Ege Postası
Geri

"Kuyumcu soygunları organize"

Adana'da bu yıl içinde taş ve pompalı tüfeklerle 22 kuyumcu soygunu gerçekleştirildi. Soygunları genellikle bölücü terör örgütünün sokak eylemlerinde boy gösterdiği bilinen ve yaşları küçük şüphelilerin gerçekleştirmesi dikkat...
Haberler / Güncel
27 Ağustos 2013 Salı 15:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adana'da bu yıl içinde taş ve pompalı tüfeklerle 22 kuyumcu soygunu gerçekleştirildi. Soygunları genellikle bölücü terör örgütünün sokak eylemlerinde boy gösterdiği bilinen ve yaşları küçük şüphelilerin gerçekleştirmesi dikkat çekiyor. Ayrıca soygunlar genellikle sokak eylemlerinin olduğu mahallelerdeki kuyumcularda gerçekleşiyor.

Adana Kuyumcu Odası Başkanı Oğuz Başman, "Bir silahlı soygunu tek başına gerçekleştirmek çok zordur, bu soygunlar organizedir." dedi. Başman yaptığı açıklamada, kuyumcu soygunlarının son 10 günde artan bir tempoyla hız kazandığını söyledi. Ocak ayından bu yana genellikle taşla vitrin camı kırılarak yapılan soygunların yaşandığını, ancak son 10 günde silahlı soygunların arttığını anlatan Başman, "Son 10 günde 5 soygun olayı yaşandı. Bütün bu silahlı soygunlarda yaşadığımız mal kaybımızın yanı sıra can kaybı korkusu da vardı. Maalesef dün bir baba oğul öldü. Bu da bizi derinden üzdü. Bu bir asayiş sorunu mu, kanunlarla ilgili bir şey mi bilemiyoruz." diye konuştu.

Emniyet müdürlüğünün kuyumcu soygunlarıyla ilgili gösterdiği çabanın takdire şayan olduğunu anlatan Başman, şöyle devam etti: "Anında failleri yakaladı, adalete teslim etti. Ancak yasalardaki birtakım özellikler nedeniyle şüpheli lehine kullanılan gerekçelerle bu şahıslar serbest bırakıldılar. Haklarında çok yoğun dosyalar olmasına rağmen... Bu artık bizim boyumuzu aşan gelişmelerdir. Silahlı soygunlar bizi ciddi anlamda karamsarlığa itti. Semt kuyumcularında daha çok soygun olayı yaşanıyor. Bu da şüphelilerin daha rahat kaçmalarına imkan sağlıyor. Zaman zaman güvenlik güçleri bize soygunlarla ilgili uyarılarda bulunuyorlardı."

Soygunların organize olduğunu kaydeden Başman, "Bir silahlı soygunu tek başına gerçekleştirmek çok zordur. Bizim gerek devlete gerek güvenlik güçlerimize güvenimiz tam. Ancak yasalardan kaynaklanan bir sıkıntı varsa; burada değerli bürokratlarımız özellikle parlementerlerimiz ve bakanlık seviyesinde görev yapanlardan istirham ediyoruz, biz de bu vatanın evladıyız. Milletvekilleriyle görüşmelerim oldu, bir toplantı düzenlemeyi düşünüyoruz." diye konuştu.

Bu arada, kuyumcu soygunlarının genellikle şehrin sokak eylemlerinde adı geçen mahalleler olması dikkat çekti. Soyguncuların daha rahat kaçmak için buraları tercih ettikleri belirtiliyor. Polisin olayların ardından gözaltına aldığı şüphelilerin genellikle terör örgütünün sokak gösterilerinde boy gösteren çocuklar olduğu da biliniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası