Ege Postası
Geri

"Kreşe başlayacak çocuklara kızamık aşısı zorunlu olsun"

Alman çocuk ve ergen doktorları kreşe başlayacak çocuklar için kızamık aşısının zorunlu olmasını istiyor. Alman Çocuk ve Genç Doktorlar Birliği Başkanın Wolfram Hartman hükümetten çocukların kreşe başlamadan önce aşı zorunluluğu...
Haberler / Genel
6 Temmuz 2013 Cumartesi 12:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Alman çocuk ve ergen doktorları kreşe başlayacak çocuklar için kızamık aşısının zorunlu olmasını istiyor.

Alman Çocuk ve Genç Doktorlar Birliği Başkanın Wolfram Hartman hükümetten çocukların kreşe başlamadan önce aşı zorunluluğu uygulamasını hayata geçirmesini talep etti. Almanya'daki yüksek sayıda kızamık vakalarının şimdiye kadar yapılan aşı uygulamaların yeterli olmadığının göstergesi olduğunu kaydeden Başkan Hartman, Sağlık Bakanı Daniel Bahr'dan yeni bir aşı sisteminin üzerinde durmasını istedi.

Enfeksiyon Koruma Yasası'ndan dolayı uygulamanın yasal temellerinin var olduğuna dikkat çeken Hartmann, kızamık hastalığının tehlikeli yan etkileri olduğunu ve bunların birçok durumda yaşam boyu zihinsel ve bedensel özürlere hatta ölüme neden olabileceğini vurguladı.

Federal Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre 2013 yılının ilk yarısında 900 kızamık vakasının olması dikkat çekti. 2012 yılında 166 kişi kızamığa yakalanmıştı. İskandinavya ve ABD'de kızamık hastalığının bu yöntemle ortadan kaldırılmış olmasına dikkat çeken doktorlar, gönüllü aşı sisteminin artık kaldırılmasının zamanının geldiğini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası