Ege Postası
Geri

SGK: 'Lanvis ödeme listesinden çıkarıldı' haberleri gerçek dışı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türkiye Eczacılar Birliği (TEB) tarafından gündeme getirilen Lanvis adlı ilacın döviz kurunun yükselmesi nedeniyle SGK'nın ödeme listesinden çıkarıldığı iddialarını yalanladı.         SGK...
SGK: 'Lanvis ödeme listesinden çıkarıldı' haberleri gerçek dışı
Haberler / Güncel
27 Ağustos 2013 Salı 15:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türkiye Eczacılar Birliği (TEB) tarafından gündeme getirilen Lanvis adlı ilacın döviz kurunun yükselmesi nedeniyle SGK'nın ödeme listesinden çıkarıldığı iddialarını yalanladı.

        SGK tarafından yapılan yazılı açıklamada, "TEB tarafından getirilen Lanvis 40 mg 25 tablet isimli ilacın fiyatının döviz kurunun yükselmesi nedeniyle SGK’nın ödeme listesinden çıkarıldığı ve bu sebeple hastaların mağdur olduğuna yönelik haberler üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Bilindiği üzere Lanvis 40 mg 25 tablet isimli ilaç, 5 Kasım 2012 tarihinde Sağlık Uygulama Tebliği eki ‘Yurt Dışı İlaç Fiyat Listesi’ne eklenmiş olup, belirtilen tarihten bu yana kurumumuz tarafından bedeli ödenmektedir." denildi.

        Lanvis ilacın 'Yurt Dışı İlaç Fiyat Listesi'ndeki fiyatının, içinde bulunduğumuz tarih itibariyle 50 Euro olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi. "Fakat, TEB tarafından bir süre önce kurumumuza yapılan başvuruda; ilaç fiyatında tedarikçi firmadan kaynaklı bir fiyat artışı olduğu ve eski fiyattan temin yapılamadığı bildirilmiştir. Bahsi geçen ilaca ait güncel fiyatın 'Yurt Dışı İlaç Fiyat Listesi'nde yayımlanarak yürürlüğe girmesi için kurumumuz tarafından gerekli çalışmalar ilgili alt komisyon tarafından tamamlanarak, en kısa sürede sonuçlandırılması için Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu'na sunulmuştur."

        Ayrıca hasta mağduriyeti yaşanmaması için gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunda Türk Eczacıları Birliği yöneticileri ile görüşmeler yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, "Dolayısıyla hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması için kurumumuz ile TEB arasında mutabakat sağlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası