İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin dün gerçekleştirilen 2013-2014 Akademik Yılı açılış töreninde konuşan İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Başkanı Ekrem Demirtaş, Güzelbahçe'de yapmayı düşündükleri eğitim kampusüne İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yıllarca izin vermemesini eleştirdi.
Buna karşı sürdürdükleri 7 yılık hukuk mücadelesini kazandıklarını ifade eden Ekrem Demirtaş, "Büyükşehir Belediyesi orada koyun keçi otlasın diye kampus yapımına izin vermiyordu. Orada tarım ve ziraat yapılmaz. Hukuk mücadelesini kazandık, kampusü yapacağız. Doğal dokuyu koruyacağız. Orası, artık koyun ve keçilerin otlayacağı yer değil bilim vadisi ve hastane olacak" diye konuştu.
Deneyimleri artıracağız
Demirtaş eğitim sistemlerinde köklü değişiklikler yapacaklarını belirtirken, tüm bu çalışmaları yaparken İzmir'e duyarsız olmayacaklarını ifade etti. Yeni eğitimcilerin eğitilmesi için de çalışma yapacaklarını dile getiren Demirtaş, "Hepsinden önemlisi eğitim sistemimizde köklü değişiklikler olacak. Karma bir eğitim sistemimiz olacak. Eğilimleri içselleştireceğiz. 700'ü aşkın eğitim veren hocamız var, eğitimcinin eğitilmesi ve yetiştirilmesi çok önemli. Bu konuya kaynak ayıracak, yurtdışı deneyimlerini artıracağız. Dünya vizyonu olan üniversitelerimizin hocalarına dünya vizyonu kazandıracağız. Burada, yerel ve küresel eğitim verilecek, İzmir'e de duyarsız olmayacağız. Dünya çapında danışmanlarla çalışacağız" diye konuştu.
Hayallerimizi gerçekleştiriyoruz
İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu, geçtiğimiz yıl hayallerden bahsettiğini, bu yıl ise eğitim alanındaki hayallerin gerçek olabilmesi için somut adımların atılmaya başlandığını belirtti. Üniversite öğrencilerinin sadece ailesine ve ülkesine karşı sorumluluklarının bulunmadığını, dünyaya karşı da sorumlu olduklarını ifade eden Baltacıoğlu, "İyi avukatlar, iyi mühendisler, iyi tasarımcılar, iyi ekonomistler değil, iyi insanlar da yetiştirebileceğimizi söylemiştim. İşte geçtiğimiz yıl, bu hayaller ve hedeflere doğru yürüdüğümüz, pek çok başarıyla taçlandığımız bir yıl oldu. Örneğin 'ODTÜ-URAP Laboratuvarı' sonuçlarına göre üniversitemiz, Türkiye'nin önde gelen üniversiteleri ile aynı listede yer alarak, dünya sıralamasına girme başarısını gösterdi. 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler içinde, Türkiye'de 6., Ege ve Akdeniz Bölgelerinde birinci sırada yer aldık. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Mayıs 2013'te açıklanan 'Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi 2012' sıralamasında en girişimci üniversiteler içinde bulunmamızın yanı sıra, 'Yenilikçilik ve Girişimcilik Kültürü' açısından tüm Türk üniversiteleri arasında 5. olduk" dedi. (YENİASIR)