Ege Postası
Geri

ODTÜ'lüler yol yapımının iptali için yürüdü

Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) toplanan bir grup, üniversiteden geçmesi planlanan Anadolu Bulvarı'nı Konya yoluna bağlayacak otoyol projesinin durdurulması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait bina önünde protesto gösterisi...
ODTÜ'lüler yol yapımının iptali için yürüdü
Haberler / Güncel
27 Ağustos 2013 Salı 14:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) toplanan bir grup, üniversiteden geçmesi planlanan Anadolu Bulvarı'nı Konya yoluna bağlayacak otoyol projesinin durdurulması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait bina önünde protesto gösterisi düzenledi.

        ODTÜ girişinde toplanan grup, buradan yolun karşısında bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait bina önüne kadar yürüdü. 'Sit kalkarsa rant çıkar', 'Yetmeyecek bir otoban, yok olacak bir orman' dövizleri açan grup, 'Ormanıma, parkıma mahalleme dokunma', ‘Otoyol yapma boşuna yıkacağız başına' sloganları attı. Eylemde gruba, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka da destek verdi.

        Protestocu grup adına konuşan İnci Gökmen, otoyolun 1. derece doğal sit alanından geçeceğini savundu. Bu projenin 1995 yılı itibariyle geçersiz olduğunu bildiklerini belirten Gökmen, "Ankara’nın dört bir yanından gelen forumlar ve Ankaralılar, bu yol ile bölünen mahalleleri, yok olan toplu taşıma ve kent yaşamını dert ettiğimiz gibi, bu doğa parçasını da dert ediyoruz. Bu ormanda binlerce öğrencinin, hocanın ve Ankaralıların emeği var. Bu orman hepimize ait olduğu kadar canlı yaşamına ev sahipliği yapan eko-sisteme de ait. Otoyol projesi ne halka ne mahalleliye ne de doğaya sormadığınızı çok iyi biliyoruz." ifadelerini kullandı.

        Yetkililere seslenen Gökmen, proje iptal edilene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

        Açıklamanın ardından CHP’li vekil Tanal ile grup temsilcileri, dilekçe vermek üzere bakanlığa ait binaya girdi. Eylemlerini bitiren diğer grup üyeleri ise otoyolun geçeceği güzergahta kesilmek için işaretlenen ağaçları basın mensuplarına gösterdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası