Ege Postası
Geri

"Hz. Hatice Validemiz, günümüz kadınlarına en güzel rol model"

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Keleş, insanlığın onurunu kurtarmada müminlerin annesi Hz. Hatice'nin insanlığa rahmet olarak gönderilen Güllerin Efendisi Hz. Muhammed'e(SAV) tebliğ vazifesini...
Haberler / Güncel
20 Nisan 2013 Cumartesi 09:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Keleş, insanlığın onurunu kurtarmada müminlerin annesi Hz. Hatice'nin insanlığa rahmet olarak gönderilen Güllerin Efendisi Hz. Muhammed'e(SAV) tebliğ vazifesini yerine getirmede verdiği destekle örnek bir eş olduğunu gösterdiğini söyledi. "Hz. Hatice annemiz günümüz kadınlarına tek rol model." dedi.

Sevgililer Sevgilisi Hz. Muhammed(SAV) tebliğ vazifesini yerine getirmede Hz. Hatice'nin günümüz kadınlarına en güzel rol model olduğunu belirten Prof. Dr. Keleş, Hz. Hatice'nin gönüller sultanı Kutlu Nebi(SAV) ile evlendikten sonra bütün servetini gözünü kırpmadan Allah Resulüne ilk iman eden kadın ve eş unvanıyla Allah yolunda son kuruşuna kadar hiç çekinmeden harcayarak kıyamete kadar kadınlarına en güzel örnek olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Keleş, Antalya Manavgat Müftülüğü'nün Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Destan Düğün Salonu'nda 'İnsanlığın O'nuru' isimli konferans verdi. Kainatın baştacı ve efendisi Hz. Muhammed Mustafa(SAV) dünyaya teşrifleri öncesi insanlığın karanlıklar içinde debelendiğini ve insan onur, şeref ve haysiyetinin ayaklar altında gezdiğini anlatan Keleş, En Sevgili'nin(SAV) 1442 yıl önce Mekke'de Kutlu Doğumu ile dünyayı şereflendirmesi ve peygamberlik vazifesi Cenab-ı Hak tarafından kendisine verilmesiyle birlikte insan onuru ayaklar altına çiğnenen köle, öksüz, kız çocukları, yetim, sahipsizler ve kadınların onuru yerden alarak zirveye çıkardığını kaydetti.

İnsanların onur ve şerefleriyle var olduğunu anlatan Keleş, insan onur ve şerefiyle sözle ve yazıya dökülen sözün hayatın içinde uygulamaya geçirilmedikten sonra bir anlam ifade etmeyeceğini söyledi. Keleş, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsanlık, insanlık onur ve şerefi O'ndan öğrendi. O Kutlu Nebi 63 yıllık mübarek hayatın süresince insan onurunu hep zirvelerde taşıdı. Gülleri Efendisi Peygamber Efendimiz(SAV) bir gün namaz kılarken Ebu Cehil gelir kokuşmuş deve işkembesini mübarek başlarını üzerine atar. Peygamber Efendimiz batan üstünü temizledikten sonra tebessüm eden gül yüzüyle Ebul Cehil'e yönelerek 'Size bu davranış hiç yakışmıyor' demiştir. Ebu Cehil'e böylesi haysiyetsiz bir davranış yakışabilir. Fakat insanlığa rahmet olarak Peygamberimiz insanlığınn onuru adına Ebu Cehil'e tebessüm eden yüzüyle bu davranış size yakışmıyor diyerek güzel bir davranış sergiliyor. Üstünü temizleyen kızı Hz. Fatıma'ya da kızım sen hiç üzelme 'Allah babanı zayi etmeyecek' diye teselli verdi. İnsanımız peygamberimizi tanıdıkça sıkıntı ve dertlerinde kurtulacaktır. İnsanlığın onurunun ayaklar altından kurtulmasında Hz. Hatice annemiz hep peygamberimizin yanında oldu. Servetiyle hep yanında oldu. Rahatsızlandıktan sonra vefat etmeden önce peygamberimize 'Ya Resullah senin yüce davanı insanlara anlatma ve duyurmada yanında olamayacağım için üzülüyorum.' dedi. Bu söz altın harflerle yazılacak bir söz.Hz. Hatice annemiz günümüz kadınlarına tek rol model. "

Konferans bitiminde Manavgat Kaykamı Emir Osman Bulgurlu ve İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar Prof.Dr. Ahmet Keleş ve eşi Filiz Keleş'e Diyarbakır'da Manavgat'a Kutlu Doğum etkinlikleri gelmesi adına plaket ve gül takdimi yaptı.

YARIŞMALARDA BİRİNCİ OLAN ÖĞRENCİLER ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Manavgat Müftüğü'nün Kutlu Doğum Haftası'nda Güllerin Efendisi adına şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin isimeleri belli oldu.
Ortaokullararası yapılan şiir yarışmasında Toros Ortaokulu'dan 'O'Nun Onuru İnsanlığı Onuru' şiiriyle Ali Şahin birinci oldu. Dolbazlar Ortaokulu'ndan Abdullah Şahan Hz. Peygamber Efendimiz isimli şiiriyle ikinci ve Bir Güneş Gibi Doğdun şiiri ile İMKB Ortaokulu'ndan Kevser Nuray Yiğit üçüncü seçildi.

Liseler arası şiir yarışmasında Canım Peygamberim şiiriyle Manavgat Anadolu İmam Hatip lisesi öğrencisi Nazmiye Boz birinci, Hoş Geldin Ya Muhammed Kalbime şiiriyle Manavgat Anadolu İmam Lisesi'nden Arzu Mudul ikinci ve Efendim şiiriyle Taşağıl Anadolu Lisesi'nden Çiğdem Yıldız üçüncü geldi.

Ortaokullar arası kompozisyon yarışmasında Evrenseki Ahmet Köseöğlu Ortaokulu'ndan Hz. Muhammed ve İnsan Onuru isimli kompozisyonuyla İrem Kaya birinci, Side-Kemer Fatma Turgut Şen Ortaokulu'ndan Gururu Değil, Onuru ile İnsan isimli kompozisyonla Gülçin Aksoy ikinci ve Ilıca Ortaokulu'ndan Hz. Muhammed ve İnsan Onuru isimli kompozisyonla Mustafa Harmancı üçüncü oldu.

Liseler arası kompoziyon yarışmasında ise Sevgililer Sevgilisine kompozisyonu ile Şelale Lisesi'nden Tuğçe Kaya birinci, Kainatı Onurlandıran Peygamber isimli kompozisyonla Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Durmuş Yasin Karataş ikinci ve Onur ve Şeref isimli kompozisypnu ile Iraz Düriye Duran Anadolu Lisesi'nden Berk Genç üçüncü oldu.

Şiir ve komposizyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Manavgat Kaymakmaı Emir Osman Bulgurlu, İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ahmet Keleş, Gündoğmuş Müftüsü Mehmet Coşkun, Şelale Lisesi Müdürü Ömer Ünlü ve Manavgat Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Nadir Arslan birinciye yarım altın, ikinciye çeyrek altın ve üçünciye 100 lira para ödülü ile Kur'an-ı Kerim, İslam İlmihali ve Hz. Muhammed(SAV) örnek hayatını anlatan kitaplar hediye edildi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası