’­nün’­de ha’­ber’­ler çık’­tı. Çe’­kil’­me baş’­la’­dı mı, baş’­la’­ya’­cak mı, ger’­çek’­ten çe’­kil’­me ola’­cak m? Bun’­la’­rı kim’­se bil’­mi’­yor. Baş’­ba’­kan ‘Pa’­zar’­lık ya’­pıl’­ma’­dı, ödün ve’­ril’­me’­di’­’ di’­yor. Öy’­ley’­se iyi bir olay. An’­cak kim’­se ne olup bit’­ti’­ği’­ni bil’­mi’­yor. Bu sü’­re’­cin be’­de’­li ne’­dir, ka’­pa’­lı ka’­pı’­lar ar’­dın’­da han’­gi pa’­zar’­lık’­lar ya’­pıl’­mış’­tır kim’­se’­nin ha’­be’­ri yok. An’­la’­şı’­lan o ki; bu işi va’­li’­le’­rin üze’­ri’­ne yı’­ka’­cak’­lar.
So’­ru’­lar ob’­jek’­tif de’­ğil
AKP ar’­dı ar’­dı’­na ka’­mu’­oyu yok’­la’­ma’­la’­rı açık’­lı’­yor. Top’­lu’­mun bü’­yük bö’­lü’­mü’­nün sü’­re’­ci des’­tek’­le’­di’­ği’­ni du’­yu’­ru’­yor. Bun’­lar ob’­jek’­tif ol’­ma’­yan an’­ket so’­nuç’­la’­rı’­dır. Siz kal’­kıp da “Ba’­rış is’­ti’­yor mu’­su’­nu’­z” der’­se’­niz, bı’­ra’­kın hal’­kın yüz’­de 60’ı’­nı her’­hal’­de yüz’­de 100’ü “e’­ve’­t” di’­ye’­cek’­tir. So’­ru’­yu bu şe’­kil’­de so’­rar’­sa’­nız ta’­bi’­i ki bu ya’­nı’­tı alır’­sı’­nız. İn’­san’­lar me’­rak edi’­yor. PKK’’­ya, Apo’­’ya ne ve’­ril’­d? Bi’­zim ta’­ba’­nı’­mız da çö’­zü’­me, ba’­rı’­şa de’­ğil, AK’­P’’­nin da’­yat’­ma’­sı’­na, yön’­te’­mi’­ne, hu’­kuk’­suz’­lu’­ğu’­na tep’­ki gös’­te’­ri’­yor.
Si’­ya’­set’­çi’­ye şan’­taj ya’­kış’­maz
Bi’­li’­yor’­su’­nuz da’­ha ön’­ce TBMM’’­de Yol’­suz’­luk’­la’­rı Araş’­tır’­ma Ko’­mis’­yo’­nu ku’­rul’­du. Baş’­ba’­kan o ko’­mis’­yo’­nun dö’­ne’­min’­de hiç sor’­gu’­la’­ma’­yan 2001 kri’­zi’­ni şim’­di gün’­de’­me ge’­ti’­rip MHP Li’­de’­ri Bah’­çe’­li üze’­rin’­den rest çe’­ki’­yor. Ada’­ma so’­rar’­lar bu’­gü’­ne ka’­dar ne’­re’­dey’­di? Şim’­di bu’­nu gün’­de’­me ge’­tir’­me’­nin adı şan’­taj’­dır. Si’­ya’­set’­çi’­ye şan’­taj ya’­kış’­maz.
Re’­jim de’­ği’­şik’­li’­ği is’­ti’­yor
Baş’­ba’­kan Er’­do’­ğa’­n’’­ın baş’­kan’­lık sis’­te’­mi da’­yat’­ma’­sı, ye’­ni Ana’­ya’­sa sü’­re’­ci’­ni cid’­di öl’­çü’­de sa’­bo’­te et’­miş’­tir. AK’­P’’­nin ku’­rul’­du’­ğu ta’­rih’­ten bu ya’­na açık’­la’­dı’­ğı se’­çim bil’­dir’­ge’­le’­ri’­ne ba’­kın. Hiç’­bi’­rin’­de “baş’­kan’­lık sis’­te’­mi’­” di’­ye bir ifa’­de bu’­la’­maz’­sı’­nız. Ama şim’­di tek adam ol’­mak için böy’­le bir da’­yat’­ma’­nın içi’­ne gir’­miş’­tir. Bu’­nun adı re’­jim de’­ği’­şik’­li’­ği’­dir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası